Wens jij je vanuit een administratieve functie optimaal voor te bereiden op de op jouw rol binnen de moderne bedrijfsadministratie? Is het voor jou een vereiste om over kennis met betrekking tot financieel management te beschikken? Heb jij jouw kennis over het financieel-economisch werkgebied altijd al naar een hoger niveau willen tillen? En ben je geïnteresseerd in accountancy? Verdiep je in de 10 beste bedrijfsadministratie opleidingen en ontdek welke mba opleiding bedrijfsadministratie het best bij jou past!

  1. Basiskennis Boekhouden (BKB)

Je bent de administratie “ingerold” zonder dat je hier echt een opleiding voor hebt genoten, maar wilt je graag verdiepen in de boekhoudkundige achtergronden en waarom je doet wat je doet? Natuurlijk wordt er steeds meer geautomatiseerd, maar dat betekent nog altijd dat de basiskennis aanwezig moet zijn om te snappen waar je maar bezig bent. Om dat onder de knie te krijgen is de opleiding Basiskennis Boekhouden de geknipte opleiding voor je. In 4 maanden tijd behaal je bovendien het branche erkende diploma Basiskennis Boekhouden (BKB).

  1. Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Maak jij verdere stappen als bedrijfsadministrateur en wordt je steeds vaker gevraagd om het hoofd administratie te ondersteunen met jouw bedrijfsadministratieve inzicht? Verdiep je kennis dan met de branche erkende opleiding Praktijkdiploma Boekhouden zodat je ook doorgrond hoe geautomatiseerde systemen met de boekingsgang omgaan. Het verschaft je het benodigde inzicht en binnen 8 maanden rond je deze opleiding op MBO 4 niveau af.

  1. Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Momenteel voer jij een administratieve functie op MBO 4/HBO niveau uit of je ambieert een dergelijke functie. Echter wens jij je optimaal voor te bereiden op de kernelementen van moderne bedrijfsadministratie, zodat jij ten alle tijden op de huidige ontwikkelingen in kunt spelen. Je bent aankomend hoofd administratie of ondersteunt deze. Je wordt meer en meer betrokken bij fiscale aangelegenheden, kostencalculaties en de totstandkoming van financiële analyses. De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) biedt hiervoor de juiste handvatten en ontwikkelmogelijkheden. Tevens zit jij door middel van deze opleiding niet al te lang in de schoolbanken, want binnen 1 jaar voorzien van het hooggewaardeerde diploma MBA Bedrijfsadministratie..

  1. HBO Associate degree Financieel Management

Ambieer jij een carrière als financieel manager, (assistent-)controller of hoofd van een administratie? Wens jij je door middel van een kort programma verder te ontwikkelen op het gebied van financieel management. De opleiding HBO Associate degree Financieel Management is speciaal ontwikkeld voor jou. Dankzij de opleiding leer jij op zelfstandige wijze de administratie uit te voeren door middel van diverse kernvakken vanuit de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie, waardoor jij optimaal van de juiste kennis voorzien wordt. De nominale duur van deze opleiding is 2 jaar en biedt je 2 jaar vrijstelling binnen de Bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie. Je beschikt bovendien over de door de overheid erkende graad Associate Degree.

  1. SPD I en SPD II

De opleidingen SPD I en SPD II zijn terug van weggeweest. Nadat rond de wisseling van het millennium de opleiding SPD een Bacheloropleiding is geworden, heeft het veel nieuwe SPD-afgestudeerden opgeleverd en is doorstroom naar Masteropleidingen eenvoudiger geworden. De tijd heeft geleerd dat daarnaast ook behoefte is aan korte pure vakgerichte opleidingen zonder alle extra vereisten die door de NVAO aan een Bachelor worden gesteld. Heb je je MBA opleiding of vergelijkbaar al afgerond en wil je je vooral richten op je vakinhoudelijke ontwikkeling m.b.t. jaarrekening, consolidatie, management accounting, belastingrecht en internal control & accounting information systems? Dan kun je in 4 modules en een jaar tijd het diploma SPD I behalen.

Een verdere verdieping van bij is mogelijk binnen SPD II. Financiering, Financial Accounting, Business Control, Business IT for Financials en Data Science maken jou tot de complete financial controller.

  1. HBO Register Financial Controller en Register Financial Controller

Een register voor financial controllers is dat wel nodig? Maar stel je de vraag aan werkgevers of het belangrijk is dat je kunt zien of een medewerker een kwaliteitsopleiding genoten heeft en zijn vak bijhoudt, dan zegt iedereen ja. Dat noemen we een register!. Vanaf september 2020 is het Register Financial Controller een feit. Heb je geen financieel economische achtergrond maar wel een opleiding Moderne Bedrijfsadministratie gevolgd of vergelijkbaar? Dan kun je in 3 jaar tijd de titel RFC bemachtigen.

Heb je een Bachelor Bedrijfseconomie, Accountancy of SPD Bedrijfsadministratie voltooid? Dan ben je 4 trainingen verwijderd van het diploma Register Financial Controllers en mag je daarna de titel RFC gebruiken. Het register wordt beheerd door de SRFA (Stichting Register Fiscaal en Financieel Advies), een huis van kwaliteitskeurmerken van financiële en fiscale professionals.

  1. HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Controlling

Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen op financieel-economisch werkgebied? En kun jij niet wachten om je te ontwikkelen tot de ultieme financial controller, de absolute specialisten in Nederland op het gebied van bestuurlijke informatie voorziening en bedrijfsadministratie? Bij jou komt de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Controlling goed tot zijn recht. De duur van deze opleiding is nominaal 4 jaar. Carrèremogelijkheden zijn er genoeg, elk bedrijf heeft immers een financiële afdeling waar het op moet kunnen bouwen. Je kunt ook beginnen met SPD Bedrijfsadministratie Algemeen en op een later tijdstip voor een specialisatie kiezen.

8.     HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy

Ben jij werkzaam in de accountancy of wil je daar werkzaam zijn? Weet je alleen nog niet zeker of je de route naar een accountantstitel wilt nemen en kies je daarom liever voor een iets bredere opleiding dan HBO Bachelor Accountancy? Bij jou komt de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy dan goed tot zijn recht. De duur van deze opleiding is gemiddeld 4 jaar. Je kunt ook beginnen met SPD Bedrijfsadministratie Algemeen en op een later tijdstip voor een specialisatie kiezen.

9.     HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Business intelligence

Ben jij met name geïnteresseerd in business intelligence en wil je een insteek die meer op moderne ICT ontwikkelingen is gericht? Heb jij de juiste ambitie en wil jij je maar al te graag verder ontwikkelen op dit gebied? De HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Business intelligence sluit perfect aan bij jouw ontwikkelpunten. Over deze opleiding wordt gemiddeld 4 en hooguit 5 jaar gedaan. Je kunt ook beginnen met SPD Bedrijfsadministratie Algemeen en op een later tijdstip voor een specialisatie kiezen.

  1.  Post Bachelor General Ledger Accountant

Heb jij een opleiding gevolgd op bachelor niveau maar daarin weinig gedaan op het gebied van bedrijfsadministratie of heb je een bachelor bedrijfseconomie gedaan? Wordt er van jouw verwacht dat je je kennis op het gebied van bedrijfsadministratie vergroot en helemaal thuis bent hoe boekingen door het grootboek lopen. Volg dan de korte opleiding Post Bachelor General Ledger Accountant. Je doorloopt de modules MBA Bedrijfsadministratie, Jaarrekening en Consolidatie en je mag je met recht specialist noemen.