Tijdens de wintermaanden wordt het vroeg donker en heb je dus geen zin meer om naar buiten te gaan. Je wilt lekker binnen blijven in je knusse woonkamer. Het is daarom leuk om een beetje extra aandacht te besteden aan de interieur van je huis. Maak een leuk hoekje in je huis met kussens leuke winter objecten zoals een mooie fauteuil.  Maar hoe doe je dat tijdens de wintermaanden. Hieronder volgen er enkele tips.

Tips om je huis te stylen

Kerstversiering mag natuurlijk niet ontbreken in je huis tijdens de wintermaanden. Denk maar aan vrolijke lichtjes, kerstballen en kerstslingers. Ook kun je veel warme kleuren gebruiken tijdens het decoreren. Dit kun je terugvinden in je kussens op de bankstel, je gordijnen of je dekens.

Kaarsen brengen tijdens de wintermaanden niet alleen gezelligheid, maar zorgen ook voor warmet en een aangename sfeer. Je kunt gewone  kaarsen plaatsen in je huis, maar ook geurkaarsen. Let erop dat je de kaarsen niet te dichtbij de gordijnen laat staan en dat je altijd in de buurt bent als ze aan staan.

Warme kleuren passen goed bij de wintermaanden. Vervang de lichte  zomerstoffen door rijke, warmhoudende winterstoffen. Op de vloer kun je dikke wollen tapijten plaatsen, die houden je ook warm. Ook plaidstoffen passen goed tijdens wintermaanden. In de slaapkamer kun je flanellen lakens en flanellen dekbedovertrekken plaatsen.

Planten passen ook goed tijdens het winterseizoen. Je kunt misschien niet naar buiten, maar dat betekent niet dat je niet van planten kunt genieten. Zet planten neer die in de winter groen blijven of gekleurde bessen dragen.

Mooie lampen passen ook goed tijdens de wintermaanden. In de lente en de zomermaanden is er veel  natuurlijk licht. Maar tijdens de wintermaanden wanneer het vroeg donker wordt dan maak je de lampen natuurlijk eerder aan. Plaats dus leuke lampen in de hoek of op je tafels.

Wat dacht je van een mooie fauteuil voor in de huiskamer. Op verschillende webshops vindt je mooie fauteuiles in warme kleuren en van verschillende soorten materiaal. Deze zijn te verkrijgen in olijfgoud, warmgroen en komen in fluweel en geel. Voor elke huiskamer een gepaste kleur en stof.

Tijdens de wintermaanden kun je dus je huis lekkek knus en warm maken. Er zijn verschillende accessoires waarmee je kunt decoreren. Deze tips zijn handig als je zowel een grote als kleine woonruimte hebt.