Autobiografie top 10

We moeten allemaal wel uit de ervaringen van mensen leren. De beste biografie boeken lezen helpen daarbij.

Laatste update 6 april 2023

 • Beste keuze

  My way

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een aangrijpende biografie van de populaire vlogger Monica Geuze waarin ze aangeeft dat het zeker niet altijd makkelijk is om als beroemdheid door het leven te gaan. Alle glamour die er soms van deze beroemdheden uitstraalt dient vaker als een dekmantel voor grote persoonlijke problemen.

  Voordelen

  Ideaal voor jonge lezers

   

  Nadelen

  Misschien niet aantrekkelijk voor oudere mensen

 • Beste prijsklasse

  Gelukkig hebben we de foto’s nog

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een heel ingrijpend verhaal waar er bij heel wat lezers sterke emoties es zullen loskomen. Deze biografie heeft namelijk geen gelukkig einde omdat de persoon om welke het verhaal gaat euthanasie pleegt op het einde. Het hele verhaal wordt verteld door de broer van de persoon in kwestie en laat die zijn emoties helemaal de vrije loop.

  Voordelen

  Verhaal over euthanasie

  Nadelen

  Niet voor iemand die wat luchtigers wilt lezen

 • Favoriete keuze

  Het geheim van bol.com

  Samenvatting

  Dit is niet direct een biografie van een person, maar handelt over de opkomst van bol.com. Het boek handelt over het ontstaan van de internet gigant die op het laatste moment nog kon worden gered met de hulp van drie investeerders.

  Voordelen

  Geeft je meer informatie over Bol.com

  Nadelen

  Meer bedoeld voor mensen uit de zakenwereld

Beste biografie boeken top 10 2023

Deze top 10 beste biografie boeken is speciaal samengesteld voor de echte lezers. In deze beste biografie boeken review kom je alles te weten over jouw beste biografie boek. De meeste boeken gaan over fictieve verhalen waarin de schrijver op een heel boeiende manier probeert de lezer met het verhaal te laten meeleven. Vaker wordt er op een heel handige manier de emoties van de lezer opgewekt en zal menig lezer wel zeker eens met tranen in zijn ogen een verhaal hebben gelezen. Niet alleen de tranen kunnen soms niet meer worden bedwongen, maar ook een stevige lach mag niet ontbreken. Het gaat dus bijna altijd om emoties die door zo een boeiend verhaal bij de lezer worden opgeroepen en is het vaker wel een troost, vooral na een droevig verhaal, dat het allemaal niet “echt” was. Bij een biografie boek ligt het wel anders omdat het verhaal de levensloop beschrijft van een persoon die in het echt bestaat of heeft bestaan. Bekijk hieronder de beste biografie boeken verkrijgbaar, en bestel vandaag nog jouw eigen beste biografie boek.

Autobiografie top 10

Naam boekverschijningsdatumauteuraantal pagina'smeer informatie
my-wayapril 2017Monica Geuze240
gelukkig-hebben-we-de-foto-s-nogaugustus 2017Marcel Langedijk168
het-geheim-van-bol-comseptember 2017Michel Schaeffer336
lionjanuari 2017Saroo Brierley240
thomas-dekker-mijn-gevechtNovember 2016Thijs Zonneveld224
diana-haar-eigen-verhaaljuni 2017Andrew Morton343
shoe-dogjuni 2016Phil Knight416
ach-moedertjemei 2017Hugo Borst248
het-achterhuisjuli 2012Anne Frank303
de-levens-van-jan-sixaugustus 2016Geert Mak448
 • 1. My way

  Meer informatie

  Een aangrijpende biografie van de populaire vlogger Monica Geuze waarin ze aangeeft dat het zeker niet altijd makkelijk is om als beroemdheid door het leven te gaan. Alle glamour die er soms van deze beroemdheden uitstraalt dient vaker als een dekmantel voor grote persoonlijke problemen. Zo was het zeker ook gesteld met Monica en was ze een tijdje ook helemaal de weg kwijt. Daar is ze nu gelukkig helemaal bovenop gekomen en vertelt ze er in haar biografie uitgebreid over. My way is een interssant biografie boek, welke heel meeslepend is. Misschien wel het beste biografie boek voor jou.

  Veel lezers, vooral jonge dames, zullen zich al gauw herkennen in haar leven en wordt er in My way ook gesproken over haar drukke schooljaren, de situatie thuis met haar ouders en natuurlijk ook haar carrière als DJ en vlogger. Het verhaal legt haar diepste gedachten bloot en wordt het alles ook nog met leuke foto’s weergegeven. De schrijfstijl is heel eenvoudig gehouden en zo heel prettig leesbaar gehouden voor tieners.

  Dat is misschien ook direct een groot minpunt van deze biografie omdat de wat oudere lezer soms het gevoel krijgt dat de biografie alleen voor tieners is bestemd. Echter is dit niet het geval en merk je bij het doorlezen van het boek dat het ook voor de wat oudere lezers is bestemd.

  Voordelen

  Ideaal voor jonge lezers

  Nadelen

  Misschien niet aantrekkelijk voor oudere mensen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Gelukkig hebben we de foto’s nog

  Meer informatie

  Een heel ingrijpend verhaal waar er bij heel wat lezers sterke emoties es zullen loskomen. Deze biografie heeft namelijk geen gelukkig einde omdat de persoon om welke het verhaal gaat euthanasie pleegt op het einde. Het hele verhaal wordt verteld door de broer van de persoon in kwestie en laat die zijn emoties helemaal de vrije loop. Het is immers helemaal niet gemakkelijk om te kunnen gaan met alle emoties die er gaan door jou wanneer je weet dat het besluit al eenmaal genomen is en er geen manier is om de situatie om te gooien.

  De broer van de auteur kampt namelijk met een chronische alcoholverslaving en heeft zich er helemaal bij zijn besluit neergelegd. De titel van de biografie duidt op de foto’s die er nog overblijven als enige herinneringen aan zijn broer en geeft op een heel directe manier aan hoe vaak er nog wordt teruggekeken naar de tijden samen met zijn broer.

  Deze biografie is bijzonder emotioneel en zal je zeker na het te hebben gelezen er even stil van zijn. Gelukkig hebben we de foto’s nog, is een leuk biografie boek.

  Een echte aanrader voor personen die ook door een moeilijke periode in hun leven gaan en het soms ook niet meer zien zitten. Door te lezen hoe de auteur om is gegaan met het verlies zullen velen ook zeker hun inspiratie uit kunnen halen.

  Voordelen

  Verhaal over euthanasie

  Nadelen

  Niet voor iemand die wat luchtigers wilt lezen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Het geheim van bol.com

  Meer informatie

  Dit is niet direct een biografie van een person, maar handelt over de opkomst van bol.com.  Het boek handelt over het ontstaan van de internet gigant die op het laatste moment nog kon worden gered met de hulp van drie investeerders. Wat zou moeten uitgroeien tot de grootste online boekenwereld na de oprichting werd geen succes en is bol.com nu het grootste online winkelbedrijf in Nederland. Niet direct dus de boekenwinkel wat het zou moeten worden.

  Het boek is geschreven door Michel Schaeffer welke er vanaf het prille begin bij is geweest en ook de jaren heeft meegemaakt waar het minder goed ging met het bedrijf. Vooral de periode wanneer het minder goed ging is altijd heel prettig door te nemen.

  De biografie dient vooral als inspiratie voor het bereiken van jouw doelen en heeft de auteur zelf ook een flinke dosis ervaring opgedaan bij bol.com. hij was er namelijk 14 jaar aan verbonden en heeft diverse hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Het ‘Geheim van Bol.com’ is een biografie boek voor de echte ondernemer.

  Het boek is wel meer bedoeld voor mensen die belangstelling hebben voor de zakenwereld en kan het verhaal misschien wat oninteressant overkomen voor anderen. Indien je er echter ook open voor staat zal het verhaal zeker beginnen te boeien, vooral ook omdat het in een bijzonder prettige schrijfstijl is geschreven.

  Voordelen

  Geeft je meer informatie over Bol.com

  Nadelen

  Meer bedoeld voor mensen uit de zakenwereld

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Lion

  Meer informatie

  Dit boek gaat over het verhaal van een kleine jongen afkomstig uit een klein dorp in India. Door een misverstand op het treinstation in zijn dorp belandt hij helemaal in Calcutta alwaar hij uiteindelijk terecht komt in een weeshuis. Hij kan zich namelijk niet meer herinneren waar zijn dorp ligt of hoe het heet. Gelukkig voor Saroo wordt hij door een Australisch echtpaar geadopteerd waarna hij een goed leven bij hun krijgt. De drang om naar zijn geboortedorp terug te kunnen gaan blijft en besluit hij op 30-jarige leeftijd te wagen om te gaan naar het dorp waarvan hij denkt dat het zijn geboortedorp is. Lion is een heel goed biografie boek, welke tevens ook is verfilmd. Misschien wel het beste biografie boek voor jou.

  Dit verhaal berust op waarheid en geeft ook direct aan dat de mens altijd wel op zoek is naar zijn afkomst en gaat proberen contacten te leggen met zijn bloedverwanten. Wat ook in deze biografie sterk naar voren komt is dat de mens over een heel groot uithoudingsvermogen beschikt om in heel moeilijke situaties toch nog te kunnen overleven.

  Lion is zo ingrijpend geschreven dat het boek werd verfilmd en er veel bekend acteurs en actrices zoals Nicole Kidman in hebben gespeeld. Het is daarom ook altijd leuk om eerst het boek te hebben gelezen en de film te gebruiken als een goede visuele aanvulling op het verhaal.

  Voordelen

  Een heel ingrijpend verhaal

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Thomas Dekker – mijn gevecht

  Meer informatie

  Het leuke aan een biografie is dat het vaker de ware aard van de person in kwestie blootlegt. Dat verschilt vaker hemelsbreed met wat de samenleving over zo een persoon denkt, vooral in het geval van degenen die een grote mate van populariteit genieten.

  Zo ook met Thomas Dekker – mijn gevecht, waarin deze populaire wielrensporter eens eindelijk uit de kast kan komen over zijn ware aard en hij zich niet meer hoeft te verbergen achter zijn opgebouwd imago. Vooral voor zijn fans zullen bepaalde onthullingen misschien echt onverwachts komen en is het daarom ook zeker de moeite waard om dit boek te lezen. Er wordt ook breed uitgemeten over zijn band met andere wielrenners en hoe hij hun ervaart. De vrijheid waarmee hij zich uitlaat over al zijn echte gevoelens zonder een blad voor zijn mond te houden zorgen er voor dat je zeker, vooral voor zijn fans, nog meer bewondering voor hem zal krijgen. Thomas Dekker ‘Mijn Gevecht’, is één van de beste biografie boeken verkrijgbaar.

  Het geheel is door de bekende sportjournalist Thijs Zonneveld neergepend en ben je er verzekerd van dat de schrijfstijl heel boeiend is. Je wordt er dus helemaal door meegesleept en zal je het boek zo snel mogelijk willen doornemen.

  Voordelen

  Het is neergepend door de bekende sportjournalist Thijs Zonneveld

  Nadelen

  Misschien niet ideaal voor mensen die geen interesse hebben in de sportwereld

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Diana, haar eigen verhaal

  Meer informatie

  Er is hoogstwaarschijnlijk geen enkele andere lid van een koningshuis geweest die zoveel aandacht op zich heeft weten te vestigen dan Prinses Diana. Die belangstelling werd alsmaar groter na haar dood en is het vooral haar bijzondere karakter die ervoor gezorgd heeft dat ze een zeer geliefde persoon was. Haar plotselinge dood kwam daarom voor velen ook als een ware schok.

  Gelukkig biedt Diana, haar eigen verhaal een kijk in het leven van de prinses waarbij er vaker heel diepgaand wordt ingegaan op haar relatie met de prins, haar schoonmoeder en de vele problemen in hun huwelijk. Nog nooit was een prinses zo openlijk over haar leven en heeft ze daardoor ook heel wat mensen de woede op haar hals gebracht. Het boek kwam 20 jaar na haar dood uit en is geschreven door Andrew Morton welke gebruik maakte van de verschillende interviews die de prinses afstond voor haar tragisch ongeval. Deze geven een heel intieme kijk op haar persoonlijk leven en krijgt de lezer uit de eerste hand te weten wat er zich werkelijk afspeelde in haar gedachten. Het verhaal van Diana, is een bekend biografie boek, welke voor iedereen wel interessant is.

  Het leven van de prinses blijft dus lang na haar dood boeien en is Diana, haar eigen verhaal een volledige biografie waar de aard van haar heel goed tot uiting komt.

  Voordelen

  Levensverhaal over Prinses Diana

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Shoe Dog

  Meer informatie

  Sportschoenen van het merk Nike worden wereldwijd gedragen en is er geen sportevenement te bedenken waar de sporters geen schoen van dit welbekend merk dragen. Schoenen van dit merk staan er bekend om hun kwaliteit gecombineerd met een leuke vormgeving en zeer comfortabele pasvorm.

  Maar natuurlijk is het merk niet ineens zo groot geworden en moest er zeker wel een drijfveer achter zijn die dit alles mogelijk heeft gemaakt. Die drijfveer was de oprichter Phil Knight die het merk in 1964 oprichtte. Initieel startte het merk met een heel bescheiden kapitaal en werd het dankzij de slimme bedrijfsvoering en de juiste marketingstrategie een gigant op het gebied van sportschoenen. Wederom een boek voor ondernemers, Shoe Dog de oprichter van Nike, populair biografie boek.

  In Shoe Dog wordt op een heel boeiende wijze verteld hoe het bedrijf zij groei doormaakte en wat allemaal de persoonlijke ambities waren van de oprichter. Die had zeker ook zijn deel aan problemen welke echter allemaal werden overwonnen met een flinke dosis aan moed en doorzettingsvermogen.

  Voor degenen die op zoek zijn naar een bron van inspiratie is dit boek zeker een aanrader en geeft het doorzettingsvermogen van Phil Knight ook zeker de nodige ondersteuning.

  Voordelen

  Geschreven door de oprichter van Nike

  Nadelen

  Misschien niet ideaal voor niet-sporters

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Ach, moedertje

  Meer informatie

  Ook weer een heel ingrijpend verhaal waarbij de auteur beschrijft hoe het aanvoelt om zijn moeder langzaam achteruit te zien gaan door de gevolgen van dementia. Zijn moeder bevindt zich in een verpleegtehuis omdat ze niet meer in staat is zichzelf te verzorgen en verblijft ze er samen met een groep van 8 personen. In het verhaal wordt er op een heel aparte manier beschreven wat de gevolgen van vergaande dementie is op een persoon en hoe hard het aanvoelt om zo een situatie te moeten aanschouwen. Hugo Horst laat zijn gevoelens duidelijk blijken in het boek waaruit ook direct de liefde blijkt die hij voor zijn moeder heeft.

  Het verhaal vertelt ook hoe er ondanks de dementie van zijn moeder nog altijd leuke momenten te beleven zijn in het verzorgtehuis en dat het met de juiste kijk op het leven altijd mogelijk is om uit een moeilijke situatie iets leuks te maken. ‘Ach Moedertje’ is misschien wel het beste biografie boek voor jou.

  Met Ach, moedertje wordt je e rook direct van bewust hoe moeilijk het kan zijn om te zien hoe een innig geliefde persoon wegglipt van je handen en beland in een nagenoeg hulpeloze situatie.

  Voordelen

  Een verhaal over dementie

  Nadelen

  Best een treurig verhaal

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Het Achterhuis

  Meer informatie

  Het dagboek van Anne Frank is misschien wel het meest ingrijpende verhaal van de gebeurtenissen in de tweede wereld oorlog over de angsten die door de Joodse bevolking werden ondervonden.

  In het Het Achterhuis beschrijft Anne Frank zelf al haar belevenissen zoals ze elke dag in haar dagboek opschrijft. Het boek begint ook met een korte inleiding waarin wordt aangegeven hoe ze terecht komen op het onderduikadres. Zo heeft de lezer een volledig beeld van de omstandigheden en wordt het boek vervolgens helemaal opgevuld met de belevenissen en vooral al het onbegrip en de angsten die de 13-jarige Anne allemaal heeft moeten meemaken in het dagelijks leven. Helaas heeft Anne de oorlog niet overleefd en is het boek echter een goed aandenken aan haar. Wie kent Anne Frank niet? Nee, dan moet je zeker dit biografie boek lezen. Bestel deze online bij de voordeligste aanbieder.

  Het verhaal van Anne Frank is ook verfilmd, maar geeft het boek zeker meer diepgang aan het verhaal. Alle gebeurtenissen zijn er namelijk in detail geschreven en raak je tijdens het lezen van Het Achterhuis ook steeds meer emotioneel verbonden met Anne.

  Ondanks het verhaal van Anne Frank bij velen wel bekend zal zijn blijft het lezen van haar biografie altijd wel een aparte ervaring die toch wat meerwaarde geeft aan het geheel.

  Voordelen

  Biografie van Anne Frank

  Nadelen

  Een zielig, waargebeurd verhaal

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. De levens van Jan Six

  Meer informatie

  Wel een heel vreemde titel omdat er gesproken wordt over levens, maar het verhaal erachter wordt wel helemaal duidelijk wanneer je het boek eenmaal hebt gelezen. De biografie gaat namelijk niet maar over een persoon, maar worden diverse personen met dezelfde naam binnen dezelfde familie belicht. De Six familie was namelijk in de 17de eeuw heel bekend binnen de elite en is het een traditie om binnen de familie de naam Jan mee te geven aan een geboren zoon. Zo is het verhaal dan verspreid over een periode van maar liefst 4 eeuwen en worden alle hoogtepunten maar zeker ook de dieptepunten binnen de familie aangehaald. Het verhaal blijft daarom heel spannend en zorgen de verschillende periodes waarin het verhaal zich afspeelt ervoor dat er veel afwisseling is en het geheel blijft boeien.

  De levens van Jan Six is prettig lezend geschreven en is het echt de moeite waard om het lekker op reis mee te nemen om op de lange ritten van te kunnen genieten. Maar natuurlijk is het boek gewoon op elke andere plek te lezen. Een familiegeschiedenis, de levens van Jan Six. Een meeslepend biografie boek.

  Met 448 pagina’s ben je er trouwens wel heel lang zoet mee.

  Voordelen

  Ideaal voor mensen die van geschiedenis houden

  Nadelen

  Best een dik boek

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste biografie boek

Wie bij het horen van de naam biografie dacht aan een saai verhaal over iemands levensloop zal na het hebben bekeken van bovenstaande top 10 zeker wel tot andere gedachten zijn gekomen. Een biografie kan dus ook heel boeiend zijn en zal het menig lezer wel inspireren. Een boek als Shoe Dog of Het geheim van bol.com geeft duidelijk aan hoe moeilijk het is om iets in het begin op te bouwen en niets van een leien dak af gaat. Elke start heeft zijn eigen uitdagingen en ligt het aan het doorzettingsvermogen om toch het beoogde doel te bereiken. Iets minder vrolijk zijn natuurlijk de biografieën van Anne Frank in Het Achter en die van Diana, haar eigen verhaal waarin het verhaal wordt beschreven achter deze twee bekende personages die helaas op een tragische manier aan hun einde zijn gekomen. Het beste biografie boek kopen hoeft dus helemaal niet lastig te zijn met onze vergelijking.

Van een heel andere strekking is dan weer Het leven van Jan Six die op een heel aparte manier het leven van een persoon door verschillende eeuwen heen weergeeft. Het verhaal leest prettig en heb je door de aparte opbouw ervan niet eens door dat het om een biografie gaat. Deze top 10 biografie boeken is speciaal samengesteld op basis van ervaringen van anderen.

Heel spannend zijn ook Lion en My Way en is het verhaal in deze boeken op een heel aparte wijze geschreven waarbij, in het geval van My Way, het boek over de auteur zelf gaat. Kortom verdiep je ook in het leven van iemand anders en bestel vandaag nog jouw beste biografie boek online.

Beste biografie boek ook leerzaam?

Maar waarom zou je dan een biografie van een persoon willen lezen? Het ligt er allemaal aan over welke persoon het nou gaat. Vaker gaat een biografie over een persoon die geen onbekende was in de samenleving. Denk maar aan bekende sporters of acteurs. Er zijn echter ook biografieën te krijgen welke niet gaan over bekende personen, maar welke op een heel ingrijpende manier het levensverhaal van een bepaalde persoon vertellen. Zo kan de lezer altijd nog wat opsteken over de manier waarop de persoon in kwestie alle problemen heeft overleefd en hoe het leven soms ook voor de heel wat verrassingen kan zorgen. Met een biografie wordt er namelijk een inkijk gegeven op het leven van een persoon en kom je als lezer ook direct in aanraking met een heel andere kant van de persoon in kwestie. Bij veel beroemdheden wordt er namelijk door de media een bepaald imago opgebouwd en blijkt uit de biografie vaker dat er nog heel wat meer schuilt achter zo een persoon.

Veel achtergrondinformatie in een biografie boek

Een biografie handelt over het leven van en persoon waarbij alle hoogte- en dieptepunten in het leven van die persoon worden belicht. Zo ontstaat er tijdens het lezen vaker een emotionele band tussen de lezer en de persoon in het boek en worden het lezen van zo een biografie echt wel een gebeurtenis welke de lezer nog lang bezig zal houden. Wat er ook nog een schepje bovenop doet is het feit dat het gaat om waargebeurde verhalen.

Welke boeken zijn ook interessant?:

Welke biografie boek is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over biografie boeken?

De consumentenbond beste koop biografie boek is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.