Om ervoor te zorgen dat jouw auto langere tijd meegaat zijn er verschillende onderhoudsmiddelen die ervoor kunnen zorgen. We zetten ze graag voor je op een rijtje. Haal ze snel in huis door een kijkje te nemen op oliehandel.

Screenwash

Een screenwash is erg handig voor jouw auto. Met een screenwash zorg je er snel voor dat jouw autoraam weer helemaal schoon is. Bovendien zorgt het er in de winter ook voor dat de autoruit snel ontdooit.

Remmenreiniger

Een remmenreiniger is een zeer krachtige reiniger en ontvetter die vuil, vet, olie en remvloeistof adequaat en snel verwijdert van veel onderdelen. Het is – zoals de naam al zegt – met name bedoeld voor de reiniging van remonderdelen.

Koelvloeistof

Als er te weinig koelvloeistof in het systeem aanwezig is, kan dat duiden op een lek. De motor kan oververhit raken. In het ergste geval kan de koppakking er tussenuit geblazen worden en sta je voor een dure reparatie. Koelvloeistof is dus een uiterst belangrijk onderdeel van een auto.

Smeervet

Het vet dringt door tot in de kleinste kiertjes en zorgt voor een duurzame bescherming. smeervet is geschikt voor het smeren van bewegende en schuivende delen. Denk aan schuifdeuren, bouten en kettingen

Ruitensproeiervloeistof

Ruitensproeiervloeistof is een goedje opgeslagen in een kunststof tankje dat zich in de motorruimte van de auto bevindt, bedoeld om tijdens het rijden de autoruit te kunnen schoonmaken. Het verwijdert vuil, vet en insectenresten van de autoruit.

Remvloeistof

Een remvloeistof is een vloeistof die een goede weerstand tegen veroudering biedt. Het tast geen afdichtingen aan. Het is van optimale vloeibaarheid bij lage temperaturen.

Autoband reparatie set

Een niet te vergeten en belangrijk onderdeel is de bandenreparatieset voor de auto. Het is ideaal voor noodgevallen en snelle reparatie wanneer een band plots lek is.

Motorolie

Motorolie is belangrijk voor een goed functionerende motor. Het heeft naast een smerende ook een beschermende werking. Het moment waarop je je olie moet verversen is dan ook niet willekeurig gekozen. Ook het intern reinigen van het blok is van belang.

Smeerpistool

Vaak is de auto smerig en komt het vet overal behalve waar je het wil. Het is lastig om dit schoon te maken, omdat je er niet bij kan. Een smeerpistool is een handig onderdeel om ook de onbereikbare plekken toch schoon te maken.

Brandstof

Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen voor de auto is brandstof. Zonder brandstof kom je namelijk niet ver. Daarnaast zorgt het ervoor dat je altijd onderweg kan blijven, ook als er even geen tankstation in de buurt is.