Zonder muziek zou het leven wel saai zijn en is het gelukkig mogelijk om overal waar we ons bevinden naar ons favoriet liedje te luisteren. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan met behulp van oordopjes en kan je zo ongestoord genieten zonder dat de muziek anderen daarbij wel tot last zal zijn. Met draadloze oordopjes wordt het comfort wel een stap hoger gezet en leveren ze nog meer mogelijkheden op:

  1. Je kunt je vrij bewegen: velen van ons zullen weleens met de kabels van de oordopjes een strijd hebben geleverd en is het altijd wel uitkijken om ervoor te zorgen dat de kabels niet in de weg komen te staan bij het uitvoeren van verschillende activiteiten zoals het doen van klusjes in het huis. Met draadloze oordopjes behoren al deze zorgpunten tot de verleden tijd en kan je ongestoord genieten van jouw favoriet muziekje. Ook zorgt het ontbreken van de kabels voor een verhoogde veiligheid omdat de kans er niet meer is dat je met die ergens aan vast blijft haken.
  2. Handig overal mee te nemen: draadloze oordopjes zijn te gebruiken met elk apparaat en zijn er geen speciale voorzieningen vereist. Ze zijn dus ook overal naartoe mee te nemen en dien je er wel voor te zorgen dat de batterijen wel in orde zijn. Het klein formaat zorgt er ook weleens voor dat de oordopjes snel verlegd kunnen worden, maar los je dat op door ze na het gebruik gelijk in de speciale houder te plaatsen. Die neem maar weinig ruimte in en stop je die zo in jouw zak.
  3. Je hoeft het apparaat niet bij jou te dragen: hiermee wordt bedoeld dat jouw mobiel, tablet en alles dat gebruikt wordt om de muziek mee af te spelen niet meer meegedragen dient te worden. Het bereik van het draadloos systeem bedraagt gemiddeld 10m en kan je binnen die afstand geheel vrij rondlopen zonder je zorgen hoeven te maken over het uitvallen van het geluid. Dat is ook wel goed in heel wat gevallen waarbij de kans op schade aan het apparaat groot is indien het bij jou gedragen wordt. Denk bijvoorbeeld aan het doen van fitness oefeningen met jouw (dure) smartphone en ontzie je die dus door gebruik te maken van draadloze oordopjes.
  4. Zijn soms ook waterdicht uitgevoerd: het gemak dient de mens en krijgt dat weer een extra dimensie wanneer de oordopjes waterdicht uitgevoerd zijn. Dat betekent dat je dus eindelijk eens in bad kunt genieten van jouw muziek, maar ook buiten kunt gaan werken in de regen met de oordopjes. Het bereik is hierbij ruim voldoende en kan je er eventueel ook voor kiezen om het media apparaat dat gebruikt wordt ook in een waterdichte verpakking te doen. Zo kun je gaan joggen in de regen of was je de auto al luisterend naar een leuk nummertje
  5. Ook te gebruiken als headset voor de telefoon: een heel leuke optie van draadloze oordopjes is dat ze ook gebruikt kunnen worden als headset van jouw telefoon en zo bijvoorbeeld de telefoon aan de oplader kunt laten terwijl je vrij kunt bewegen bij het telefoneren. Vooral bij het rijden in de auto komt deze optie heel goed van te pas.

Draadloze oordopjes bieden dus tal van voordelen ten opzichte van de conventionele soorten en is het gebruiksgemak op een ongekend niveau. De geluidskwaliteit is van dezelfde hoge kwaliteit als die van een normaal oordopje en dien je er alleen maar voor te zorgen dat de batterijen op tijd geladen worden. Het lichte gewicht van de draadloze oordopjes zorgt er verder voor dat het comfort op een hoog niveau blijft en geniet je met een volle accu urenlang van jouw favoriete muziek.