Het klimaat houdt iedereen bewust of onbewust bezig. Regeringen in verschillende landen proberen maatregelen te treffen om het klimaat een handje te helpen en steeds meer mensen willen graag hun steentje bijdragen. Ook onbewust worden we er mee geconfronteerd. We beginnen nu daadwerkelijk de gevolgen van klimaatverandering te ondervinden door enorme droogte afgewisseld met stevige hoosbuien. Om het klimaat een handje te helpen moeten we zorgen voor minder CO2 uitstoot en dat doe je heel effectief door over te stappen op elektrisch rijden.

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden was lange tijd een dure bezigheid, voorbehouden aan trendsetters, en mensen met veel geld. Gelukkig wordt elektrisch rijden steeds goedkoper. Vooral als je redelijk veel kilometers levert elektrisch rijden veel voordelen op. In de aanschaf is een elektrische auto nog iets duurder, maar in het verbruik kun je veel geld besparen. Vooral als je zelf elektriciteit opwekt doormiddel van zonnepanelen. Zo laad je je auto gewoon thuis vrijwel kosteloos op. Ook heb je aan een elektrische auto minder onderhoudskosten dan aan een gewone auto. Doordat er minder bewegende delen in de motor zitten, slijt de motor minder snel. En dan krijg je ook nog eens belasting voordeel, zo hoef je bijvoorbeeld geen motorrijtuigen belasting. En omdat de elektrische auto geen CO2-uitstoot heeft ben je ook nog een ontzettend goed bezig voor het klimaat.

Top 10 meest verkochte elektrische auto’s:

  • Tesla Model 3
  • Hyundai Kona Electric
  • Kia e-Niro
  • Volkswagen e-Golf
  • Nissan Leaf
  • BMW i3
  • Renault Zoe
  • Hyundai Ioniq
  • Audi E-Tron
  • Opel e-Ampera


Wil je meer informatie over elektrisch rijden? Kijk dan op https://www.elektrischeauto.nl/

Verkoop je oude auto aan een autosloopbedrijf

Waar wacht je nog op? Verkoop je tweedehands auto en schakel over op elektrisch rijden. Vooral als je veel kilometers maakt is dit reuze interessant voor je portemonnee. Juist doordat je veel rijdt, heeft jouw overstap op duurzaam rijden een extra positieve impact op het klimaat.  Je oude auto kun je goed verkopen aan een autosloperij. Bij de verkoop van je auto aan de sloperij wordt gekeken wat de huidige waarde van je auto en je krijgt er zo nog een mooi bedrag voor. Hiervoor kun je een kentekencheck uitvoeren. In de meeste gevallen wordt de auto gratis bij je huis opgehaald. De auto wordt uit elkaar gehaald en de bruikbare onderdelen worden duurzaam verwerkt. Zo krijgen goede onderdelen een tweede leven en ben je dus dubbel duurzaam bezig. Je oude auto wordt netjes gerecycled en je stapt over op een duurzame manier van rijden.