Starten bij een nieuwe werkgever kan ontzettend spannend zijn! Wellicht herinner jij je de eerste dag nog bij je huidige werkgever. Wat ging er door je heen, toen je van huis vertrok? Sliep je de nacht voor deze eerste werkdag nog goed? Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om nieuwe medewerkers bij je bedrijf goed van start te laten gaan. Een van de organisaties die bedrijven hierbij helpt is TinQwise. Het aan boord halen van nieuwe medewerkers verloopt al jaren niet meer, zoals dit vroeger ging. Geen traditioneel openingspraatje, maar een nieuwe vorm van onboarding is de trend! In dit artikel lees je er meer over. 

Nieuwe vorm van onboarding voor je personeel 
Bij deze nieuwe vorm van onboarding is alles gericht op een plezierige start. Mensen zijn op zoek naar zingeving, wanneer zij voor een nieuwe uitdaging kiezen. Een openingspraatje van een manager is vaak niet hetgeen waarop zij zitten te wachten. Verschillende geluksmomentjes die elkaar opvolgen maken dat de nieuwe medewerker zich thuis zal voelen! Wist je dat je als werkgever een belangrijke rol speelt in het creëren van die geluksmomentjes? Het is simpeler dan je op voorhand wellicht verwacht! 

Het creëren van geluksmomentjes
Een typisch voorbeeld van een geluksmomentje is het horen van je favoriete nummer op de eerste werkdag. Het zorgt voor een moment van herkenning, waardoor iemand zich direct thuis zal voelen! Vergelijkbaar is het plaatsen van een introductie op een intranet. Op het moment dat de nieuwe medewerker het intranet voor het eerst opent, ziet deze dat er al door verschillende collega’s op de post gereageerd is. Een warm welkom! Nog meer geluk nodig? Voeg iemand alvast toe aan de Whatsapp-groep van je team, zodat deze straks direct wat terug te lezen heeft en de sfeer proeft in het team. 

App om onboarding nog leuker te maken 
Naast de geluksmomentjes die je zelf kunt creëren als werkgever, kun je hulp inschakelen van een externe partij. Het reeds geïntroduceerde TinQwise biedt een app aan voor werkgevers. Deze app maakt het mogelijk om nieuwe medewerkers op weg te helpen tijdens de eerste dagen. In de app kun je content toevoegen, welke interessant is voor de nieuwe medewerker. Waar staat de printer en hoe werkt deze? Hoe wordt er over het algemeen geluncht op de werkvloer? Enzovoorts. Informatie die cruciaal is voor iemand die de organisatie nog niet kent, maar wat vaak vergeten wordt.