Als je gaat verhuizen, let je waarschijnlijk hoofdzakelijk op de uitstraling van het huis, de oppervlakte en de staat van de woning. Echter is het ook belangrijk om verder te kijken dan enkel deze aspecten, wil je je helemaal thuis voelen op deze nieuwe plek. Het is ook aan te raden om enkele sociale aspecten mee te nemen op je wensenlijstje, waaronder de volgende!

1. Reisafstanden naar werk en scholen

Misschien heb je deze al verwerkt in je wensenlijstje, maar dit punt is te belangrijk om niet te noemen. Zelfs als je al met de auto naar je werk gaat, moet de afstand naar je werk overbrugbaar zijn. Als je namelijk iedere dag uren onderweg bent, zal uiteindelijk ook het plezier in je werk afnemen. Daarnaast is het voor kinderen ontzettend belangrijk om naar een school te kunnen in de buurt. Het is dan een stuk makkelijker om je kids af te zetten en op te halen, en daarbij kunnen vrienden of vriendinnetjes sneller een paar uurtjes blijven spelen.

2. Je nieuwe buren

Je weet wat ze zeggen: een goede buur is beter dan een verre vriend. Het kan dan ook geen kwaad om goed in de buurt rond te kijken tijdens een bezichtiging, of misschien zelfs even aan te bellen bij je potentiële nieuwe buren. Je hoeft niet dagelijks bij elkaar over de vloer te komen of elkaars beste vrienden te worden, maar het is wel zo fijn dat je weet dat je diegene kunt vertrouwen en kunt aankloppen bij noodgevallen.

3. Sportclubs of andere verenigingen

Misschien sta je er niet zo bij stil, maar het is ook belangrijk om naast je werk bij Lybrae, ook je hobby in de buurt uit te kunnen oefenen. Hierbij moet je afwegen of je bijvoorbeeld wilt blijven sporten bij je huidige club, of dat je bereid bent over te stappen naar een vereniging die dichter bij huis is. Heb je kinderen? Check dat dan ook even voor hen.

4. Dichtbij de natuur

Zelfs als je een stadsmens bent, heb je zo af en toe behoefte aan wat meer frisse buitenlucht. Het kan dus waardevol zijn om te weten of in jouw nieuwe buurt een plekje met groen is gecreëerd door de planoloog, waar je zo nu en dan even naartoe kunt vluchten. Misschien om gewoon even te ontspannen of je hond er uit te laten tijdens een heerlijke wandeling.

5. Vrienden en familie in de buurt

Als je een sociaal persoon bent die graag mensen over de vloer heeft (of zelf graag ergens op de koffie gaat), is de locatie misschien nog belangrijker dan het huis zelf. Je weet immers wat ze zeggen, het zijn de mensen in je huis die het uiteindelijk een echt thuis kunnen maken! Daarnaast is het wel zo fijn dat je als jet nodig is, binnen no-time bij vrienden op de stoep kunt staan. Voor een troostende arm, of gewoon om even de laatste roddels door te nemen.