Dan is het moment aangebroken om de auto te verkopen en is dat een stap die niet altijd zo vlot verloopt als men wel zou wensen. De automarkt is namelijk druk bevochten en moet je als verkoper wel alle zeilen bijzetten om toch voor een snelle verkoop te zorgen. Veel hangt daarbij af van de prijs die er gevraagd wordt. Een eerste goede aanzet, is het opvragen van een bod. Zo krijg je meteen een idee van wat je te wachten staat en kan de verkoopstrategie eventueel aangepast worden.

Doe alles gewoon online

Wat gaat het er nu wel eenvoudig aan toe en kan het bod gewoon online opgevraagd worden. Daarvoor hoef je dus niet uit huis, maar zal zo een belangstellende wel graag alle informatie beschikbaar willen hebben. Daar horen er een paar foto’s zeker ook bij en is alle eventuele onderhoudsrapporten. Zelfs wanneer het gaat om een sloopauto, zal het nu eenmaal een groot verschil uitmaken voor de hoogte van het bod. Het is daarnaast wel begrijpelijk, dat ook de autopapieren in orde moeten zijn. Niet zozeer de verzekering of keuring, maar wel die benodigd voor de overschrijving.

Bij het opvragen van een bod op bijvoorbeeld www.autonaardesloop.nl, is er vaak wel haast bij geboden omdat zo een sloopauto in de meeste gevallen niet meer geparkeerd mag blijven staan langs de openbare weg. Bij elke andere auto speelt dat geen grote rol, maar is de verkoper altijd wel gebaat bij een snelle verkoop. Om de hoogte van het bod te controleren, kan er gewoon rondgekeken worden naar de marktwaarde van zo een auto. Gewoon de verkoopsites langsgaan en moet er altijd gerekend worden op een lagere prijs bij zo een opkoper. Die moet immers niet alleen wat winst zie te halen uit de auto, maar ook de bedrijfskosten eruit zien te halen.