Selecteer een pagina

Beste epileerapparaten

Haargroei in de oksels, op de armen, benen, het gezicht; je wilt er gewoon niet aan denken, maar het komt helaas wel elke keer terug! Natuurlijk wil je dit haar zo snel en efficient mogelijk weghebben en daarvoor zijn er een heleboel manieren. Een van de meest bekende, is epileren. Hiervoor zijn er tal van verschillende epileerapparaten op de markt gebracht, variërerend van geavanceerd en duur tot eenvoudig en betaalbaar. Omdat je zoveel mogelijkheden hebt, kan het best moeilijk worden een epileerapparaat te kiezen, mocht je er een willen kopen. Daarom hebben we een handig overzicht voor je samengesteld, met de 10 beste epileerapparaten van het moment. In dit overzicht krijg je de specificaties, voor – en nadelen van elk apparaat te zien, zodat je uiteindelijk met gemak je keuze kan maken.

Voordelen

 • Beter eindresultaat. Een epileerapparaat verwijdert haar vanaf de wortel in het haarzakje. Hierdoor hoef je pas na 2 weken of langer weer te epileren, terwijl bij andere methoden zoals scheren, het haar binnen 1 week weer aangegroeid is.
 • Gemak. Bij het gebruiken van een epileerapparaat hoef je niet speciaal naar een salon te gaan, het kan gewoon thuis, in de badkamer. Ook kan 1 apparaat voor het hele lichaam gebruikt worden en is het makkelijk mee te nemen, als je bijvoorbeeld op reis gaat.
 • Minder gedoe. Voor een epileerapparaat heb je geen extra spullen zoals scheerschuim of water nodig. Daardoor blijft epileren relatief makkelijk en schoner.
 • Betaalbaar. De meeste epileerapparaten zijn relatief goedkoop, vooral als je bedenkt dat je slechts 1 keer uitgeeft om daarna te blijven genieten van het apparaat.

Beste Epileerapparaat 2020

NaamGebruikstijdScheerwijzeFlexibele scheerkopMeer informatie
Braun Silk-épil 940 minutenOnder de doucheNee
Philips Satinelle HP6421/00-Droog scherenNee
Braun Silk-épil 9 9-56140 minutenOnder de douche | Droog scheren | Nat scherenNee
Braun Silk-épil 7 7-56140 minutenOnder de doucheNee
Braun Silk-épil 1 117040 minutenDroog scherenNee
Philips Satinelle Advanced BRE610/0040 minutenDroog scherenNee
Philips Satinelle Advanced BRE640/0045 minutenDroog scheren | Onder de doucheNee
Philips Satinelle HP6423/0040 minutenDroog scherenNee
Philips Satinelle Advanced BRE620/0040 minutenDroog scheren | Onder de doucheNee
01

Braun Silk-épil 9

Het eerste model in onze top 10 van beste epileerapparaten is een echte topper. De Braun Silk-épil 9 is in de eerste plaats voor het epileren, maar dankzij meerdere opzetstukken, kan je het eerder zien als een multifunctioneel apparaat. De Braun Silk-épil 9 behoort tot de categorie van Wet & Dry epilator, wat betekent dat je het ook onder de douche of in bad kan gebruiken.Kijken we naar de epileerfunctie, dan verwijdert de Braun Silk-épil 9 in vergelijking met andere Braun apparaten, veel beter. Het maakt gebruik van de bekende MicroGrip-pincettechnologie, waarmee haartjes zo kort als 0.5 mm, makkelijk verwijderd kunnen worden. Zoals je ziet is dit veel grondiger dan bij een wax en blijf je tot zeker 4 weken met een gladde huid.Zoals we eerder hebben aangegeven, kun je met de Braun Silk-épil 9 niet alleen epileren. Je krijgt ook een massage opzetstuk, scrubborstels en een trimmer mee. Met het massage opzetstuk krijg je behalve een gladde huid, ook eentje die er veel beter en gezonder uitziet. De scrubborstels zijn voor grondige schoonmaak en om ingegroeide haartjes te voorkomen en met de trimmer, epileer je op de wat gevoelige plekken zoals je bikinilijn.Alsof dit alles niet genoeg is, krijg je een scheerhoofd erbij, zodat je epileerapparaat tegelijkertijd een scheerapparaat is. Beter krijg je het nergens! Behalve de verschillende opzetstukken, heeft het apparaat zelf een ee Smartlight, zodat je extra fijne haartjes niet overslaat. Je krijgt er verder een oplaadstandaard bij, waarmee de Braun Silk-épil 9 binnen een uurtje volledig opgeladen is. Hierna gebruik je hem voor 40 volle minuten, voordat het weer aan de oplader moet.Multifunctioneel, voordelig en gebruiksvriendelijk, dat is waar de Braun Silk-épil 9 voor staat.
Specificaties
 • All – in – one epileerapparaat
 • Werkt op accu
 • Oplaadbaar in 60 minuten
Voordelen
 • Multifunctioneel
 • Zowel Wet als Dry epilatie
 • Resultaat 4 weken lang zichtbaar
Nadelen
 • Korte batterijduur (40 minuten)
Specificaties
 • 2 snelheidsstanden
 • Extra opzetstuk voor gevoelige huid
 • Werkt op stroom
Voordelen
 • Makkelijk te gebruiken
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
Nadelen
 • Geen Wet epilatie functie
02

Philips Satinelle HP6421/00

Het tweede apparaat uit onze top 10 is een leuk uitziend model van het merk Philips, de Philips Satinelle HP6421/00. Dit epileerapparaat heeft enkele basisfuncties en is dus goed te gebruiken voor degenen die het niet al te moeilijk willen maken.Kijken we naar de epileerfunctie, dan zien we als eerst, twee snelheidsstanden waarbij je kan epileren: een standaard en een extra stand voor dunne haartjes en moeilijk bereikbare plekken, zoals de oksels of bij de benen. Ook krijg je een extra opzetstuk mee. Dit is bedoeld voor epileren op gevoelige plekken, zoals het gezicht of de bikinilijn. Wat het opzetstuk doet, is dat het een deel van de roterende schijven, die de haartjes vastgrijpen en wegtrekken, deels bedekken, zodat het epileren op die plekken wat minder hard gaat.Met de Philips Satinelle HP6421/00 worden haartjes zo klein als 0.5 mm verwijderd en dit blijft voor minstens 4 weken zo. Wat je wel moet weten is, dat dit apparaat niet onder de douche of in bad gebruikt kan worden, omdat de Philips Satinelle HP6421/00 op stroom werkt. Er zit dus een snoer, die aan een stopcontact moet, voor je het kan gebruiken. Aan de ene kant is dit wel handig, omdat je het apparaat dan aan een stuk door kan gebruiken, zonder dat het aan de oplader moet.Wel kan het kopstuk onder water gehouden worden, als je het tijdens of na gebruik bijvoorbeeld wilt wassen. Al met al is de Philips Satinelle HP6421/00 een redelijk goed epileerapparaat, dat de juiste prijs – kwaliteit verhouding heeft.
03

Braun Silk-épil SensoSmart 9-990

Braun is wereldwijd een van de meest bekende merken op het gebied van epileerapparaten. Het is daarom niet verwonderlijk dat we nog een uitstekend model uit hun assortiment in onze top 10 hebben. Deze keer gaat het om de Braun Silk-épil SensoSmart 9-990, het eerste smart epileerapparaat ter wereld!De Braun Silk-épil SensoSmart 9-990 is nieuw in zijn soort, omdat het werkt met SensoSmart technologie, een druksensor die tijdens het epileren een waarschuwing geeft, als je teveel druk uitoefent met het apparaat. Dit is nodig om het epileren efficienter te laten gaan, meer haar in 1 keer weghalen.Behalve de SensoSmart heeft dit epileerapparaat, 13 extra opzetstukken, waarmee je eigenlijk een multifunctioneel model in handen krijgt. Behalve het epileren, is er nog een massagekopstuk (voor een betere teint), een opzetstuk op te scrubben en ingegroeide haartjes te verhelpen, een opzetstuk speciaal voor epilatie aan het gezicht en een scheerapparaat + trimmer voor gevoelige plekken op het lichaam.Wat je verder nog moet weten is, dat de Braun Silk-épil SensoSmart 9-990 een Wet & Dry epilator is, je kan hem dus ook onder de douche of in bad gebruiken. Het advies is om met water te epileren, zodat je na een tijdje de pijn van het wegtrekken van de haartjes niet meer voelt. Dit apparaat werkt op batterijen, die 2 uren opgeladen moeten worden, waarna ze voor 50 minuten meegaan.Voor extra gemak en duurzaamheid bij het epileren, kies je voor de Braun Silk-épil SensoSmart 9-990.
Specificaties
 • Wet & Dry epilator
 • Werkt op batterijen
 • SensoSmart technologie
Voordelen
 • Multifunctioneel
 • Effectiever
Nadelen
 • Prijzig
Specificaties
 • Waterbestendig
 • Bestemd voor het hele lichaam
 • Batterijduur van 40 minuten
 • Inclusief Smartlight en scheerhoofd
Voordelen
 • Multifunctioneel
 • Handig in gebruik
Nadelen
 • Geen
04

Braun Silk-épil 7 7-561

We hebben zo te zien nog niet genoeg van de geweldige epileerapparaten van Braun. Daarom zit er nog een Braun model in onze top 10, de Braun Silk – épil 7 7-561.Het eerste dat opvalt aan de Braun Silk – épil 7 7-561, is dat het in vergelijking met de andere modellen uit onze top 10, minder features heeft. Dit neemt echter niet weg dat het nog steeds van hoogstaande kwaliteit is. Zo is de epileerfunctie van de Braun Silk – épil 7 7-561 zowel onder de douche als zonder water te gebruiken, maar we raden toch aan met water te epileren, omdat het na een tijdje bijna pijnloos. Haartjes vanaf 0.5 mm worden al vanaf de wortel weggetrokken, zodat je tot zeker 4 weken erna met een gladde huid zit. Volledig opgeladen, gaat dit epileerapparaat zeker 40 minuten mee.De Braun Silk – épil 7 7-561 heeft verder een flexibel kopstuk, zodat bepaalde delen en rondingen van het lichaam (voorbeeld de knie) beter bereikt worden. Ook is er een Smartlight in het apparaat, zodat dunne haartjes niet gemist worden. Tenslotte krijg je bij het kopen van de Braun Silk – épil 7 7-561 een scheerhoofd erbij, die je epileerapparaat tot een goed werkend scheerapparaat maakt. In feite een 2 – in – 1 deal.Effectief, makkelijk in gebruik en toch niet duur? Dat is precies waar de Braun Silk – épil 7 7-561 voor staat.
05

Braun Silk-épil 1 1170

Het allerlaatste Braun epileerapparaat in onze top 10, is de Braun Silk-épil 1 1170. Vergelijk je dit model met de andere Braun apparaten, dan zul je zien dat de Braun Silk-épil 1 1170 nog eenvoudiger is dan de rest. Dat neemt echter niet weg, dat je er nog steeds enorm van kan genieten.Net als de andere modellen, kan ook dit apparaat hele kleine haartjes vanaf de wortel verwijderen, maar waar de andere epileerapparaten ongeveer 40 – 60 pincetjes hebben in het kopstuk, heeft de Braun Silk-épil 1 1170 er maar 20. Het resultaat is dan nog geweldig en je hebt voor zeker 4 weken geen volgende epileerbehandeling nodig.Wat de Braun Silk-épil 1 1170 ook handig maakt, is het huidcontact opzetstuk dat je erbij krijgt, zodat ook platliggende haartjes weggetrokken kunnen worden. Waar je wel rekening mee moet houden is dat dit apparaat niet waterbestendig is, het werkt namelijk op stroom. Voordeel hieraan is, dat je het onbeperkt kan gebruiken, zonder rekening te houden met een batterij.In feite is dit een heel eenvoudig epileerapparaat met de basic features. Verwacht dus niet heel veel, maar als je bijvoorbeeld voor het eerst een epileerapparaat gaat gebruiken of je hebt juist genoeg aan de basics, dan is de Braun Silk-épil 1 1170 het perfecte model voor jouw.
Specificaties
 • Droog epileren
 • Werkt op stroom
 • Geschikt voor het hele lichaam
Voordelen
 • Makkelijk te gebruiken
 • Goedkoop
Nadelen
 • Niet waterbestendig
Specificaties
 • Wet & Dry epilatie
 • Geschikt voor het hele lichaam
 • 2 snelheidsstanden
Voordelen
 • Makkelijk te gebruiken
 • Snel oplaadbaar voor kort gebruik
Nadelen
 • Geen
06

Philips Satinelle Advanced BRE610/00

Het merk Philips scoort ook goed op epileerapparaten, waardoor je meerdere Philips modellen tegenkomen in onze top 10. Zo ook dit model, de Philips Satinelle Advanced BRE610/00.Het eerste opvallende aan de Philips Satinelle Advanced BRE610/00 is, dat het nogal eenvoudig is qua features. Er zijn bijvoorbeeld geen extra opzetstukken, maar de epileerfunctie van dit apparaat is uitstekend. Dit komt door 2 eigenschappen van het apparaat: de keramische pincetten die een betere grip hebben en daardoor in 1 keer meer haar kunnen wegtrekken en het brede epileerhoofd van 30 mm.Een andere voordelige eigenschap van de Philips Satinelle Advanced BRE610/00 is, dat het waterbestendig is: het is dus zowel voor nat als droog epileren te gebruiken. Omdat het draadloos is en op batterijen werkt, moet de Philips Satinelle Advanced BRE610/00 tijdig opgeladen worden. Dit duurt ongeveer 1.5 uren, waarna je het voor ongeveer 40 minuten volop kan gebruiken.  Het handige is, dat je het apparaat ook kort, zeg maar voor 5 minuten kan opladen, omdat je bijvoorbeeld even je oksels moet epileren. Dan hoef je dus niet zo lang te wachten.De Philips Satinelle Advanced BRE610/00 heeft verder 2 snelheidsstanden, een normale en een minder snelle stand voor de gevoelige plekken. Ook krijg een massagekopstuk mee, zodat je behalve een gladde huid, ook een extra diepe teint krijgt. Handig zo!De combinatie van eenvoud en kwaliteit bij epileren vind je dus in de Philips Satinelle Advanced BRE610/00.
07

Philips Satinelle Advanced BRE640/00

Natuurlijk heeft de Philips lijn van epileerapparaten ook een aantal geavanceerde modellen met heel wat extra features. De geweldige kwaliteit maakt dat we ook deze modellen in onze top 10 hebben. Een daarvan is de Philips Satinelle Advanced BRE640/00.Het eerste dat je moet weten of de Philips Satinelle Advanced BRE640/00 is, dat het meer functies heeft dan alleen epileren. De epileerfunctie zelf, is van uitstekende kwaliteit. Het kopstuk heeft namelijk keramische pincetten die een betere grip hebben op haartjes en zelf platliggende haartjes kunnen bereiken. Ook het kopstuk is iets breder (30 mm), waardoor epileren optimaal gaat.Om de extra functies te kunnen uitvoeren krijg je met het epileerapparaat, een aantal accessoires erbij. Zo is er een kapje voor het gezicht en gevoelige plekken zoals de oksels. Dit kapje bedekt een deel van de pincetten, zodat het verwijderen van haartjes minder hard gaat. Je krijgt ook een scheerhoofd, trimkam, trimhoofd en bikinikam erbij, zodat je epileerapparaat gebruikt kan worden als scheerapparaat en ook voor gevoelige plekken zoals de bikinilijn. Standaard zit er verder nog een massageopzetstuk bij, die je huid gereed maakt voor de epilatie en zorgt voor een betere teint.Handig aan de Philips Satinelle Advanced BRE640/00 is, dat het voor zowel nat als droog epileren te gebruiken is, dankzij de batterijen en het anti -sliphandvat.  De batterijen hebben een oplaadtijd van ongeveer 1.5 uur nodig en zijn dan voor iets meer dan 45 minuten te gebruiken. Tenslotte zit er nog een Opti – light aan de Philips Satinelle Advanced BRE640/00, zodat ook hele fijne haartjes te zien zijn.Epileren, trimmen en scheren? Het kan allemaal met slechts 1 apparaat, de Philips Satinelle Advanced BRE640/00.
Specificaties
 • Wet & Dry epilatie
 • Epileren, scheren en trimmen
 • Inclusief Opti – light
Voordelen
 • Multifunctioneel
 • Grondige epilatie
 • Handig
Nadelen
 • Geen
Specificaties
 • Droog epileren
 • Inclusief scheerkam
 • Werkt op stroom
Voordelen
 • Handig in gebruik
Nadelen
 • Gevoelig
 • Niet waterbestendig
08

Philips Satinelle HP6423/00

Bij Philips kan het natuurlijk ook simpel en kwalitatief als het aankomt op epileerapparaten. Onze top 10 bevat daarom de Philips Satinelle HP6423/00, een eenvoudig epileerapparaat met enkele extra accessoires.De belangrijkste functie van de Philips Satinelle HP6423/00 is natuurlijk het epileren, dat met de ongeveer 21 keramische pincetten en een breed epileerhoofd, erg optimaal gaat. Haartjes van minstens 0.5 mm worden verwijderd, zonder dat er teveel aan de huid wordt getrokken. De Philips Satinelle HP6423/00 heeft 2 snelheidsstanden, een normale en een tweede voor dunne haren en moeilijk te bereiken plekken. Na zo een epileerbeurt, blijft je huid voor zeker 4 weken glad en schoon.De extra accessoires die je meekrijgt bij het kopen van de Philips Satinelle HP6423/00 zijn een scheerhoofd en een trimkam. Hiermee kan je gevoelige plekken zoals het gezicht of de bikinilijn beter bereikt worden. Je krijgt verder een reinigingsborsteltje mee om losse haartjes van de pincetschijven te verwijderen. Ook handig is het reisetui, waarmee je de epilator ook kan meenemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.Let er wel op dat de Philips Satinelle HP6423/00 niet waterbestendig is, je kunt hem dus alleen voor droog epileren gebruiken. Wel kan het epileerhoofd onder water gehouden worden om bijvoorbeeld schoon te maken.Epileren hoeft niet moeilijk en pijnlijk te zijn, met de Philips Satinelle HP6423/00 houd je gemakkelijk, simpel en bovenal, zo pijnloos mogelijk.
09

Philips Satinelle Advanced BRE620/00

Het laatste epileerapparaat, waarmee deze top 10 eindigt, is ook weer van het merk Philips, de Philips Satinelle Advanced BRE620/00. Dit apparaat heeft aantal overeenkomsten met het vorige model, maar er zijn toch enkele bijkomende features.Kijken we eerst naar de epileerfunctie, dan zien we dat de Philips Satinelle Advanced BRE620/00 net als de meeste goede epileerapparaten, keramische pincetschijfjes heeft, die een betere grip hebben op haartjes en zelfs platliggende haren kunnen bereiken. In combinatie met een breed epileerhoofd (30 mm) is epileren met de Philips Satinelle Advanced BRE620/00 grondig en effectief. Er zijn verder 2 snelheidsstanden, een normale en een extra stand voor dunne haren en moeilijk te bereiken plekken.Bij het kopen van de Philips Satinelle Advanced BRE620/00 krijg je een aantal accessoires erbij. Dit zijn een scheerhoofd, trimkam en massagekap. Het scheerhoofd en de trimkam zorgen ervoor dat je ook op gevoelige plekken, zoals de bikinilijk, optimaal en bijna pijnloos kan scheren. De massagekap is er om je huid voor te bereiden op het epileren, zodat dat minder pijn doet.Wat je verder nog moet weten over de Philips Satinelle Advanced BRE620/00 is, dat het draadloos is. Het werkt dus op een accu en is waterbestendig. Handig als je bijvoorbeeld in bad wilt epileren, zodat je minder pijn voelt. De batterijen hebben een oplaadtijd van 1.5 uur en zijn dan voor ongeveer 40 minuten te gebruiken.In feite is de Philips Satinelle Advanced BRE620/00 een draadloze versie van de Philips Satinelle HP6423/00 en als de features van laatsgenoemd apparaat je bevallen, dan moet je de Philips Satinelle Advanced BRE620/00 zeker ook uitproberen.
Specificaties
 • Epileren en scheren
 • Oplaadtijd van 1.5 uur
 • Gebruiksduur 40 minuten
Voordelen
 • Waterbestendig
 • Makkelijk te gebruiken
Nadelen
 • Geen

Meer informatie VR brillen

Met Virtual Reality kom je dus in een wereld of omgeving terecht die er eigenlijk niet is. Deze omgeving kan van alles zijn en is meestal afhankelijk van de setting waarin de VR technologie gebruikt wordt. Enkele heel bekende toepassingen van VR in de praktijk zijn onder andere:
 • Entertainment: VR games spelen, VR films kijken, VR 360 videos bekijken, live stream videos in 3D zien, enz.
 • Bouw en constructie: rondlopen in een flat of penthouse om te zien hoe het geheel eruit ziet, zonder dat het gebouw nog bestaat.
 • Internationale gesprekken: een verbeterde versie van Skype, waarbij iedereen eigenlijk in dezelfde ruimte zit om bijvoorbeeld te vergaderen.
 • Geneeskunde: mensen met pleinvrees en andere stoornissen kunnen op hun gemak, van huis uit werken aan het overwinnen van hun fobies.
  

Soorten VR brillen

Natuurlijk kan deze technologie niet werken zonder ondersteunende accessoires. De meest bekende zijn VR brillen. VR brillen zorgen ervoor dat je het virtueel beeld op je netvlies te zien krijgt en omdat deze bril je gezichtsveld helemeel omsluit (je ziet dus niets van je werkelijke omgeving), is het gevoel in een andere wereld te zijn, nog sterker aanwezig. VR brillen zijn er in 4 verschillende soorten en dit bepaald weer in welke setting het gebruikt wordt. Deze 4 VR brillen zijn:
 • Smartphone VR bril. Zoals de naam het zegt, wordt deze bril gekoppeld aan je smartphone. Dit is de meest bekende en betaalbare VR bril van het moment. Het enige dat je nog doet, zijn enkele VR apps te downloaden en de bril opzetten. Deze bril is ook een goede optie voor wanneer je pas begint met VR.
 • PC/laptop VR bril. Dit model wordt vastgemaakt aan een krachtige PC of laptop. Ook hier moet je enkele VR apps downloaden, waarna je games en apps kan spelen/bekijken.
 • Spelcomputer VR bril. Deze VR bril is bedoeld voor geavanceerde gamers en wordt gekoppeld aan bijvoorbeeld een Playstation. Ook hier zijn er VR apps beschikbaar, die je dan via de Playstation moet downloaden.
 • Standalone VR bril. Dit is de meest geavanceerde VR bril en waarschijnlijk ook de duurste. Daartegen over staat dat de beeldkwaliteit ook het best is. Standalone modellen hebben een ingebouwde computer en hoeven dus niet vastgekoppeld te worden aan een ander apparaat. Je bent dus veel vrijer in het bewegen, als je bijvoorbeeld aan het gamen bent.
 

Waarop letten bij het kopen van een VR bril

Wanneer je eraan denkt om een VR bril aan te schaffen, zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden, zodat je je geld niet in een verkeerde aankoop stopt. Ga eerst na waarom je de VR bril wilt kopen: is het omdat je kennis wilt maken met VR, betere gamingervaring wilt of is het bedoeld voor aan het werk, om klanten bijvoorbeeld een rondleiding te geven in een nog te bouwen flat?Als beginner in de VR technologie heb je eigenlijk al genoeg aan Smartphone VR brillen. Ze zijn niet al te duur (tussen de €20 en €40) en geven je een redelijk goed beeld van hoe het er allemaal aan toe gaat. Wil je hem hebben voor games, dan zijn de iets geavanceerdere modellen, zoals die voor Playstations of de Standalone VR brillen beter geschikt. Houd er dan wel rekening mee, dat je flink wat meer gaat neertellen, deze modellen kosten minimaal €400! Kijk dus eerst goed rond en als het kan, wacht dan even af tot er betere modellen op de markt komen.