Een lekkage in huis is erg vervelend. Het zorgt namelijk voor een muffe en bedompte lucht, schimmelvorming, natte plekken op het plafond en andere schade. Lekkages komen voor in de badkamer, maar ook bij de douche, het toilet en in de leidingen. Ook in vloerverwarming met water komen soms lekkages voor. Een lekkage in je huis is niet altijd even makkelijk op te sporen. Soms heb je niet eens door dat er sprake is van een lekkage en kan het dagen onopgemerkt blijven. Lekkages zijn meestal klein, maar ze kunnen grote gevolgen hebben.  Het is dan ook handig dat je deze snel opspoort en laat herstellen. Een lekkage kan moeilijk zijn om op te sporen en hiervoor kun je dus een lekdetectie bedrijf inschakelen. Zij beschikken namelijk over de juist kennis en apparatuur en kunnen jou op een snelle en vakkundige manier van dienst zijn.  Het detecteren van een lekkage neemt bij een grondige inspectie wel wat tijd in beslag.

Het is dus belangrijk dat je een lekkage tijdig laat opsporen. De lek moet namelijk worden gedicht, dit is afhankelijk van de aard van de omvang van de lek. Een lek kan ook je bouwmateriaal aantasten en dan moet je deze vervangen. Merk je op dat je een lekkage hebt dan kan je best zo snel mogelijk actie ondernemen en een lekdetectie laten uitvoeren. Vocht- of schimmelplekken op een bepaalde plek betekenen namelijk niet dat het waterlek zich alleen op die plaats voordoet.

Waarom lekkage opsporen?

Een lekkage in je sanitair, dak of de wasmachine zorgt voor waterschade en vochtplekken op het plafond en dat kan leiden tot schimmelvorming. Om hoge kosten te vermijden is het belangrijk om zo snel mogelijk een professionele bedrijf in te schakelen voor een lekdetectie, het opsporen en het repareren van een lekkage. Zo kan de lekkage geen grote schade aanrichten in je huis. Lekkage bevinden zich in veel gevallen in de aanvoer- en afvoerleidingen van je huis. Deze bevinden zich vaak in de muur of in de vloer.  De oorzaak van de lek kan komen doordat er een lekkende koppeling is of een gaatje in de buis. Een lek opsporen is dus niet makkelijk, want hij zit verscholen. Als de lekkage te laat wordt opgemerkt moet men soms het plafond of de vloer opengooien. Naast de lekkage zit je dan ook met maak en breek werk. Het is dus belangrijk dat je een lekkage in huis tijdig laat opsporen. Maak hiervoor gebruik van een lekdetectie bedrijf.