Heb je altijd al het idee gehad om eens wat meer van de wedstrijden te volgen uit de Eredivisie? Vind je het geweldig om een wedstrijd bij te wonen, vooral vanwege de ambiance en de enorme energie die in een stadion hangt? Dan is het goed om eens te kijken naar de prijzen van de seizoenkaarten voor de verschillende clubs in de Eredivisie. We hebben voor je gekeken naar de goedkoopste opties per club en daar een top 10 uit samengesteld.

Bron: Pixabay

Heracles Almelo: 149 euro

Heracles Almelo heeft de goedkoopste seizoenkaarten van alle clubs in de Eredivisie. De goedkoopste seizoenkaarten kostten aan het begin van het seizoen 2018-2019 slechts € 149.

ADO Den Haag: 150 euro

Seizoenkaarten voor ADO zijn niet veel duurder: de Hagenezen vragen € 150 per seizoenkaart en zijn daarmee net een euro duurder dan de goedkoopste optie die in Almelo aangeboden wordt.

Vitesse

Vitesse, de club uit Arnhem, biedt ook goedkope seizoenkaarten aan. De prijzen beginnen al bij € 179 en daarmee krijg je als toeschouwer toegang tot alle wedstrijden in het Gelredome.

VVV Venlo

VVV Venlo staat uiteraard ook in de lijst met de goedkoopste seizoenkaarten. De vierde positie is te danken aan de kaarten van € 185. Wederom geen groot verschil met de club hierboven, maar voor die zes euro kun je toch redelijk wat te drinken halen in het stadion.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard, doorgaans een van de hekkensluiters, slaat hier op een mooie middenpositie. De kaarten hebben exact dezelfde prijs als de kaarten van VVV Venlo, maar de duurdere kaarten zijn hier duurder waardoor Fortuna op een vijfde en niet vierde plek geëindigd is.

SC Heerenveen

De Friezen doen het ook niet slecht. Seizoenkaarten voor SC Heerenveen beginnen bij € 190. Heerenveen hoopt de problemen te boven te komen, maar daar lijkt het voorlopig niet op. De quotes bij de bookmaker zijn lager dan 1% voor seizoenwinst voor Heerenveen.

FC Emmen

Emmen staat onder de Friezen met seizoenkaarten die beginnen bij € 200.

PEC Zwolle

PEC Zwolle is een van de clubs die de afgelopen jaren veel in het nieuws is geweest dankzij wonderlijke winsten en successen. Dat lijkt te zien aan de prijs van de seizoenkaarten. De blauwvingers vragen minimaal € 202,50 voor een seizoenkaart.

Willem II

Willem II staat nét onder PEC. Een seizoenkaart voor Willem II is namelijk slechts vijftig cent duurder met een prijs van € 203.

Excelsior

Excelsior is de hekkensluiter in onze lijst. De kaarten zijn duurder dan die van Willem II: € 210 voor een seizoenkaart. Maar daarmee zijn de kaarten nog steeds veel goedkoper dan de goedkoopste kaarten van de duurste club in de Eredivisie. PSV vraagt namelijk maar liefst € 250 voor de goedkoopste kaarten.

De duurste seizoenkaarten in de Eredivisie

Wil je echt het maximale beleven tijdens het volgen van een seizoen? Dan zijn de duurdere seizoenkaarten interessanter. Ajax leidt hier de lijsten stevig aan. De duurste seizoenkaarten zijn hier maar liefst € 700. Op het gebied van losse kaartjes heeft PSV echter de hoogste prijzen.