Een drone kopen kan best lastig zijn! Waarop moet je letten, wanneer je een drone kopen overweegt? In dit artikel zetten we verschillende aandachtspunten voor je op een rijtje. Allereerst is het belangrijk om te bepalen met welk doel je een drone aanschaft. Wil je de drone gebruiken om professionele beelden op te kunnen nemen, of vind je het vooral leuk om als hobby een vlucht te maken met de drone? Zorg dat je niet alleen kijkt naar belangrijke factoren bij een drone kopen, maar ook naar de regels die gelden voor het vliegen met een drone. Zo mag je niet overal in Nederland vrij vliegen. 

Verschillende soorten drones

Vergelijk allereerst verschillende soorten drones. Kies je bijvoorbeeld voor een mini drone, of ga je voor een groter model? Het voordeel van een mini drone is niet alleen zijn compacte formaat, maar ook de scherpe prijs hiervan. Deze ligt doorgaans lager dan de prijs van een drone met een gemiddeld formaat. Voor het opnemen van professionele beelden zijn deze kleine drones minder geschikt. Je kunt ze zien als een leuk speeltje om je een middag mee te kunnen vermaken! Ook als cadeautje zijn deze drones leuk om weg te geven. 

Batterijduur van een drone

Een belangrijke factor om naar te kijken bij het vergelijken van verschillende drones, is de batterijduur hiervan. Je wilt je een middag kunnen vermaken met de drone, waarvoor de accu krachtig genoeg moet zijn. Soms is het mogelijk om een losse accu bij de drone te kopen, zodat je deze tussendoor kunt wisselen. Wel zo prettig, wanneer je bijvoorbeeld opnames maakt tijdens een evenement in de buurt. 

Stabilisatie van de beelden

Naast de batterijduur is het prettig wanneer een drone zichzelf en daarmee de opgenomen beelden stabiliseert. Het is vervelend wanneer deze beelden erg schokkerig worden, doordat een drone bijvoorbeeld reageert op windvlagen in de lucht. Het constant moeten corrigeren van dergelijke bewegingen is niet prettig. Veel van de kwalitatief betere drones zijn voorzien van de mogelijkheid om deze automatisch te laten stabiliseren. 

Beeldkwaliteit van een ingebouwde camera

Er zijn veel drones, die standaard van een camera voorzien zijn. Kijk goed naar de eigenschappen van deze camera, om te kunnen bepalen of de beelden scherp genoeg zijn voor hetgeen jij de drone verwacht te gebruiken. Mocht de camera een lage kwaliteit bieden, dan kun je deze soms vervangen voor bijvoorbeeld een GoPro. Let op, hiervoor moet een bevestigingsclip aan de drone zitten.