Velen van ons dragen dagelijks make-up. Terwijl het voor de een iets is wat elke ochtend moet gebeuren, doet de ander het alleen zo nu en dan voor de lol. In beide gevallen kun je vast handige tips gebruiken als het om het aanbrengen van make-up gaat. Sommige dingen willen nou eenmaal niet elke keer perfect lukken, en soms ziet iets er niet zo uit als dat je het voor ogen had. De volgende hacks kunnen je goed helpen bij het aanbrengen van je make-up, of je dit nou dagelijks doet of alleen af en toe.

1: Maak je kwasten vochtig

Ben je het zat dat je bijvoorbeeld oogschaduw of blush aan wil brengen, maar dat het pigment niet zo sterk is als dat je had gehoopt? Door jouw kwasten (penselen) eerst een beetje vochtig te maken met een fixing spray, blijft de poeder beter hangen aan de kwast en wordt de kleur ook een stuk duidelijker op de huid. Je hebt last van minder fall-out en kunt beter strakke lijnen maken in bijvoorbeeld jouw ooglook.

2: Match jouw ogen aan je look

Welke oogkleur heb je? Wist je dat bepaalde kleuren oogschaduw ook goed staan bij bepaalde oogkleuren? Zo complimenteren oranje en warme tinten oogschaduw blauwe ogen, en passen aardetinten als bruin en beige goed bij groene ogen. Heb je bruine ogen? Dan staan bruine tinten ook erg goed bij jou. Wil je toch een iets spannendere ooglook aanbrengen, dan kun je bijvoorbeeld koele kleuren als blauw en groen gebruiken in jouw ooglook.

3: Eerst blush, dan foundation

Als je jouw blush aanbrengt voordat je verder gaat met de foundation, krijg je als resultaat dat de kleur van de blush door de foundation heen lijkt te komen. Op die manier krijgt het een erg natuurlijke uitstraling en is het niet meer zo dat het boven op de foundation ligt. Zeker een goede tip!

4: Gebruik jouw concealer als highlight

Het staat vaak mooi om een concealer te gebruiken die lichter is dan wat je eigenlijk nodig hebt. Door die concealer vervolgens aan te brengen op de plekken waar je iets meer de aandacht naar toe wil brengen, en dus door zo een subtiele highlight aan te brengen, krijg je een natuurlijke en subtiele highlighter zonder dat het enorm glanst en glittert. Een erg handige manier dus als je gaat voor een ietwat subtielere look. Breng dit bijvoorbeeld aan op de kin, neus of tussen de wenkbrauwen.