Met een naam die gelijk doet denken aan de beroemde hubblephone telescoop waarmee er verschillende belangrijke ontdekkingen zijn gedaan, was het de verwachting wel dat de telefoon van Turing Robotic Industries ook baanbrekend zou zijn op niet alleen innovatief gebied, maar zeker ook qua vormgeving. Het begon allemaal met de Turing Phone waarvan er ongeveer een duizend exemplaren werden vervaardigd en leek het er even op dat het daar bij zou blijven. Gelukkig werd er ondertussen druk gewerkt aan de Hubblephone  en mag gezegd worden dat het de moeite wel waard was om erop te wachten. Het gaat zeker om een telefoon die de concurrentie aardig aan zal kunnen gaan.

De specificaties steken met kop en schouder uit


Naast de vormgeving zijn het de specificaties die ervoor moeten zorgen dat men overgaat tot de aanschaf ervan en is ook hier Turing Robotic Industries wat baanbrekend aan het werk gegaan. Van de dubbele schermen is het te zien  dat ze over OLED-technologie beschikken en is de beeldkwaliteit daarom ook haarscherp. Beide schermen zijn apart van elkaar te bewegen middels niet alleen een dichtklappend systeem, maar ook het kunnen draaien van het bovenste scherm om het bevestigingspunt heen. Dit is heel handig bij het tonen van een fimpje aan je vrienden of bij het maken van een foto . Het scherm is ook lekker groot uitgevoerd en kan er moeiteloos vanuit een afstand naar gekeken worden. Het hoofdscherm is wat groter uitgevoerd en buigt het mee met de rondingen van de telefoon. Dat staat wel bijzonder apart en omslaat het scherm zo de hele voorkant. Voor mij was het een heel aparte ervaring toen ik de telefoon voor de eerste keer opstartte en blijft leuk om te zien.

 

De camera is ingebouwd aan de voorkant en heeft wel een bijzonder hoge kwaliteit van 60- megapixels en zijn er nog maar liefst 4 (!) andere camera’s te vinden op de rest van de telefoon. De kwaliteit van de “hoofd” camera is voldoende om foto’s en filmpjes te maken die niet onder zullen doen voor die geschoten met een professionele camera. De weergave op het scherm is haarscherp en geeft de lichte buiging van de OLED-schermen er een extra dimensie aan.  De plaatsing van de hoofdcamera op het scharnierpunt aan de voorkant maakt het mogelijk de telefoon tijdens het maken van foto’s en films als een soort van camcorder vast te houden en kan je dankzij het draaibare bovenscherm onder alle hoeken er gebruik van maken.

Het geheugen is gelukkig ook ruim voldoende

Om al het beeldmateriaal van hoge kwaliteit op te kunnen slaan is een ruim geheugen vereist en is de Hubblephone ook op dat gebied ruim voorzien. Zois er standaard een opslag van 256GB aanwezig zijn en kan die ook uitgebreidt worden. Het RAM-geheugen bedraagt 8GB  en geldt dit voor zowel het bovenste (upperdeck) als het underste (Maindeck) gedeelte. Hier kom ik  op een andere eigenschap van de Hubblephone die eerder niet opgenoemd was: beide gedeeltes kunnen in principe apart van elkaar functioneren. Het is een bijzondere eigenschap die ook terug te vinden is in de strategie van Turing Robotic Industries om een telefoon te creeren die de functies van 4 soortgelijke media-apparaten combineert. Zo wordt er een laptop-functie belooft waarbij de grote schermen hun voordeel zullen bewijzen tesamen natuurlijk met de kracht van de processors. Die bestaan uit 2 Snapdragon 855-socs en opereren zij op een frequentie van 2,96 GHz.  Dat is wel behoorlijk snel en is dat bij het toepassen van de versschillende opties gelijk te merken. Ook de laptop-functie werkt probleemloos en het apparaatje moeiteloos relatief zware programma’s moeiteloos aan.

 

De ultrasnelle processing power heeft natuurlijk wel tal van toepassingen behalve het bellen en browsen op het internet. Zo is  er een editing pakket meegeleverd  waarmee video- en fotomateriaal op een professionele manier verwerkt  kan worden en kan de Hubblephone als een echte gamingconsole gebruikt worden. De ervaring is super is het ook hier bij het afspelen de grootte van de schermen een pluspunt.

Jouw persoonlijke data zit helemaal veilig in de Hubblephone

Het is tegenwoordig met elk media-apparaat wel oppassen geblazen voor hackers die erop uit zijn om jouw persoonlijke data weg te nemen en daarbij voor veel ongerief kunnen zorgen. De Hubbelphone incorporeert een speciale chip die alle data op een zodanige wijze codeert dat het voor hackers onmogelijk wordt die uit het toestel te krijgen. De laptop-functie waarover het toestel beschikt gaat hier goed mee samen en zijn de makers van het toestel ervan overtuigd dat alle data veilig is. Daar valt bij het bezig zijn met het toestel niet veel van te merken, maar zijn de specificaties die er van het beveiligingssysteem worden gegeven voldoendevoor een veilig gevoel.

 

Baanbrekend kan de Hubble-phone dus zeker genoemd worden en zijn het de speciale functies die ervoor zorgen dat het om veel meer dan een telefoon gaat. In principe kan er gesteld worden dat het om een compleet nieuwe telefoon gaat die zijn gelijke nog niet heeft. Het voelt daarom ook bijzonder aan wanneer je met een Hubblephone aan komt lopen en de nieuwsgierige blikken kunt volgen van iedereen om jou heen die graag wilt weten om wat voor een toestel het gaat. Nog groter wordt de belangstelling wanneer de eigenschappen even worden tentoongesteld en is de Hubblephone een ware “eye catcher”.  Het toestel voelt geen moment groot of onhandig aan en is het materiaal waaruit het is vervaardigd duurzaam. De batterij behoudt ook lekker lang zijn spanning en is het zelfs mogelijk moeiteloos voor een paar uurtjes te gamen.