De eerste echte tablet werd al gemaakt in 1989. Maar deze leek niets op de tablets van tegenwoordig. De GRiDPad zoals deze tablet heette, woog 5 kilo en koste 2400 dollar. De rage van de tablets begon in 2010 toen Apple hun eerste iPad op de markt bracht. Dit was en enorm succes en spoorde andere bedrijven aan om hierin mee te gaan. Tegenwoordig hebben verschillende merken tablets in hun assortiment. Maar welke past nu bij jou? In deze blog gaan we een paar tablets bespreken die erg populair zijn op het moment.

De Apple iPad Pro (2021)

Zoals hierboven verteld is Apple begonnen met de tablet rage. Ze hebben dan in 2021 ook weer een nieuwe topper op de markt gebracht. Deze tablet is snel, krachtig en heeft een prachtig scherm. Als je deze tablet in bezit hebt, is er geen laptop meer nodig. Deze iPad beschik over een M1-chip, die zich ook in de iMac en MacBook bevindt. Dit zorgt ervoor dat de iPad 50% sneller is dan de voorganger en zonder moeite zware apps kan openen. Op de achterkant van deze tablet bevindt zich een dubbele camera met een ultragroothoeklens. Je kunt met deze tablet dus ook nog eens prachtige foto’s maken.

Samsung Galaxy Tab S7 Plus

Niet iedereen is groot fan van Apple. Maar de grootste rivaal van Appel, Samsung, heeft ook een paar goede tablets op de markt gebracht. Neem bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab S7 Plus. Deze bevat een processor waarmee je zware apps kunt openen op de tablet, net zoals de M1-chip dat doet voor de iPad. Op de achterkant van deze tablet zit ook een dubbele camera met een groothoeklens. De Samsung Galaxy Tab S7 Plus gaat zo’n 13 uur mee voordat je hem weer op moet laden. En een leuk extraatje is dat je, in tegenstelling tot Apple, bij deze tablet wel een styluspen erbij krijgt. De S Pen stylus is ideaal als je de tablet gebruikt om bijvoorbeeld de standard operating procedure (SOP) te delen met werknemers binnen je bedrijf.

iPad Mini 6

Als je op zoek bent naar een tablet die je makkelijk mee kunt nemen is de iPad Mini 6 de perfecte keuze voor jou. Het scherm heeft een formaat van 8,3 inch en de tablet weegt ongeveer 300 gram. Maar ondanks het kleine formaat levert deze tablet topprestaties. Deze iPad is voorzien van een A15 bionic-chip die zich ook bevindt in de iPhone 13 en iPhone 13 Pro. Dus zelfs de zwaardere apps zijn mogelijk op dit apparaat. De tablet gaat ongeveer 10 uur mee, en ook deze beschikt over fantastische camera’s aan de voor- en achterkant.

ipad

Lenovo Tab P11 Plus

De Lonovo Tab P11 Plus is een van de Android tablets met een goede prijs-kwaliteit verhouding. De tablet kost ongeveer €300,- en is iets groter dan gemiddeld met het 11 inch scherm. Ook heeft dit apparaat 4 ingebouwde speakers, en dat zijn er twee meer dan bij de meeste tablets.  De ingebouwde selfie camera zorgt ervoor dat je kunt inloggen met gezichtsherkenning, en scherp beeld hebt tijdens het videobellen. Net zoals de Samsung tablet die we eerder hebben besproken, bevat deze tablet ook zo’n krachtige processor. Dit maakt het een van de krachtigste tablets binnen deze prijsklasse.

Ben je op zoek naar een ander elektronisch apparaat? Lees dan deze blog over smartwatches!