Het juiste moment timen om te investeren in Bitcoin is zeer moeilijk. Zelfs de handelaren met jarenlange ervaring zitten er vaak nog naast. In de meeste gevallen wordt er op basis van een kansberekening ingeschat of de Bitcoin koers gaat stijgen of dalen. Er bestaat dus altijd nog een kans dat de koers de andere kant op gaat dan dat de handelaar denkt. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat er nog veel manipulatie op de markt is en dat er personen zijn met grote hoeveelheden aan Bitcoin die de markt kunnen beïnvloeden.

In dit artikel lees je wanneer de kans het grootst is dat de koers binnenkort gaat stijgen.

Vlak voor de Bitcoin halving

Op basis van de historie kan je afleiden dat voor iedere halving de Bitcoin koers stijgt. Na de halving zien we weer een dip, waarna het vervolgens weer stijgt om een nieuwe all-time-high te bereiken. Als de Bitcoin cyclus zich herhaalt dan is de kans dus groot dat de koers vóór de halving zal stijgen.

Bij een lage prijs

Is er weer een flinke crash geweest, waarbij de Bitcoin prijs met tientallen procenten is gezakt? En staat de koers erg laag in vergelijking met hiervoor? Dan is de kans groot dat er weer een correctie naar boven plaatsvindt.

Voor een grote update

Bitcoin ontwikkelaars zijn nog volop bezig met het door ontwikkelen van Bitcoin en de blockchain. Van de meeste updates merk je als eindgebruiker niets, en deze worden stilletjes doorgevoerd. Maar bij een grote update, denk aan wanneer het Lightning Netwerk volledig wordt uitgerold, is de kans zeer groot dat dit een positieve invloed heeft op de Bitcoin prijs.

Wanneer adoptie laag is

Wanneer weinig activiteit is en Bitcoin in de vergetelheid raakt dan is het een goed moment om er eens naar te kijken. Vaak wordt Bitcoin populair wanneer de prijs stijgt, en koopt men Bitcoin eigenlijk tegen een te hoge prijs.