Zalando is een schoenen webshop die in 2008 landelijk gelanceerd werd door twee Duitse studenten, namelijk David Schneider en Robert Gentz. Op dat moment leek het idee velen belachelijk. Ze vroegen zich af, hoe kun je schoenen online kopen zonder ze eerst te passen? Dat moet zeker een recept voor een ramp zijn.  Deze twijfels bleken onjuist toen Zalando een enorme vlucht nam en hun diensten uitbreidde naar verschillende Europese landen. Naarmate hun bedrijf meer groeide, begonnen ze hun producten te diversifiëren, van alleen schoenen tot nu parfums, verschillende vormen van kleding en dergelijke. Elk product wordt speciaal bij u thuis bezorgd.

De evolutie van de technologie heeft een factor gespeeld in het succes van Zalando. Mensen hebben de voordelen gerealiseerd van het online kopen van hun gewenste behoeften. Er zijn verschillende belangrijke voordelen verbonden aan het online kopen van producten. Er is altijd een risico verbonden aan het niet ontvangen van uw product, maar door uitzonderlijke klantenservice is dat risico beperkt.  De dagen van fysiek naar de winkel moeten, is voorbij.U bespaart uiteindelijk veel tijd en zelfs geld, omdat producten online vaak tegen een lagere prijs worden verkocht.  Bovendien kun je bijna alles in handen krijgen, want de mogelijkheden zijn niet beperkt, zoals in fysieke winkels.

Online winkelen is exponentieel in populariteit gegroeid. Hoe beïnvloedt dat de aandelenprijs van Zalando? Zalando aandelen koersworden hierdoor positief beïnvloed, omdat er altijd vraag zal zijn naar wat Zalando aanbiedt.  Mensen zullen altijd schoenen, handtassen, parfums en dergelijke nodig hebben. En aangezien de meeste mensen zijn begonnen met online winkelen, zal Zalando daardoor natuurlijk meer bezoekers ontvangen, wat de aandelenkoers van Zalando geleidelijk zal doen stijgen. Online winkelen is al groot, maar het zal in de toekomst alleen maar groter worden. Het wordt een essentieel onderdeel van ieders leven. Bedrijven die daar omheen gecentreerd zijn, hebben een grote kans om in waarde te groeien. Daarom zou het het risico waard zijn om in dergelijke bedrijven te investeren, omdat ze gericht zijn op de toekomst, en daarom zullen ze blijven groeien en evolueren.