Een standaard fiets zien we vaak voorbijkomen in het verkeer. Het is vooral handig in het drukke verkeer en is ook goedkoper dan een auto. Vooral in drukke steden stappen veel mensen over van hun auto of het openbaar vervoer op de fiets. Ze nemen dan de fiets om verder te gaan. Omdat je met een fiets niet al te lange afstanden kunt afleggen gebruikt men nu de elektrische fiets of e-bike. Hiermee kun je een langere afstand rijden. Je hoeft dus niet perse de auto te pakken, maar kunt met de fiets. Omdat de fiets een kleine motor heeft wordt je dus minder snel moe. Een elektrische fiets is handig als je naar de camping gaat of als je ergens moet dat net iets te ver is om te lopen. In de vakantietijd wordt er veel gebruik gemaakt van deze fiets.

Wat is dan echt de beste e-bike van dit moment?

Omdat er zoveel verschillende varianten van de e-bike zijn op de markt zoek je natuurlijk naar de beste. De Sparta M8b is simpelweg de beste e-bike. Deze elektrische fiets is voorzien van alle luxe. Het beschikt over een sterke Bosch motor, hiermee fiets je soepel en comfortabel. De aandrijving van de Bosch-middenmotoren wordt bepaald via een trapsensor. Het Bosch-systeem heeft 3 sensoren, waarmee er gemeten wordt hoe hard je fietst, hoeveel omwentelingen met de trappers worden gemaakt en hoeveel kracht daarbij gezet wordt. Wanneer je een heuvel op rijdt moet je dus harder trappen om dezelfde snelheid te houden. De sensoren registreren dit en de motor reageert hier op.

Meer specificaties van de Sparte M8B e-bike

De krachtige motor zal extra vermogen afgeven om het snelheidsverlies te compenseren. De fiets reageert dus op de manier hoe je trapt. Kenmerkend voor de Sparta Mb-serie zijn de weggewerkte lasnaden en het verlichte logo. De accu zit bij deze fiets onder de achterdrager. Je kunt het makkelijk eruit nemen en het zit je ook niet in de weg.

Je rijcomfort wordt voor een groot deel bepaald door de trapondersteuning, dus de motor. Ook de plek van de motor heeft hier effect op. Wil je dus een natuurlijk en stabiel rijgedrag, dan is een middenmotor ideaal. De motor zit bij de trapas waardoor het fietsen zeer stabiel is. Een middenmotor is door zijn kracht en techniek ook geschikt voor heuvels en bergen.

De fiets beschikt ook over een display. Hierop kun je duidelijk aflezen hoe ver je hebt gefietst en hoeveel energie je accu nog beschikt. Het display voorziet je van veel nuttige informatie en is bijzonder goed af te lezen. Het display is makkelijk en veilig te bedienen doordat er gebruik wordt gemaakt van een praktische bedieningsunit bij het handvat. Je kunt dus fietsen en tegelijk je fiets ook bedienen.

Daarom een elektrische fiets

Een elektrische fiets is dus een handig hulpmiddel als je een dagje de auto niet wilt pakken. Ook in drukke steden is het makkelijker om de fiets te pakken. Er zijn zelfs opvouwbare elektrische fietsen. Deze kun je in je kofferbak plaatsen of meenemen in de trein. Zo kun je later gemakkelijk overstappen. Er zijn tal van bedrijven die e-bikes op de markt brengen. Dat maakt de keuze ook een stuk leuker. Je kunt kiezen voor een gewone e-bike of e-bikeracefietsen.