Iedereen die een huisdier heeft, wilt zo lang mogelijk van het lieve beestje genieten. En als er dan onverwachts toch iets gebeurd, wil je jouw beestje hiermee helpen en zorg bieden. Hiervoor sluit je een dierenverzekering af. Bijvoorbeeld voor als jouw hond is aangereden of jouw kat ziek is geworden. De rekening van de dierenarts kan behoorlijk oplopen, met een verzekering ben je hier tegen gedekt.

Verzekering dierenWaar moet je op letten bij een dierenverzekering?

Er zijn veel verschillende dierenverzekeringen en verzekeraars. Voordat je een verzekering kiest, let dan goed op de volgende punten;

  • de dekking; wat valt wel en wat valt juist niet onder de dekking van de verzekering
  • het eigen risico; het bedrag dat je zelf dient te betalen voordat de verzekering uitkeert
  • de hoogte van de premie; iedere verzekeraar vraagt een andere premie voor de verzekering. Het is niet zo dat hoe hoger de premie is, hoe uitgebreider de dekking. Vergelijk dit vooraf goed.
  • de maximale uitkering; als jouw huisdier iets overkomt en zorg nodig heeft, dan wil je dat zoveel mogelijk geldt wordt vergoed vanuit de verzekering. Voor een hogere maximale uitkering, vraagt de verzekeraar wel een hogere premie. Neem dit daarom mee in de afweging.

Top 5 dierenverzekeringen

De volgende verzekeraars bieden een goede dierenverzekering aan.

  1. Reaal Dier & Zorg
  2. Petplan
  3. OHRA
  4. Inshared
  5. HEMA

Reaal Dier & Zorg

Bij de dierenverzekering van Reaal Dier & Zorg is castratie en sterilisatie gedekt, heb je een dekking tot 65 euro voor preventieve zorg per jaar en zijn operaties aan de heupen en ellebogen meeverzekerd.

Petplan

Petplan is al 40 jaar gespecialiseerd in dierenverzekeringen. Met deze dierenverzekering kun je ook jouw papegaai verzekeren. En bovendien kun je zelf kiezen naar welke dierenarts je gaat.

OHRA

Ook bij verzekeraar OHRA kun je terecht voor een goede dierenverzekering. Hier valt standaard onder de dekking eventuele noodzakelijke operaties, inclusief onderzoek en hulpmiddelen. Tevens worden medicijnen vergoedt die voorgeschreven zijn door de dierenarts. Het consult van de dierenarts is ook gedekt.

Inshared

Met de dierenverzekering van Inshared ben je zowel in Nederland als binnen Europa goed verzekerd. Heb je onverwachts medische hulp nodig voor jouw viervoeter in Europa, dan worden deze kosten vergoed, mits uitgevoerd door een dierenarts/specialist.

HEMA

Ook bij de HEMA ben je verzekerd van een goede verzekering voor jouw dier. Heb je een rasdier? Dan biedt de HEMA scherpe premies. De verzekering is daarnaast dagelijks opzegbaar, je zit dus nergens aan vast.

Wat kost een dierenverzekering?

Een dierenverzekering sluit je al af voor een tientje per maand. Belangrijke factoren voor de hoogte van de premie is het ras van jouw huisdier, de leeftijd en het geslacht. Maar ook de dekking, hoogte van de uitkering, het eigen risico en het vergoedingspercentage hebben invloed op de premie.

Naast de standaard basisverzekering, kun je uit verschillende aanvullende verzekeringen kiezen. Bijvoorbeeld een dekking voor vaccinaties, het gebit, een crematie, fysiotherapie, reisdekking, chemo- en radiotherapie.

Eigen risico

Iedere verzekeraar hanteert een ander bedrag of percentage aan eigen risico. Dit bedrag is het bedrag dat jij eerst moet betalen voordat de verzekeraar een bedrag uitkeert. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie van de verzekering. Je kunt er ook voor kiezen om geen eigen risico te nemen. De verzekeraar keert dan direct geld uit, als de zorg onder de verzekering valt. Je betaalt echter wel een hogere maandpremie.

Meer informatie over dierenverzekeringen vind je op Totaalbesparen.com.