Nieuwe gadgets schieten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Deze maken ons leven op allerlei gebieden leuker of makkelijker. Het aanbod is inmiddels dan ook gigantisch. Ook voor persoonlijke verzorging en beauty zijn er oneindig veel gadgets. We zetten de 6 beste voor je op een rij.

1. De gezichtsroller

Gezichtsroller hebben de afgelopen tijd flink aan populariteit gewonnen. De naam verklapt het eigenlijk al deels: dit is een roller waarmee je je gezicht masseert. Deze apparaatjes zien er allereerst leuk uit en komen in allerlei kekke kleurtjes. Het is dus eigenlijk al een fijn decoratie-item. Maar de voornaamste allure van gezichtsrollers is dat ze heel goed voor je huid zouden zijn. Zo zou het onder andere de bloedcirculatie verbeteren, wallen verminderen, je huid strakker maken en voor een gezond tintje zorgen. Daarnaast werkt het ontspannend. Een gezichtsroller bestaat uit een grote en een kleine roller. Je gebruikt de grote roller voor de grote delen van je gezicht, zoals je voorhoofd, wangen en hals. De kleine roller is er voor de kleine delen van je gezicht, zoals je wenkbrauwen en lippen.

2. Een elektrische tandenborstel

Poets jij nog niet elektrisch? Er zitten tal van voordelen aan een elektrische tandenborstel. Het verwijdert allereerst veel meer tandplak en reinigt stukken beter tussen je tanden. En ook niet onbelangrijk: het is makkelijker en comfortabeler. In plaats van heen en weer te bewegen, hoef je de borstel alleen maar op elke tand te zetten. Je kunt elektrische tandenborstels onder andere bij winkels als MediaMarkt vinden. Om niet de hoofdprijs te hoeven neerleggen voor een nieuwe elektrische tandenborstel, vinden we hier vaak de 10 beste MediaMarkt kortingscodes. 

3. Een gezichtssauna

Voor wie graag naar sauna gaat maar daar niet altijd de tijd of het budget voor heeft, biedt de gezichtssauna uitkomst. Een gezichtssauna is net als de ‘normale’ sauna goed voor je huid, alleen ligt nu de focus op je gezicht. Je gezicht wordt uitgebreid gereinigd, het zorgt ervoor dat je huid verzorgingsproducten beter opneemt en het kan onzuiverheden tegengaan. Ook kan het goed zijn als je verkouden bent. Hoewel het natuurlijk niet helemaal hetzelfde ritueel is als de sauna, kan het wel een ontspannend momentje voor jezelf vormen.

4. Een apparaat voor laserontharing voor thuis

Veel vrouwen vinden scheren, waxen en epileren nogal een gedoe. Je haar weg laten laseren is echter peperduur en tijdrovend. Er bestaan gelukkig tegenwoordig goede apparaten voor laserontharing voor thuis. Er zijn eigenlijk twee soorten van zulke apparaten: IPL en laser. IPL kost minder tijd, is liever voor de portemonnee en minder pijnlijk. Ontharen met laser zorgt er weer voor dat de haartjes beter wegblijven. Met beide apparaten kun je lichaamshaar permanent verminderen door middel van lichtflitsen. Hoewel er een stevig prijskaartje aan zulke apparaten zit, kan het wel de investering waard zijn. Je hoeft je tenslotte in elk geval een stuk minder bezig te houden met ontharen en dat is toch wel zo prettig.

5. Een elektrische gezichtsreiniger

Wellicht heb je nog nooit van een elektrische gezichtsreiniger gehoord. Dit apparaat verwijdert de make-up van je gezicht, reinigt je gezicht perfect en exfolieert meteen ook nog. Sommige elektrische gezichtsreinigers kunnen je huid ook masseren. Veel nieuwere modellen zijn bovendien waterdicht, waardoor je ze onder de douche kunt gebruiken. Dat bespaart weer de nodige tijd. Als je zo’n elektrische gezichtsreiniger eenmaal hebt, wil je nooit meer zonder. Let erop dat je de gezichtsreiniger altijd op een natte huid gebruikt, anders kan het apparaat mogelijk je huid irriteren. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de borstel in ieder geval eens in de zes maanden vervangen moet worden.

6. Een keramische borstel

Een keramische borstel spreidt de warmte van de föhn gelijkmatig en zorgt er daarmee voor dat je haar sneller droogt, maar je minder kans hebt op

haarbeschadiging door de hitte. Bovendien zie je eruit alsof je net bij de kapper bent geweest. Je haar gaat er extra van glanzen en krijgt er meer volume door. Voor het beste resultaat gebruik je er ook een goede föhn bij.