Veilig op internet surfen zit er de laatste jaren helaas niet meer in. Steeds meer mensen hebben belang bij onze privé gegevens en dat is niet altijd voor de beste doeleinden. Gelukkig kan je ervoor zorgen dat je veiliger kan internetten. Namelijk met een VPN verbinding.

Wat is een VPN verbinding?

Je hebt er misschien al vaker van gehoord, een VPN. Maar wat is een VPN verbinding?

VPN staat voor de afkorting Virtual Private Network. De naam zegt het dus al, het zorgt er voor dat jij privé online kan surfen. Het is namelijk een veilig versleutelde verbinding tussen jouw device en het internet. De data die jij verstuurt gaat dus via een VPN verbinding de wereld in. Hierdoor is je privacy beter beveiligd en brengt het dus vele voordelen met zich mee.

Je kan veilig gebruik maken van openbare wifi hotspots

Wanneer je een VPN verbinding hebt kan je veilig gebruik maken van wifi hotspots. Wifi hotspots zijn namelijk helemaal niet veilig. Vaak zitten er heel veel mensen tegelijkertijd op. Hierdoor kan het voor criminelen heel gemakkelijk zijn om jouw privé gegevens te onderscheppen. Denk aan wachtwoorden, email accounts, social media accounts en pincodes. Door gebruik te maken van een VPN voorkom je dit. Lees hier wat de beste VPN van 2019 is.

Je kan gemakkelijk Nederlandse programma’s terugkijken in het buitenland

Wanneer je in het buitenland bent en programma’s terug wil kijken op je telefoon, kan dat vaak niet. Dit heeft te maken met onder andere de uitzendrechten die het programma niet betaalt in het land van jouw verblijf. Met een VPN verbinding kan je jouw locatie wijzigen in bijvoorbeeld Nederland. Hierdoor weet niemand dat je eigenlijk in het buitenland zit en kun je dus gerust in het buitenland programma’s terugkijken.

Je kan gewoon alle social media accounts gebruiken

Wanneer je in een ander land bent waar de regels rondom social media strenger zijn dan in Nederland, kan het voorkomen dat je je gebruikelijke accounts niet kan gebruiken. Dit komt doordat sommige landen Amerikaanse sites blokkeren. Je kan dit voorkomen door ook hier je locatie te veranderen. Hierdoor hebben overheden niet door dat jij op social media accounts zit.