Ga je binnenkort studeren of heb je een laptop nodig voor school? Je hebt echt ontzettend veel verschillende laptops waaruit je kunt kiezen? Wat voor een processor, videokaart, geheugen heb je nodig? En als student heb je ook geen zin om hier veel geld aan kwijt te zijn. In dit artikel ga ik vertellen over de beste laptops voor studenten.

Macbook Air 2020

Op de eerste plek in het rijtje staat de Macbook Air 2020. De laptop gaat al twee jaar mee en hij zal je niet teleur stellen. Je hebt de laptop in veel verschillende uitvoeringen. De een net wat beter dan de andere. Met de nieuwe M1 chip is het mogelijk om te multitasken tussen verschillende zware programma’s. Verder gaat de Macbook 18 uur mee met één batterij en hij weegt slechts 1.3 kilo. De Macbook is de beste keuze voor studenten.

HP Pavilion 15-EH1908ND

Deze HP Pavilion komt ook echt geweldig uit de test. Het is de best verkochte laptop op Coolblue, dit is dus niet niks. Dankzij de ontzettend snelle AMD Ryzen 5 processor en de 16 GB aan ram geheugen is de laptop uiterst geschikt om snel te werken. Verder heeft de laptop nog een groot scherm waarmee je lekker films en series kunt kijken. Tenslotte is de laptop voorzien van een zuiver geluid en een verlicht toetsenbord. Het enige nadeel is dat de videokaart niet sterk genoeg is voor videobewerking en zware games, maar als student doe je dit niet.

HP Pavilion 15-EH1907ND

Heb je voor je opleiding minder nodig dan de vorige HP. Kies dan voor de HP Pavilion 15-EH1907ND. Dit is een krachtige allround laptop. Door de snelle AMD Ryzen processor, het grote scherm en de 256GB aan opslag werk je moeiteloos aan school en kijk je erna nog even een film. Werk jij graag in de nacht? Ook dan is deze laptop uiterst geschikt, want hij is voorzien van een verlicht toetsenbord.

Macbook pro

De Macbook Air die we net al hebben besproken voldoet eigenlijk aan alle eisen, maar ben jou op zoek naar een nog betere en krachtigere laptop. Ga dan voor de Macbook pro. Deze uitvoering is meer geschikt voor foto- en videobewerking. Dit gaat dan ook allemaal razendsnel door de sterke processor. Daarnaast blaast de laptop niet. Het is niet alsof je een bank laat reinigen als je de laptop aan hebt staan. Gebruik je de laptop voornamelijk voor mee op pad te gaan, kies dan voor het 13 inch model, maar doe je veel met foto- en videobewerking? Maak dan de keuze voor de grote variant van 16 inch.

Dit ware ze dan, de top 4 beste laptops voor studenten. Twijfel niet en maak je keuze op basis van de modellen. Succes met je opleiding en tot de volgende keer!