Een trainingspak is een kleding set die men aandoet speciaal voor het trainen of sporten. In eerste instantie werden deze pakken ontworpen voor trainen en sporten, maar het wordt ook veel meer gedragen als vrijetijdskleding door mensen.

Een trainingspak is een kledingstuk bestaande uit twee delen, namelijk een broek en een jas met meestal een ritssluiting aan de voorkant.  Het trainingspak was een van de eerste toepassingen van synthetische vezels in sportkleding. De meeste trainingspakken hebben mesh aan de binnenkant, waardoor ze gedragen kan worden zonder onderkleding zoals ondergoed. Dit lijkt veel op een badpak, veel mensen dragen het voor lichaamsbeweging. Een trainingspak wordt ook wel een warming-up suit genoemd, vaak zie je voetballers voor de start van een wedstrijd hun opwarmingsronde in een trainingspak doen.

Trainingspakken zijn echter niet altijd een onderdeel van fashion geweest, het is een on en off periode geweest. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw waren trainingspakken buiten de sportwereld een hip ding. Trainingspakken werden in die tijd gemaakt van katoen, polyester, badstof of een mix. Eind jaren 70 werd velour (een soort fluweel stof) populair, bijna alle trainingspakken werden uit dat materiaal gemaakt. De trend van het dragen van atletische kleding zette zich voort tot begin jaren tachtig. Trainingspakken werden uiteindelijk eind jaren tachtig vervangen door shellsuits, gemaakt van nylon. Deze trend had een korte levenstijd en duurde maar enkele jaren.

In de jaren 1990 maakten trainingspakken weer een verschijning in de fashion wereld, toen werd weer nylon als materiaal gebruikt zoals in de jaren 70. Deze trend ging door naar de 21ste eeuw, waarbij er weer werd overgestapt naar velour voor materiaal. Het was te vinden in verschillende merken in die tijd, het ging echter weer uit de mode tegen het einde van 2,000. In 2010 maakte het echter weer zijn entry in de fashion wereld. Want sinds 2006 werden gerenommeerde fashion designers gevraagd om trainingspakken te ontwerpen voor de Olympische spelen door verschillende merken. En het trainingspak was terug in de mode, om in de mode te blijven. Het werd weer deel van de lifestyle van velen.

Het merk Black Bananas is een heel populair merk voor trainingspakken, Black Bananas trainingspak vindt je voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. De kleding van Black Bananas is een combinatie van streetwear en vrijetijdskleding. Het is een speciale lijn aan kleding die ontworpen is om comfortabel en modieus te zijn.