Temazepam is een slaapmiddel en behoort tot de groep van de benzodiazepinen. Temazepam kan worden gebruikt bij de behandeling van slaapstoornissen. Het bevordert het slapen indien u slaapstoornissen heeft zoals herhaaldelijk wakker worden en/of moeilijk de slaap kunnen.

Enkele voordelen van Temazepam zijn: Het werkt rustgevend, spierontspannend en vermindert angstgevoelens, zodat u moeiteloos in slaap kunt vallen. Het wordt gebruikt bij Psychose om u te kalmeren en rustig in slaap te laten vallen. Het werkt 6 tot 8 uren effectief, waardoor je de hele avond door kunt slapen. Het komt in verschillende vormen, zoals tablet, capsule en zetpil. Wil je temazepam kopen, dan heb je geen recept van de arts nodig.

Enkele nadelen van dit product zijn, dat de kans op het optreden van geheugenverlies gedurende enige tijd veel groter is indien temazepam wordt toegepast in een periode waarbij er minder dan 7-8 uur beschikbaar is om te slapen. Verder versterkt het de werking van andere kalmerende middelen en alcohol. De behandelingsduur met temazepam moet zo kort mogelijk worden gehouden, anders kan er verslaving optreden. Tegenstrijdige reacties komen bij kinderen en oudere patiënten vaker voor: onrust, opwinding, prikkelbaarheid, woede-aanvallen en waanvoorstellingen. Tijdens de zwangerschap dient u temazepam slechts te gebruiken na overleg met uw arts. Aangezien temazepam overgaat in de moedermelk, mag geen borstvoeding worden gegeven tijdens het gebruik ervan.

Temazepam is beschikbaar als gelcapsule, 10 of 20 mg en sinds 2015 ook in tabletvorm, 10 en 20 mg, met breukstrip. Het bereikt twee tot drie uur na inname de hoogste concentratie in het bloed. Het wordt afgebroken in de lever.

U kunt temazepam het best een half uur voor het slapen gaan innemen, neem het alleen in als u zeker weet dat u tenminste zes uren achter elkaar gaat slapen. Als u voor zes uren wakker moet worden, is het nog niet uitgewerkt en kunt u zich suf voelen.