Het verbouwen van je huis is natuurlijk jouw eigen project. Het spreekt dus voor zich dat je het liefst zo veel mogelijk zelf doet. Toch zijn de skills van bepaalde professionals vaak onmisbaar, waardoor je misschien niet anders kan dan enkele zaken uit te besteden. Te weten komen welke taken je best overlaat aan vakmensen? Lees dan snel verder. 

1. Architectonisch ontwerp

Het ontwerp van je huis is de basis van het project, dat je best overlaat aan een ervaren architect. Zo weet je zeker dat je ideeën worden omgezet in jouw droomontwerp dat ook voldoet aan bouwvoorschriften.

2. Bouwvergunningen: Het verkrijgen van de nodige vergunningen is wellicht het minst interessante project aan je bouwuitdaging. Het is een ingewikkelde en tijdrovende taak die je best overlaat aan een professioneel team. Zo ben je zeker dat alles correct wordt ingediend, terwijl jij zorgeloos verder kan bouwen aan je droomhuis. 

3. Aanneming: Ook het inhuren van een aannemer voor de bouw/ het verbouwen is essentieel. Deze coördineert alle aspecten, van het inhuren van onderaannemers tot aan het beheren van de dagelijkse gang van zaken op de bouwplaats.

4. Elektriciteit en bekabeling

Al naar een technieker gezocht? Elektriciteit en bekabeling moeten op een efficiënte en veilige manier geïnstalleerd worden. Om die reden laat je het best over aan gecertificeerde vakmannen. Zij zorgen ervoor dat je elektrische systemen aan alle voorschriften voldoen.

5. Loodgieterij: Loodgieters maken de waterleidingen, rioleringssystemen en het sanitair in orde. Je bent er misschien van overtuigd dat je dit zelf kan, maar toch is het belangrijk om een professional in te huren. Zo voorkom je problemen zoals lekken of verstoppingen.

6. Vloerinstallatie : Of je nu kiest voor tegels, hardhout, laminaat of tapijt, het installeren van vloeren bij het verbouwen vereist precisie en vakmanschap. Een professionele vloerinstallateur garandeert een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat. Lees hier de beste manieren om je vloer te beschermen.

7. Schilderen en afwerking: Een professionele schilder helpt bij het kiezen van de juiste verfkleuren en afwerkingsmaterialen en zorgt voor een vakkundige afwerking van je interieur en exterieur.

Ook interessant: 10 tips voor het verkopen van je huis!

8. Keuken- en badkamerontwerp 

De keuken en badkamer zijn twee van de belangrijkste ruimtes in huis. Het inhuren van een ontwerper met voldoende kennis helpt je bij het optimaliseren van de lay-out en het kiezen van materialen die zowel functioneel als stijlvol zijn.

9. Landschapsarchitectuur: Het ontwerpen van je buitenruimte is net zo belangrijk als het interieur. Een landschapsarchitect helpt je bij het creëren van een buitenruimte die aansluit bij je levensstijl en voorkeuren qua stijl. Misschien realiseer je je tijdens het plannen dat je ook hulp nodig hebt van zonnepanelen installateurs

10. Projectmanagement: Het coördineren van alle aspecten van een bouwproject vereist aanzienlijke organisatorische vaardigheden. Het inhuren van een projectmanager kan je ondersteunen bij het plannen, budgetteren en bewaken van de voortgang van het project.