Industriële lampen zijn gebaseerd op de oude modellen lampen. Vaak zijn ze van heel zwaar materiaal gemaakt zoals staal of metaal. Ze komen voor in oude gebouwen, pandhuizen of magazijnen. Vroeger werden ze vastgemaakt met kettingen aan het plafond of aan de steunbalken. Tegenwoordig vindt men ze erg hip en trendy en kun je ze ook in woonhuizen vinden. Deze lampen hebben een stoer uiterlijk, maar zijn ook heel stevig. Er zijn verschillende modellen industriële lampen zoals de staande lampen, wandlampen en ook de hanglampen. Vaak hebben ze de welbekende staal kleur en geven een hele andere sfeer in je huis.

Soorten industriële lampen

Er zijn verschillende soorten industriële lampen die je kunt plaatsen in je huis. Bekijk hier enkele van de modellen die populair zijn. Industriële lampen krijgen langzaam meer bekendheid om hun robuuste uitstraling omdat ze passen in verschillende interieurs. Er is een ruim aanbod van industriële lampen, zoals de spotjes, de plafondlampen, vloerlampen en tafellampen. Een ander bekend model is de kooilamp. Dit is een cilindrische lamp en wordt beschermd door een constructie dat veel weg heeft van een kooi en gemaakt is van metaal. Het kan onbewerkt metaal zijn of heeft soms een kleurtje. De kooilamp geeft een extra touch aan je interieur.

Materialen

Industriële lampen worden veelal gemaakt van aluminium, gietijzer en zink. Gegalvaniseerd staal komt ook veel voor, dit houdt in dat het metaal een laagje nikkel of chroom heeft dat beschermt tegen roesten. Industriële lampen zijn echte blikvangers en je hebt er slechts eentje nodig voor een minimalistische stijl. Tegenwoordig als men praat over industriële lampen dan denkt men aan een verlichting met strakke lijnen en veel metaal of emaille. De lampen zijn vaak royaal van formaat. Industriële lampen staan mooi in je woonkamer, op zolder en zelfs buiten.

Industriële wandlamp in huis

Het combineren van industriële wandlampen kan in vrijwel elke woonstijl. De wandlampen staan heel mooi en nemen bovendien niet zoveel ruimte in beslag. Met een industriële wandlamp hoef je bovendien niet je hele interieur aan te passen of te veranderen. Elke woning krijgt een vernieuwende uitstraling met deze lamp. Je kunt kiezen voor een zwarte industriële wandlamp of een grijze. Wil je wat meer kleur in je huis kies dan voor een landelijke wandlamp of een bruine. Een industriële wandlamp tovert je interieur om in een andere setting in slechts een handomdraai. Met een industriële wandlamp hoef je niet direct je hele huis om te gooien. Pas slechts een aantal attributen aan in de ruimte waar de lamp staat en je hebt een nieuwe uitstraling in je interieur.