Bij het verkopen van je huis komt vaak meer kijken dan je denkt. In deze blog vertellen we de 10 beste tips voor het verkopen van je huis zodat jij snel en succesvol de verkoop kunt afronden.  

Eerste indruk

Een eerste indruk is erg belangrijk. Veel mensen bepalen hier al, bewust of onbewust, of ze je huis wel of niet willen kopen. Het is daarom aan te raden om kleine reparaties, zoals een klemmende voordeur of een piepend keukenkastje direct te repareren als je je huis in de verkoop zet. Dit geeft meteen een betere indruk en kopers hebben zo minder minpunten. De kleine dingetjes maken vaak het verschil.

Slimme investeringen

Een badkamer en keuken zijn erg persoonlijk en iedereen heeft een andere smaak. Als je vlak voor het verkopen van je huis veel gaat investeren in een nieuwe keuken of badkamer, kan het zijn dat dit niet de stijl van de koper is. Veel mensen vinden het ook lastig om hier doorheen te kijken. Als je toch nog de laatste dingetjes wilt renoveren om zo de waarde van je huis te verhogen, kun je kiezen voor een dakrenovatie of duurzaamheidsoplossingen zoals zonnepanelen.

Maak professionele foto’s

De foto’s waarmee je je huis gaat promoten zijn erg belangrijk. Dit is het eerste dat kopers zien. Aan de hand hiervan bepalen mensen vaak of ze een bezichtiging willen of niet. Het is de bedoeling dat je de potentiële koper nieuwsgierig maakt. Zorg dat je voldoende daglicht op je foto’s hebt staan. Een huis met een onweersbui op de achtergrond verkoopt natuurlijk niet zo snel.

Werk samen met een makelaar

Een ervaren makelaar kan je goed helpen en adviseren als je je huis wilt verkopen. Ze hebben veel kennis en ervaring en helpen je met het bepalen van de perfecte verkoopstrategie. Hoe je moet onderhandelen, hoe je je huis op de verkooppagina moet omschrijven en welke foto’s je wel en niet moet gebruiken. Een makelaar is van essentieel belang als je je huis in de verkoop zet.

Promoot je huis

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Als je meer kans wilt maken om je huis te verkopen, kun je bezichtigingen binnenhalen door je woning op social media te plaatsen. Informeer je netwerk en wie weet ziet dé toekomstige koper je bericht wel.

Ruim je tuin op

Een tuin geeft voor veel mensen de doorslag. Als je tuin een twijfelgeval is, raden we aan om de potentiële kopers over te halen door je tuin op te ruimen en leuk aan te kleden. Ruim de fietsen op, maai het gras, snoei de heggen en haal eventueel de tuinset uit. Zo kun je de mensen een leuke ervaring bieden en ze eventueel overhalen.

Binnenkort verhuizen en nog op zoek naar een matras? Lees hier de blog over de beste matrassen!

Een likje verf

Als het een aantal jaar geleden is dat je je muren voor het laatst hebt geverfd, raden we je aan om dit vóór alle bezichtigingen nog eens over te doen. Met een witte muur kan het eigenlijk niet misgaan. Hierdoor zien de foto’s ook een stuk professioneler en mooier uit. Hier zul je als je zelf opzoek bent naar een nieuwe woning ook op gaan letten. Ben je nog opzoek naar een woning? Bekijk hier het aanbod!

Maak het niet te persoonlijk

Sommige mensen vinden het vaak moeilijk om door de stijl van anderen heen te kijken. Probeer je huis voor de bezichtigingen dus niet te persoonlijk in te richten. Berg eventueel wat spullen op. Kies voor neutrale kleuren. Ook zou het een leuk idee kunnen zijn om een mooie vaas met bloemen op tafel te zetten. Mensen voelen zich zo sneller thuis.

Voorkant van het huis

De voorkant van het huis is het eerste wat mensen zien als ze aankomen bij de bezichtiging. Zorg er dus voor dat deze eerste indruk goed is. Maai het gras, haal het onkruid op de stoep weg en verf eventueel de buitenkant van het huis opnieuw.

Een fris huis

Iedereen houdt van een fris en opgeruimd huis. Zorg dat alle troep is opgeruimd. Het is niet de bedoeling dat je was nog boven op de badkamer ligt of dat de wc-bril omhoog staat.

Het zijn vaak de kleine details die erg belangrijk zijn en waar je zelf als koper ook op gaat letten als je voor een nieuwe woning gaat kijken. Aan de hand van deze tips en vaak ook een beetje geluk ben jij klaar om je huis te verkopen. Vergeet niet dat het verkopen van je huis niet van vandaag op morgen zal gebeuren. Heb geduld en laat je adviseren door een makelaar.

Lees ook: de beste wasmachines voor in je nieuwe huis!