Op vakantie kom je tot rust, ga je leuke dingen doen en laat je je onderdompelen in een andere wereld. Even weg van de werkstress en dagelijkse routines. De juiste vakantie is dan ook extra belangrijk, want is ook al snel een kostenpost van een aantal duizenden euro’s. Een aantal tips om de beste vakantie te selecteren.

Last minute voor de beste prijs

Een last minute vakantie is een vakantie die je boekt kort voor de vertrekdatum. Doorgaans tot twee maanden voordat de vakantie begint. De prijs is vaak heel scherp, omdat de reisorganisatie of het hotel waar je naartoe wilt, nog geen zekerheid heeft dat de vakantie gekocht wordt. Een lege kamer levert immers niets op. Met een last minute ben je daardoor vaak goedkoper uit en onderzoek wijst ook nog eens uit dat je de laagste prijs krijgt 5 weken voor vertrek. Ben je al in de verleiding gekomen om te spieken:

Bekijk hier last minutes zonvakanties
Bekijk hier last minute all inclusive
Bekijk hier last minutes verre reizen

Kies voor kwalitatieve last minutes

Veel reizigers denken onterecht dat het nadeel van een last minute is dat je niet dezelfde reiskwaliteit krijgt, dit is echter niet waar. Belangrijk is wel dat je je zoekcriteria hoog zet. Een last minute in een 2 sterren hotel is niet altijd aan te raden als relax vakantie. Zoek je echter op resorts en hotels met een rating van 4 sterren of hoger en of een beoordeling van een 8 of hoger. Dan garandeer je kwaliteit, waardoor je echt die lage prijs combineert met een hoge beleving.

5 meest populaire bestemmingen

Onder Nederlanders zijn dit de meest populaire bestemmingen

  1. Spanje
  2. Frankrijk
  3. Italie
  4. Portugal
  5. Griekenland

Deze bestemmingen zijn vooral in de zomer zonzeker, makkelijk te bereiken en je kunt er ook gewoon met de euro betalen. Ook je belbundel werk gewoon door in deze landen.