Als het aankomt op creativiteit zijn velen vaak nog wat bescheiden. Maar, dat is natuurlijk ook helemaal niet erg. Creativiteit hoeft namelijk niet op grootste manieren worden uitgedrukt. Zo is het namelijk belangrijk dat creativiteit bij jou past. Het is mooi om jouw verhaal op een creatieve en ingetogen manier over te dragen naar anderen. Dat kan bijvoorbeeld door het bedrukken van pennen met logo of wat dacht je van een persoonlijk en creatief kaartje voor iemands verjaardag. Er zijn verschillende manieren om op een ingetogen manier jouw creativiteit naar voren te brengen. Allerlei verschillende manieren die jouw creativiteit elke dag naar voren brengen.

Uitdrukken in tekst

Voor verschillende momenten is het vaak zo dat men een manier van communiceren gebruikt waarbij er vaak wordt verwacht wat gebruikelijk is. Enkele voorbeelden als het groeten in mailcontact met ‘geachte’ of ‘beste’ en het afsluiten met ‘vriendelijke groeten’ zijn hier perfect voor. Juist deze momenten kunnen perfect worden gebruikt om jouw creativiteit en eigenheid naar voren te brengen. Door net even anders te beginnen en te eindigen zal je veel meer opvallen en ook snel als creatief worden gezien. Deze aanpassingen kunnen bij allerlei ‘standaard’ momenten zoals dus een mailtje, de voicemail, het eindigen van een telefoongesprek of het groeten van iemand op straat worden gebruikt.

Een goed gesprek

‘Oh wat is het toch mooi weer buiten hè’ of ‘Die koffiemachine duurt toch altijd zo lang’ zijn verschillende uitspraken die verschillende standaard gesprekken naar voren brengen. Door het aangaan van een ‘niet-zo-standaard’ gesprek met iemand val je ook veel meer op. Zo laat je zien dat je op een andere manier denkt dan iedereen en daarmee dus creatief bent. Een klein moment, wat zo vaak plaatsvindt. Ofwel; een klein moment wat zo vaak jouw creativiteit naar voren brengt. 

Eigenheid en authenticiteit

Elke dag weer kan je door verschillende dingen jouw eigenheid naar voren brengen. Zo laat je zien wie je bent door de keuze in bepaalde kleding. Maar ook andere kleine dingen zoals een drinkfles bedrukken naar eigen wil, het kiezen van een andere rugzak die iedereen heeft of het beplakken van je laptop zijn allerlei dingen die jouw eigen maken. Alles hierin zorgt ervoor dat je opvalt. Dat je opvalt in op jouw eigen en creatieve manier.