Douchen is één van die dingen die we elke dag doen in Nederland. Vervelend wordt het als we een ongeluk of blessure krijgen, waardoor het moeilijker wordt om zelfstandig te douchen.  Je vindt het vervelend om mensen lastig te vallen om je te helpen, want door een ongeluk ben je ineens afhankelijke van hulp. Gelukkig kun je gebruik maken van een zorgdouche. Wat is een zorgdouche? Een zorgdouche kun je gewoo plaatsen in je bestaande badkamer. Het is speciaal geschikt voor zij die niet meer zelfstandig kunnen douchen of die gezondheidsproblemen hebben. Je bent niet afhankelijk van anderen die jou naar de badkamer moeten brengen of dat men je met een washandje moet wassen.  In veel gevallen worden zorgdouche’s gehuurd, maar je kunt ze ook kopen. Dit is vooral handig voor mensen op iets oudere leeftijd.

Een thuis zorg douche is een prima tijdelijke alternatief. Een mobiele zorgdouche kun je plaatsen in je huiskamer of in je slaapkamer. Heb je een badkamer boven, dan hoef je niet meer de trap op. Een mobiele zorgdouche kun je dus overal plaatsen waar er een waterpunt en afvoer aanwezig is. Heb je alleen koud water? Dan kun je ook een boiler huren voor warm water. Indien er in de buurt van de geplaatste zorgdouche geen afvoer aanwezig is dan kun je een pomp plaatsen die het water wegpompt naar de afvoer. Door de jaren heen is de zorgdouche verbeterd waardoor het veel makkelijker is om te plaatsen en te gebruiken.

De behoefte aan een mobiele  zorgdouche kan onverwacht ontstaan.  Het is van belang dat de ruimte waarin de zorgdouche staat geventileerd wordt. Ventilatie zorgt ervoor dat het vocht uit de ruimte goed wordt afgevoerd.

Voordelen

  • Douchen in je vertrouwde omgeving
  • Veilig en makkelijk om te gebruiken
  • Gemakkelijk te plaatsen in de ruimte waar je verblijft
  • Geen verbouwing nodig

De zorgdouche creëert een veilige en gemakkelijke douche omgeving meestal op de begane grond. Een zorgdouche is dan ook voorzien van antislip bodem, lage instap over de gehele breedte, handgrepen en diverse accessoires die het douchen gemakkelijk en veilig maken. De zorgdouche is zo ontworpen dat een eventuele verzorger je goed kan bijstaan. Het is dus een  goede aanvulling op je thuiszorgsituatie. Speciaal vanuit de zorgbehoefte is de zorgdouche ontwikkeld.

Het is zodanig ontworpen dat kwaliteit, toegankelijkheid, functionaliteit en veiligheid vooropstaan. Zowel voor de gebruiker als de verzorger. Iedere woning en zorgbehoefte is verschillend. De zorgdouche is zodaning ontworpen dat het past in elke huis en dat elke hulpbehoevende er gebruik van kan maken.