Je website online zetten is het moment dat iedereen er toegang tot heeft. Om dat te realiseren zijn er op het gebied van hosting meerdere opties beschikbaar. Bijvoorbeeld webhosting die meerwaarde te bieden heeft voor je website. Hoe dat zit? Ontdek hier maar eens wat de meerwaarde van webhosting voor jouw website betekent. Bij deze vorm van hosting is er sprake van het onderbrengen van je website op een server. Je huurt daarmee webruimte op een server die je met andere partijen deelt.

Snelheid

Er is op het gebied van snelheid zeker een meerwaarde te benoemen als je de keuze voor webhosting maakt. Een snelle website is namelijk zoekmachinevriendelijk en krijgt daardoor een betere positie in de ranking. Bovendien haken bezoekers minder snel af als je een snelle website hebt. Duurt het te lang voordat er toegang wordt verkregen, dan is de kans groot dat bezoekers op zoek gaan naar een andere website. Op snelle websites blijven bezoekers langer hangen en bezoeken deze ook meer pagina’s. Bij webhosting is er sprake van een snelle server, ook als er sprake is van piekmomenten.

Veiligheid

Veiligheid is van groot belang als het om websites gaat. Zo zijn veilige websites voorzien van een slotje dat je voor de URL ziet staan. Bij websitebeveiliging is het in dat opzicht belangrijk dat de hostingprovider voorziet in een SSL-certificaat. Op het gebied van veiligheid is het bij webhosting ook zo dat er sprake is van een centrale firewall. Daarmee is je website beveiligd tegen ongewenste bezoekers. In het kader van de veiligheid is de lijn ook door te trekken naar de bescherming van gegevens. Bij webhosting is het zo dat er op dagelijkse basis automatisch een back-up van de data wordt gemaakt.

Simpel beheer en inzicht

Webhosting biedt nog een meerwaarde voor je website en dat is namelijk het eenvoudige beheer. Kies je voor webhosting, dan is er een controlepaneel beschikbaar waarmee je overal toegang hebt tot het beheer van je website. Ook is het zo dat je inzicht krijgt in bijvoorbeeld de bezoekersstatistieken. Zo ontdek je bijvoorbeeld hoeveel bezoekers je website in een week hebben bezocht. Of welke pagina’s van je website het meest populair zijn. De statistieken zijn vanuit het controlepaneel toegankelijk. Kies je voor professionele webhosting, dan ben je ook verzekerd van een deskundige supportafdeling. Dat is handig als je bijvoorbeeld een vraag hebt of tegen een probleem aanloopt.