1. Vermogen van
  2. Pieter van der Does

Pieter van der Does vermogen

-

Geboortedatum: 1562
Woonplaats: Nederland
Bekend van: Adellijk geslacht
Geboorteplaats: Leiden
Beroep: Vlootvoogd
Vermogen: -

Altijd al benieuwd geweest naar het vermogen van Pieter van der Does ? Zoek dan niet verder! Op deze pagina presenteren we verschillende info over Pieter van der Does zoals wie het precies is en wat het vermogen en salaris is in 2024.

Wie is Pieter van der Does ?

Pieter van der Does een Nederlandse vlootvoogd. Hij is geboren in Leiden in 1562. Hij was de zoon van Jacob van der Does, schepen van leiden ten tijde van het Leidens ontzet. Pieter stamde af van het adellijk geslacht Van der Does. Hij was getrouwd met Filipote van Duivenvoorde. Uit het huwelijk werd erfdochter Hendrika van der Does geboren die in 1600 met Adriaan van Mathenesse huwde. In 1586 kwam Pieter van der does als superintendant bij de vloot te werken waarbij hij de ondergang van de Spaanse Armada in 1588 mee maakte; datzelfde jaar raakte hij gewond tijdens het beleg van Geertruidenberg. In 1587 werd hij ook baljuw en dijkgraaf van Rijnland, een jaar later eveneens hoofdschout van leiden.

Van der Does zijn loopbaan

Op 23 december 1588 kreeg hij de rang van viceadmiraal van het gewest Holland. Enige tijd daarna werd hij ook meester generaal van de artillerie. In 1594. In 1597 werd hij, als eerste die deze functie ooit uitoefende, viceadmiraal van de admiraliteit van de Maze en in 1599 viceadmiraal van de admiraliteit van amsterdam. In mei 1599 vertrok onder zijn leiding een vloot van Hollandse en Zeeuwse schepen richting de Spaans-Portugese kust met de bedoeling deze aan een blokkade te onderwerpen daar men toentertijd met deze landen in een langdurige oorlog was verwikkeld (de Tachtigjarige Oorlog). Vanwege de zware verdediging lukte het van der does en zijn manschappen niet om dit voor elkaar te krijgen waarop zij doorvoeren naar las Palmas de Gran Canaria. In zomer van 1599 nam hij de stad in, maar kon die maar enkele dagen vasthouden.

De verovering van Gran Canaria mislukte en na zware verliezen reisde hij met een deel van de vloot door naar het aan de Afrikaanse Westkust gelegen Sao Tomé, toentertijd evenals de Canarische Eilanden Spaans bezit. Daar vond Pieter van der Does zijn einde vanwege verwondingen die hij bij de inname van Las Palmas had opgelopen: sommige bronnen melden echter dat hij stierf aan malaria.

Wat is het vermogen van Pieter van der Does ?

Het vermogen van Pieter van der Does in 2024 wordt geschat op -. Dit bedrag werd berekend aan de hand van verschillende betrouwbare nieuwsbronnen. Of dit bedrag 100% accuraat is, kunnen we geen definitief antwoord geven. Het zal er in ieder geval wel in de buurt liggen.

Huidige salaris van Pieter van der Does

Ook over het huidige salaris van Pieter van der Does kunnen we geen precies antwoord geven. Dit bedrag is momenteel onbekend. We kunnen hierover natuurlijk wel speculeren als we kijken naar het beroep van Pieter van der Does .

Andere celebrity’s:

Veelgestelde vragen

Wat is het geschatte vermogen?

Het vermogen van Pieter van der Does wordt geschat op -

Wat is het huidige salaris?

Het salaris van Pieter van der Does in 2024 is niet bekend.

Bekend van?

Pieter van der Does is bekend als Vlootvoogd.