Werk jij op een logistieke afdeling of ben je als secretaresse vaak bezig met de post? Dan is het wel zo handig als je beschikt over de juiste etiketten en/of labels. Dat maakt dat je een stuk efficiënter te werk kan gaan in je magazijn. Wij hebben daarom een lijst van de 10 meest gebruikte etiketten en labels op een logistieke afdeling op een rijtje gezet.

  1. De dymo compatible labels 99012 in formaat 89x36mm worden gebruikt als postpakketzegel of adresetiket op enveloppen.  Deze etiketten bieden voldoende ruimte voor Nederlandse en Europese adressen. Je kunt makkelijk en goed leesbaar adressen van 4 regels afdrukken. De etiketten maken gebruik van een direct thermisch drukproces, waardoor je geen dure inkt of tonercartridges hoeft te gebruiken.

 

  1. De dymo compatible labels 99010 zijn te verkrijgen in het formaat 89x28mm. Deze labels worden gebruikt als postpakketzegel of als verzendetiket. Ze zijn gemaakt van wit papier en hebben een permanente lijmlaag. De Dymo 99010 etiketten worden op rol geleverd van 130 labels. Ben je een grootgebruiker? Tip: bespaar dan op je aanschafkosten door gebruik te maken van staffelkortingen.

 

  1. De Dymo 4XL labels: extra grote verzendetiketten. Handig voor bijvoorbeeld een verzendetiket of -label op je pakketpost van je DPD, PostNL, GLS, UPS en DHL zending. Deze verzendetiketten zijn geschikt voor je 4XL dymo printer. De labels hebben een formaat van 104 x 159mm.

 

  1. Verzendetiketten van 100x150mm voor al je pakketten van DHL, PostNL, GLS, UPS en DPD. Afhankelijk van welke etikettenprinter u gebruikt (desktop of industrieel) zitten er 300 of 900 etiketten op een rol.

 

  1. Verzendetiketten van 100x210mm voor al je pakketten van DHL, PostNL, GLS, UPS en DPD. Afhankelijk van welke etikettenprinter u gebruikt (desktop of industrieel) zitten er 210 of 640 etiketten op een rol.

 

  1. Gekleurde kunststoflabels van het formaat 50x213mm zijn handig om bijvoorbeeld artikelen te labelen. Zo houd je je afdeling georganiseerd en netjes. Daarnaast worden de gekleurde labels gebruikt om containers of laadkooien te voorzien van de juiste informatie of routing. Verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren: rood, geel, groen, rood, wit, blauw en oranje.

 

  1. Kunststof labels zijn gemaakt van PVC of een ander zeer sterk kunststof. Dankzij de verschillende kleuren vallen ze meteen op en kun je ze gebruiken als hanglabel in winkels en magazijnen of als je pakketten moet versturen. Het handige van kunststof labels is dat je erop kunt schrijven.

 

  1. Locatielabels kunnen verschillende afmetingen hebben. Deze etiketten zijn al voorgedrukt met locatie in schrift en barcode in de gewenste afmeting. De labels zijn te verkrijgen in diverse kleuren. Met locatielabels wordt de routing eenvoudiger en kunnen de orders sneller gepickt worden.

 

  1. Magneetrollen zijn verkrijgbaar in de kleur wit en in het 50 mm x 10 meter. De rollen kun je eenvoudig in de gewenste lengte snijden of knippen. Het handige van deze magneetrollen is dat je het kunt beschrijven met een permanent marker of er een etiket op kan plakken. Hiermee kun je de stalen stellingen in je magazijn voorzien van het juiste artikel en de locatiecodes. Daarnaast kun je kiezen voor blanco magneetetiketten of vooraf bedrukte magneetetiketten, voorzien van locatienummer en locatiebarcode.

 

  1. Logistieke labels kun je kopen in verschillende formaten. De labels zijn verkrijgbaar met de opdruk die je wenst. De opdruk kan aan één of twee zijden bedrukt worden t/m full-colour. Deze labels zijn geproduceerd van kunststof en kunnen tegen een stootje. Handig als codeerlabel in de logistieke branche om je magazijn efficiënt te runnen.