Tegenwoordig kun je zo beetje elk elektronisch apparaat verbinden met draadloos internet, oftewel wifi. Dat het kan is één ding, maar waarvoor zou je het eigenlijk doen? Wat heeft het bijvoorbeeld voor nut om je wasmachine met wifi verbinding te laten maken? Dit antwoord zal je toch verbazen.

Een slimme wasmachine nemen die met wifi in contact kan staan klinkt vrij vreemd, maar toch heeft het gebruik hiervan een aantal voordelen. Welke voordelen dit zijn behandelen we in dit artikel. Ook duiken we in wat de beste wasmachine is voor jouw situatie.

Het gemak

De voornaamste reden waarom je een wasmachine met wifi aan zou moeten schaffen is op het gebied van gemak. Een slimme wasmachine maakt een wasje draaien eenvoudig en minder tijdrovend. Zo kun je de wasmachine op afstand het sein geven dat de wasbeurt moet beginnen. Hierdoor kun je niet vergeten dat je nog een wasje moet draaien en kun je dit zelfs op zo’n moment doen dat de was klaar is wanneer je thuiskomt.

Je kunt via de app van je wasmachine instellen welk programma er gedraaid moet worden, qua temperatuur, tijd en zachtheid. Bovendien vind je in de app ook terug hoe lang het programma nog moet draaien, zodat je niet constant heen en weer van de badkamer en terug hoeft te lopen.

Meer en sneller wassen

Slimme wasmachines zijn ook geschikt om tijdens het programma nog een kledingstuk of twee toe te voegen. Zie je net dat je een belangrijk shirtje of je favoriete broek bent vergeten? Pauzeer de wasmachine, stop het kledingstuk erbij en laat de wasmachine weer verdergaan waar die gebleven was. De wasmachine kan onthouden waar die in het programma was gebleven, waardoor je meer wasjes kunt draaien in minder tijd en je was ook niet onnodig veel wordt gewassen.

Krijg altijd een melding

Je kunt altijd in de app kijken hoe lang je wasprogramma bezig is, maar de hele tijd naar de app turen wil natuurlijk ook niemand. Daarom is het fijn dat je pushmeldingen kunt krijgen wanneer je wasmachine klaar is. Zo hoef je niet steeds te controleren of de wasmachine klaar is of dat je moet wachten op dat afschuwelijke piepje.

De juiste dosering

Tot slot is het gebruik van een wasmachine met wifi handig, omdat je niet moeilijk hoeft te doen met de dosering van het middel. Je kunt in de app aangeven wat voor was je wilt draaien en de wasmachine zorgt ervoor dat precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en water worden gebruikt. Zo hoef je nooit bang te zijn dat je producten er slechter uitkomen dan je ze erin hebt gedaan.