Voor het kiezen van de juiste VPN sta je voor een lastige keuze, het aanbod is namelijk heel groot en het is lastig de juiste partij te kiezen. Het is belangrijk om te kijken naar jouw specifieke wensen en eisen en daar vervolgens een VPN service bij te zoeken die aan die wensen voldoet.

In dit artikel lees je op welke punten je zou moeten letten bij het kiezen van de beste VPN. Zo kun je een lijstje opstellen met welke eisen voor jouw belangrijk zijn bij het gebruik van een VPN en vervolgens een VPN provider kiezen die hierbij aansluit.

Als je geen tijd of zin hebt om het een en ander zelf uit te zoeken kun je op deze pagina van VPNdiensten.nl vinden wat volgens hun de beste VPN diensten zijn voor algemeen gebruik.

Privacy

Veel mensen gebruiken een VPN om meer privacy te realiseren omtrent het internetgebruik. Door het ontwerp van een VPN verbinding verzeker je jezelf sowieso al van meer privacy. Al je internetverkeer wordt via een VPN server geleid. Websites die je bezoekt kunnen dus niet jouw echte IP-adres zien. Bovendien is de verbinding tussen jou en de VPN server versleuteld waardoor ook je internetprovider niet kan zien welke sites je bezoekt.

Voor extra privacy kun je nog kiezen om een VPN provider te kiezen die geen gebruikerlogs bijhoudt. Dit houdt in dat er geen bestand wordt bijgehouden waarin staat welke sites je bezoekt en dat niemand dat dus ook op een later moment kan opvragen.

Geografisch geblokkeerde content streamen

Een andere reden om een VPN te gebruiken is dat je wilt kijken naar video’s die in jouw land geblokkeerd worden. Wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland bent is het niet mogelijk om gebruik te maken van Ziggo GO of de NPO app.

Met een VPN verbinding kun je doen alsof je in Nederland bent vanwege het feit dat je je ip adres kunt veranderen naar een Nederlands ip adres. Ook kun je vanuit Nederland bijvoorbeeld een Amerikaans ip adres aannemen zodat je naar de Amerikaanse Netflix kunt kijken.

Als dit je doel is met een VPN, dan moet je er op letten dat de VPN provider die je kiest voldoende servers in de/het land(en) waar vandaan je content wilt streamen.

Snelheid

Snelheid zal vooral belangrijk zijn voor diegene die willen downloaden en veel hoge kwaliteit films willen streamen. Op internet zijn verschillende tests te vinden waarop je kunt zien welke VPN providers snelle verbindingen hebben.

Daarnaast heb je bij de  meeste VPN providers de kans om de dienst even gratis uit te proberen. Aan de hand van deze testperiode kun je ervaren wat de snelheid van de desbetreffende VPN provider is.

Prijs

En als laatste kun je natuurlijk ook op de prijs letten. De prijzen van de verschillende providers liggen over het algemeen niet heel erg ver uit elkaar, denk aan ongeveer $2,50 per maand. Er zijn echter uitschieters, maar die bieden dan in de regel ook een bijzonder goede VPN service.

Bepaal voor jezelf wat je een VPN provider waard vindt en probeer binnen dat budget te blijven. Vaak is het zo dat wanneer je een abonnement voor een langere tijd afsluit de prijs per maand lager uitvalt.