In een wereld waarin individualiteit en zelfexpressie steeds meer worden omarmd, heeft de Bohemian-stijl een sterke opmars gemaakt. Deze stijl, die bekend staat om zijn vrije geest en een mix van kleuren, texturen en culturele invloeden, heeft een unieke aantrekkingskracht. Van kralenkettingen tot mandala tapijten en van dromenvangers tot macramé plantenhangers. Hier zijn de ultieme bohemian accessoires die je interieur en stijl naar een hoger niveau tillen!

Kralenkettingen

Kralenkettingen zijn een klassieke bohemian-accessoire die direct een vleugje kleur en textuur aan elke outfit toevoegen. Of het nu gaat om lange laagjes van kleurrijke glazen kralen of enkel een opvallende halsketting. Kralenkettingen zijn een must-have voor elke bohemian liefhebber. En het leuke is: je kunt ze overal in huis ophangen!

Mandala tapijten

Een populaire keuze voor bohemian-accessoires zijn mandala’s. Deze hebben vaak geometrische patronen die worden gebruikt als meditatiehulpmiddel. De mandala tapijten voegen een vleugje mystiek toe aan elke kamer, door de levendige kleuren en ingewikkelde ontwerpen.

Dromenvangers

De dromenvangers zijn afkomstig uit de inheemse culturen in Noord-Amerika. Deze hebben een speciale plaats veroverd in de bohemian-stijl. Naast hun decoratieve waarde, worden dromenvangers ook beschouwd als symbool van bescherming en positieve energie.

Manden met franjes  

Franjes voegen een speels behomian element toe aan elke accessoire. Van handtassen tot kleding en zelfs interieurdecoratie. De mandjes met franjes voegen een vleugje beweging en textuur toe aan elke look.

Macramé plantenhangers

Als je op zoek bent naar een manier om liefde voor planten te combineren met bohemian-stijl, dan zijn macramé plantenhangers de perfecte keuze. De handgemaakte kunstwerken voegen een vleugje natuur en ambachtelijke sfeer toe aan het interieur.

Bohemian posters en prints

Posters in de stijl van bohemian zijn onmisbaar in jouw ruimte. Wanneer je jouw ruimte wilt opfleuren zijn er veel verschillen posters en prints met bohemianmotieven beschikbaar. Van kleurrijke bloemenpatronen tot psychedelische afbeeldingen.

Katoenen handgeknoopte poef

Een katoenen handgeknoopte poef is niet alleen een praktische toevoeging aan je interieur, maar ook een stijlvolle bohemian-accessoire. Je kunt het als extra zitplaats, tafel of als voetenbankje gebruiken en zo genieten van het comfort in combinatie met de bohemian-stijl.

Patchwork dekens

De patchwork dekens worden van verschillende stoffen en patronen aan elkaar genaaid. Deze zijn een symbool van eclectische aard van de bohemian-stijl. Je kunt het ter decoratie op de bank of op je bed gebruiken, maar er natuurlijk ook gewoon onder liggen om je warm te houden.

Gedroogde bloemen en planten

Als je op zoek bent naar iets van natuur in je huis kun je kiezen voor gedroogde bloemen en planten. Dit is ook een zeer populaire accessoire onder de bohemian-stijl. Je kunt de bloemen aan de muur hangen of plaatsen in een vaas. Daarnaast zijn ze ook leuk om te gebruiken als tafeldecoratie.

Spirituele symbolen

Onder spirituele symbolen wordt bij de bohemian-stijl gezien als mandala’s, lotusbloemen en boeddhistische mantra’s. deze symbolen dragen niet alleen bij aan een diepere betekenis, maar voegen ook een spiritueel element toe.

Vintage spiegels

In de bohemain-stijl erkennen we veel verschillende soorten vintage spiegels. Je kunt hierbij denken aan antieke spiegels of wandspiegels die met de hand zijn geschilderd. Deze voegen een uniek item toe aan iedere muur.

Hangmatten

En dan hebben we nog de laatste, maar zeker niet de minste, een bohemian-ruimte is niet compleet zonder een hangmat. Als je op zoek bent naar het creëren van een rustig hoekje in jouw huis kan daar geen hangmat in ontbreken. Naast da je een hangmat binnen kunt ophangen, kun je er ook voor kiezen om deze buiten op te hangen.

Of je nu op zoek bent naar een subtiel accent of een opvallend statement, deze ultieme bohemian-accessoires zullen zeker een stijl toevoegen aan je ruimte. Hierbij kun je jouw volledige creativiteit loslaten, terwijl je de ruimte transformeert met deze inspirerende accessoires van een bohemian-stijl. Veel succes met het inrichten!