Om een website te kunnen ontwikkelen heb je een domeinnaam en een webhostingpakket nodig. Er zijn op internet talloze aanbieders van deze producten te vinden. Dit maakt het lastig om te bepalen welke aanbieders het gunstigste aanbod doen. In dit artikel zetten we de top 10 van domeinnaamproviders voor je op een rijtje. Welke van deze providers kende jij al? Kijk ook eens naar de tips later in dit artikel, die je helpen om verder te kijken dan de prijs alleen. 

De 10 beste domeinnaamproviders van dit moment

Domeinen kopen bij de 10 beste aanbieders verzekert je van een scherpe prijs en een goede service. Onderstaand vind je het overzicht van deze domeinnaamproviders.

1.     Combell

2.     YourHosting

3.     Argeweb

4.     SiteGround

5.     SoHosted

6.     Xel.nl

7.     Mijndomein

8.     Vimexx

9.     Versio

10.  Transip

Houd er rekening mee dat deze top 10 niet enkel gebaseerd is op de prijs die de verschillende aanbieders van domeinnaam in rekening brengen. Kijk bijvoorbeeld ook naar de service van een provider, de mogelijkheid om de domeinnaam te combineren met snelle webhosting en SSL certificaten, enzovoorts. 

Denk alvast vooruit bij een domeinnaam kopen

Veel aanbieders van domeinnamen bieden voor het eerste jaar een actietarief aan. Je kunt de domeinnaam hierbij voor slechts één of enkele euro’s aanvragen. Houd er rekening mee, dat dit actietarief na een jaar automatisch wordt omgezet in het reguliere tarief. Het is om deze reden verstandig om alvast uit te zoeken, wat je na een jaar voor de domeinnaam betaalt. Mogelijk neemt de prijs na een jaar sterk toe, wat een aanbieder X uiteindelijk minder aantrekkelijk maakt dan aanbieder Y. Aanbieder Y heeft nu mogelijk een hogere prijs dan X, maar blijkt op langere termijn goedkoper te zijn. 

Combineer een domeinnaam met webhosting

Eerder las je al dat je naast een domeinnaam ook een webhostingpakket nodig hebt voor het bouwen van een website. Het kan wenselijk zijn om de domeinnaam en webhosting bij dezelfde aanbieder af te nemen. Zo weet je altijd bij welke klantenservice je moet zijn en is het bijhouden van de administratie gemakkelijker. Mogelijk is een domeinnaam bij aanbieder X erg goedkoop, maar betaal je een relatief hoge prijs voor een webhostingpakket. In dit geval loont het mogelijk om voor partij Y te kiezen, waar de totaalprijs van een domeinnaam en webhostingpakket lager ligt. Kijk hierbij ook naar de snelheid van het webhostingpakket en de mogelijkheid om hier in de toekomst meerdere domeinnamen aan te koppelen.