Het aanschaffen van een bank is een aankoop die je niet zomaar doet. Niet alleen is een bank namelijk veel bepalend voor in het interieur, maar ook is het voor menig mens de bedoeling dat een bank wel even meegaat. Mede daarom is het belangrijk dat je de voor- én nadelen van verschillende bankstellen en materialen op elkaar afweegt, zodat je, voor de volle honderd procent, zeker bent van je zaak.

Waar een leren bankstel tijdloos en duurzaam is, in bijna ieder interieur past en vaak vooral een wat robuustere uitstraling geeft en daardoor perfect in een industrieel interieur past, oogt een stoffen bankstel vaak wat intiemer, waardoor je een meer cozy-effect creëert.

Voordelen van een leren bankstel

Leer is, met name wanneer het leer van hoge kwaliteit is, zeer duurzaam materiaal. Over het algemeen proberen lederfabrikanten dan ook het beste uit hun leer te halen en het leer te behandelen op een manier die het resistenter en nog duurzamer maakt. Hoogwaardige lederwaren zijn misschien iets hoger in prijs, maar je kunt er dan ook wel bijna altijd zeker van zijn dat, in dit geval de lederen bank, jarenlang mee kan gaan en er ook nog eens geweldig uit blijft zien.

Naast het feit dat een leren bankstel vaak van goede kwaliteit voorzien is en deze daardoor lang meegaat, is een leren bankstel ook nog eens tijdloos. De perfecte combi! Toch? Lederwaren zijn tevens eigenlijk altijd wel in de mode en het kenmerk van een persoon die kwaliteit, boven kwantiteit verkiest. Naast leer, is ook de hoekbank helemaal in, én tijdloos. Ga je voor een leren hoekbank, dan zit je dus zeker goed.

Ook is leer een heel elegant en classy materiaal. Of je het leer nu in zijn natuurlijke kleur behoudt of deze verft: leer voegt aan ieder interieur een bepaalde kwaliteit toe. Leer zorgt er voor dat je interieur direct robuuster, stoerder en steviger oogt. Daarnaast behoudt leer, in combinatie met wat leuke accessoires, echter wel de sfeer binnen je woning. Bang dat een leren bank te hard zal ogen, hoef je dus vrijwel nooit te zijn.

Tot slot kan leer heel veel hebben. Niet alleen is leer namelijk bestand tegen droogte en zwaar gebruik, maar ook kan leer bestand zijn tegen vuur (mits het daarvoor behandeld is) en is het gedeeltelijk waterdicht.