Wil je iemand verassen met een uniek cadeau? Wat dacht je van een shampoo bar. Een shampoo bar heeft dezelfde werking als een shampoo dat komt uit een fles, alleen lijkt het op een stuk badzeep. Een shampoo bar is een vaste zeep en is gemaakt van natuurlijke oliën en boters. Het bevat minder water dan vloeibare zeep en is geconcentreerder. Het is dus een natuurlijke shampoo. In een shampoo bar zit er vaak ook castor olie in zodat het goed kan schuimen. Een voordeel van een shampoo bar is dat het ook langer meegaat dan shampoo uit een fles.

Shampoo bars

Een shampoo bar wordt gemaakt van plantaardige oliën en vetten, natriumhydroxide, water, en etherische oliën. Tijdens het verzepingsproces gaat de zeep van vloeibaar naar harde zeep. Dit wordt vervolgens in stukken gesneden en verpakt in papier, je shampoo bar is klaar voor gebruik. In het begin kan het even wennen zijn voor je haar. Dit wordt de transitieperiode genoemd, je haar is immers vloeibare shampoo gewend. In deze periode kun je misschien je haar twee keer achter elkaar wassen met de shampoo bar. Een shampoo bar bevat ook veel minder water dan shampoo uit een fles. Shampoo bars bevatten minder chemische bewaarmiddelen. Dit is te danken aan hun verhoogde concentratie aan natuurlijke oliën.

shampoobars

Voordelen van shampoo bars

Waarom zou je een shampoo bar aan iemand cadeau geven? Los van het feit dat de shampoo bars er heel leuk uitzien heeft het ook enkele voordelen in tegenstelling met de klassieke shampoo die wij gewend zijn. Hieronder enkele voordelen:

  • Met een shampoo bar doe je veel langer dan een fles shampoo
  • Je hoeft minder vaak naar de winkel voor nieuwe shampoo
  • Een shampoo bar bevat alleen natuurlijke ingrediënten
  • Je bespaart er water mee
  • De shampoo bar kan los verkocht worden, of in een papiertje
  • Shampoo bars gebruiken minder ruimte in je voorraadkast
  • Ze hebben een luxe uitstraling en zijn goed als cadeau
  • Je kunt ze meenemen in je koffer zonder dat ze morsen

Gebruik je voor het eerst een shampoo bar zorg er dan voor dat je nadien je haren goed uitspoelt, zodat er geen zeepresten achterblijven in je haren. Kam je handdoekdroge haar vervolgens goed uit zodat je er zeker van bent dat er geen droge zeepresten zijn.