Op een warme dag wil je het liefst lekker afkoelen met een ventilator of een airco. Maar een ventilator is niet koel genoeg en een airco kost veel geld? Wat kun je dus doen om je huis koel te houden? Een handige oplossing hiervoor is de mobiele airco. Een mobiele airco is een handige draagbare airco die je kunt plaatsen in elke ruimte van je woning. Het kan overdag geplaatst worden in de voorkamer en in de avonduren kun je het plaatsen in een andere ruimte.  Zo kun je genieten van een heerlijk gekoelde ruimte zonder dat je overal in het huis een airco installeert. Een mobiele airco bespaart je namelijk ook een hoop kosten omdat je geen klusjesman nodig hebt voor de installatie.  Maar welke is de beste mobiele airco?

Goede mobiele airco aanschaffen

Welke de beste mobiele airco is valt moeilijk te zeggen. Er zijn namelijk verschillende merken airco’s van verschillende fabrikanten. Ook moet je kijken naar de grootte van je huis en wat voor jou belangrijk is bij het aanschaffen van zo een airco. Een mobiele airco heb je in twee verschillende uitvoeringen. Op de markt bestaan er mobiele airco’s met een buitenunit en mobiele airco’s zonder een buitenunit. De meeste verplaatsbare airco’s hebben geen buitenunit. Met een afvoerbuis moet de warme lucht dan naar buiten gevoerd worden, hiervoor moet je een raam of deur openen. Het is mogelijk om te kiezen voor een gesplitste mobiele airco. Het aircotoestel wordt dan verdeeld in een binnen- en buitenunit. De afvoer van de warme lucht gebeurt via een dunne slang. Je zal een raam of deur moeten openen, maar de kier hoeft niet zo groot te zijn omdat het om een dunne slang gaat.

Voordelen van mobiele airco’s

Om je huis lekker koel te houden kun je dus kiezen voor een mobiele airco. Niet alleen is het kostenbesparend maar het is ook eenvoudig te installeren en je hebt geen klusjesman nodig. Je hebt geen klusjesman nodig, een mobiele airco steek je namelijk gewoon in een stopcontact. Je kunt de gewenste temperatuur instellen en genieten van de verkoeling. Een draagbare airco heeft als voordeel dat je met hetzelfde toestel verschillende kamers kan afkoelen. Op een warme zomerdag kan je bijvoorbeeld overdag je woonkamer koelen en ‘s avonds je slaapkamer. Tenslotte zijn de prijzen van mobiele airco’s een stuk lager in vergelijking met vaste aircotoestellen. Als je dus zelden gebruik wil maken van airconditioning, kan je kiezen voor een goedkope draagbare airco.