Misschien ga je een nieuwe horecazaak beginnen, of ben je gewoon toe aan een nieuw systeem: je zoekt het beste horeca kassasysteem. Of eigenlijk, de beste kassa voor jouw zaak. Maar met een markt vol aanbieders zie je al snel de bomen door het bos niet meer. Kijk je naar de kosten? De features? De service? En wat weegt wanneer het zwaarst? In dit artikel lees je waaraan je de beste horeca kassasystemen kunt herkennen!

Van en voor horecaexperts

Begin bij de bron. Vind je bepaalde software interessant, kijk dan door wie en waar het is ontwikkeld. Is het een onderdeel van een groot concern dat eigenlijk op een andere branche focust? Wordt het elders ontwikkeld en kan daarom de verkoper niet zelf service verlenen? Of wordt het gemaakt door een bedrijf dat duidelijk de kennis en ervaring in de horecasector heeft die nodig is voor het ontwikkelen van een goede horeca kassa? Neem dit mee in je overweging.

Functie over vorm

Wat is belangrijk: dat het er goed uitziet, of dat het goed werkt? Laten we eerlijk zijn – het is zeker mooi meegenomen als het design van je horeca kassasysteem er goed uitziet. Menig aanbieder trekt je ook met mooie plaatjes van hun software naar hun site! Maar prik daar wel doorheen voordat je een keuze maakt. Software kan er nog zo mooi uitzien, als het niet goed werkt, heb je er niets aan. De beste kassa’s werken goed én zorgen ervoor dat de look van de software aansluit bij het doel.

Flexibele bestelmethodes

Bestellingen opnemen aan tafel is meestal de basis. Maar regelmatig kun je méér gebruiken voor een optimale bedrijfsvoering. Misschien heb je bijvoorbeeld ook strandstoelen waar je graag bedienservice zou verlenen. Of een uitgebreid terras waarop het op een zomerse dag zo druk wordt dat gasten regelmatig even moeten wachten. Dan kan QR-bestellen een uitkomst bieden: dan kunnen gasten áltijd bestellen wanneer ze daar klaar voor zijn. Bestelzuilen en bestelwebsites zijn natuurlijk óók eigen unieke bestelvormen, die je bemande kassa’s kunnen ontlasten en online een hele nieuwe doelgroep kunnen aanspreken. Kijk dus goed of jouw kassasysteem al deze mogelijkheden biedt, zodat je niet later allerlei extra software moet aanschaffen.

Toegankelijke backoffice

Als eigenaar of manager breng je waarschijnlijk het meeste tijd door in de backoffice van je afrekensysteem. Om producten toe te voegen, prijzen te wijzigen, acties te volgen én natuurlijk vooral om alle verkoopdata te kunnen volgen en duiden. Want van al die verzamelde data moet je vervolgens nog zinvolle informatie weten te maken. De beste horeca kassa’s helpen je hierbij, met allerlei handige rapportagemogelijkheden en bijvoorbeeld door data alvast om te zetten in eenvoudige grafieken.

Klaar voor de toekomst Heb je kassasoftware gevonden die optimaal aansluit bij jouw zaak en wensen? Mooi! Zorg er wel voor dat je kassa ook de komende jaren goed bij je zaak blijft passen. Wil je bijvoorbeeld meerdere prijslijnen voeren? Meer locaties openen? Later kunnen uitbreiden met QR-bestellen, tafelreservering of personeelsplanning gekoppeld aan je kassa? Kies dan een kassasysteem dat deze mogelijkheden standaard heeft, zodat je eenvoudig kunt uitbreiden wanneer nodig. Met de beste horeca kassa’s blijf je klaar voor de toekomst!