Raamdecoratie, elk huis heeft het eigenlijk nodig. Wonen in een sfeerloos huis is gewoon minder leuk. Je huis inrichten is een van de leukste dingen om te doen. Geef je huis een uniek uiterlijk met verschillende soorten decoratie. Wij inspireren je graag met tien verschillende mogelijkheden voor raamdecoratie:

  • 1. Shutters zijn een leuke en mooie aanwinst voor je huis. Ze zorgen voor een unieke sfeer en meer privacy in huis. Heb je ronde ramen of een draaikiepraam? Geen probleem! Shutters passen op vrijwel alle typen ramen. Daarnaast kun je met shutters heel eenvoudig zelf de lichtinval regelen. Net bezig aan je favoriete Netflix serie? Sluit de shutters en je hebt geen last van de felle zonnestralen die naar binnen schijnen.
  • 2. Rolgordijnen geven een mooie look aan je huis. Ze zijn stijlvol, duurzaam en passen bij elk interieur. Een rolgordijn kun je tegen het plafond, binnen een kozijn of op het kozijn monteren. Daarnaast zijn er verduisterende rolgordijnen te koop, waardoor deze bijvoorbeeld veel geliefd zijn in slaapkamers. Zo word je in de zomerperiode niet van het binnendringende zonnetje wakker.
  • 3. Een andere vorm van raamdecoratie welke steeds populairder wordt, zijn dupligordijnen. Deze bestaan uit twee laagjes stof, welke zich als een harmonica naar boven toe kunnen opvouwen wat het erg mooi maakt. Ook wel dubbele plisségordijnen genoemd. Wanneer een dupligordijn naar beneden hangt, dan zie je aan de zijkant een honingraatstructuur.
  • 4. Heb je weleens aan vouwgordijnen gedacht? Met vouwgordijnen combineer je de sfeer en uitstraling van de gordijnstof van jouw keuze met de flexibiliteit en het gemak van een rolgordijn.
  • 5. Lamellen zijn een mooi alternatief voor raamdecoraties. Het houdt de warmte binnen en de kou buiten. Ook is het kunststof in lamellen kleurvast. Zo zijn bijvoorbeeld verticale lamellen perfect voor het regelen van de lichtinval en privacy. Lamellen worden vaak gebruikt op kantoren, duur hun zakelijke en strakke uitstraling. Geen vervelende lichtinval meer op je computerscherm.
  • 6. Jaloezieën zijn ook een goede keuze en zeer populair. Jaloezieën zijn er in verschillende materialen en kleuren. Dat maakt ze voor veel woningen geschikt. Of je nu van industrieel, basic, landelijk of juist van klassiek houdt. Wil je een warme, landelijke uitstraling in huis, dan zal je waarschijnlijk kiezen voor houten jaloezieën. In een industrieel huis passen aluminium of zwarte jaloezieën goed.
  • 7. Gordijnen zijn de meest bekende vorm van raamdecoratie. Ze passen binnen elk huis en ze zijn te verkrijgen in verschillende stoffen, kleuren en materialen. De keuze hierbij is echt reuze! Je hebt gordijnen die veel licht en warmte binnenlaten maar je hebt ook de speciale black-out gordijnen. De black-out gordijnen zorgen ervoor dat de gehele kamer compleet donker kan worden. Zoek je speciale gordijnen of op maat gemaakte gordijnen? Je kunt ze geheel op maat laten maken voor jouw gewenste situatie. Dan hoef je er zelf niets meer aan te doen. Verder zijn er prachtige kant-en-klaar gordijnen die je in een handomdraai zelf kunt inkorten tot de juiste lengte. De stijl van jouw interieur is wel bepalend voor de keuze van de stof en de kleur van de gordijnen.
  • 8. Vitrages worden ook wel glasgordijnen genoemd. Het zijn hele dunne gordijnen gemaakt van een transparante stof. Het is dus vanzelfsprekend dat de zon heel lichtjes via een vitrage naar binnen komt. Sommige mensen zetten daarom eerst een vitrage en dan een gordijn. Op die manier kun je je gordijn gewoon opendoen en toch nog je privacy behouden. Door de vitrage zorg je ervoor dat er niet zoveel inkijk is in je huis. Een vitrage kan je raam geheel bedekken of slechts een gedeelte ervan.
  • 9. Plisségordijnen zijn functionele gordijnen die je kunt uitvouwen van boven naar beneden. Veel mensen zijn erg gesteld op hun privacy en houden niet van inkijk. Aan de andere kant vindt men het zonde om al het licht tegen te houden met gordijnen. Gelukkig is hiervoor een oplossing, namelijk vrij hangende plisségordijnen. Met een vrijhangende plissé kun je de plissé zowel van boven naar beneden bedienen en omgekeerd. Het ideale hiervan is dat je het gordijn in het midden van het raam kunt hangen.
  • 10. Een raamdivider is ook interessant, hiermee heb je namelijk de mogelijkheid om een raam in te vlakken in te delen. En hiermee te spelen met de vormen en kleuren De panelen, welke horizontaal zijn, zijn modulair te gebruiken waarbij elk paneel ook zijn eigen bediening heeft. Raamdividers staan mooi in de keuken en woonkamer. Op die manier valt het licht heel speels naar binnen. Wil je niet te veel zonlicht in de keuken, maar toch genieten van de warmte? Dan is een raamdivider een goede keuze. De bediening geschiedt door middel van een eindeloze ketting. Dit is veel stabieler dan een koord bediening en het raamoppervlak blijft zo vrij van koorden.

Lees ook onze blog waarin wij de top 10 beste bohemian accessoires toelichten die jouw huis nog gezelliger maken.