Een vloer kan een dure investering zijn. Het is dan zo fijn om de vloer te beschermen tegen eventuele krassen en beschadigingen. Om de vloer te beschermen zijn er vele manieren. Veel aanbieders beweren, dat zij de beste oplossing hebben om krassen en beschadigingen te voorkomen. Echter zijn niet alle manieren de geschikte. In deze blog lees je welke manieren, de juiste zijn om jouw vloer te beschermen tegen eventuele krassen en beschadigen.

Maak gebruik van een beschermlaag

Er zijn veel soorten beschermlagen die geschikt zijn, om de houten vloer te beschermen. Veel van deze soorten lak zijn transparant. Hierdoor zijn er geen strepen of afwijkingen te zien, nadat deze beschermlaag op de houten ondervloer is geplaatst. De beschermlaag biedt vooral bescherming tegen krassen en stoten op de vloer.

De vloer schoonmaken

De vloer schoonmaken is misschien niet het eerste waar je aan denkt, op het moment dat je denk aan de vloer beschermen. Het is belangrijk om de vloer schoon te maken. Door de vloer schoon te houden kun je slijtage voorkomen. Zo kun je langer genieten van jouw houten vloer.

Je kunt de vloer schoonmaken met een zachte bezem. Zo kun je de viezigheid van de vloer afhalen. Ook kun je gebruik maken van een stofzuiger. Het kan ook voorkomen, dat er vlekken in de vloer zijn gekomen die lastig uit de vloer gaan. Op het moment dat er hardnekkige vlekken in de vloer zijn getrokken, kun je gebruik maken van een speciale vloerreiniger. De speciale vloerreiniger kan ervoor zorgen dat de hardnekkige vlekken op een juiste wijze uit de vloer kunnen worden gehaald.

Stoeldoppen

Stoeldoppen zijn een goede manier om de vloer te beschermen. Een veel voorkomend probleem, is dat de vloer beschadigd wordt door de poten van een meubelstuk. Zo zijn vaak de stoelpoten een probleem voor de krassen en beschadigingen op de houten vloer. De stoelpoten kunnen beschermd worden met een stoeldop of insteekdop. Met deze doppen zullen er geen krassen meer gemaakt worden op de houten vloeren. De insteekdoppen kenmerken zich onder andere door de term scratchnomore. Dit houdt in dat er geen beschadigingen op de ondervloer gemaakt zullen worden. Zo kun je lang genieten van jouw houten ondervloer.

Bovenstaand zijn verschillende voorbeelden genoemd, hoe jij de houten vloer het beste kunt onderhouden. Met een gezonde vloer kun je langer genieten, van de prachtige uitstraling. Heb je krassen en beschadigingen op de vloer ontdekt, dan kun je de vloer schuren. Belangrijk is dat je naar de houtnerf te schuren. Op het moment dat het gelukt is, kun je de vloer in de wax zetten. Vervolgens kun je de vloer impregneren. Zo kun je de vloer in de toekomst beschermen tegen verschillende hardnekkige vlekken.