Bijna iedere werknemer in België krijgt wel een aantal extralegale voordelen in zijn loonpakket. Welke dat zijn hangt af van werkgever tot werkgever en soms ook van je eigen wensen. Ben je benieuwd welke extralegale voordelen het populairst en misschien ook wel het meest interessant zijn? Lees dan snel verder. 

1. Bedrijfswagen

Voor degenen die veel onderweg zijn, is een bedrijfswagen met tankkaart een erg handig extralegaal voordeel. Je bespaart dan niet alleen op brandstof, maar je kan een bedrijfswagen ook gebruiken voor zowel zakelijke als persoonlijke ritten.

2. Abonnementen

Ook met abonnementen zijn werknemers vaak tevreden. Denk maar aan een abonnement voor de bus, trein, deelauto of zelfs fitness. Met dat laatste kun je in vorm blijven zonder dat je je portemonnee te veel belast. Ten slotte zijn ook gsm-abonnementen een zeer geliefd extralegaal voordeel. Een tip voor alle werkgevers? Als je abonnementen of tankkaarten wil vergelijken kan dit via maesmobility.be. 

3. Maaltijdcheques

Wat is er beter dan ‘gratis geld’ om je lunch mee te betalen? Maaltijdcheques zijn een gangbaar extralegaal voordeel in België, waarmee je onbelast kunt genieten van lekker eten. Het voelt een beetje alsof je lunch een cadeautje is van je werkgever.

4. Ecocheques

Groen is in, en werkgevers die begaan zijn met het milieu geven hun werknemers ecocheques. Hiermee kun je milieuvriendelijke producten aanschaffen, zoals energiezuinige apparaten of fietsaccessoires.

5. Hospitalisatieverzekering

Met een hospitalisatieverzekering kun je op je beide oren slapen. Je medische kosten zijn gedekt, bovenop het reguliere ziekteverlof waar je recht op hebt. 

6. Internetvergoeding

Thuiswerken is tegenwoordig de norm, en werkgevers begrijpen dat het belangrijk is om een goede internetverbinding en mobiele communicatie te hebben. Sommige bedrijven bieden daarom een vergoeding voor deze kosten als extralegaal voordeel.

7. Flexibele werkuren

Time is money, maar gelukkig begrijpen veel werknemers het belang van een gezonde balans tussen werk en privé. Hierdoor kun jij als werknemer je werkdag aanpassen aan je eigen behoeften.

8. Opleidingsbudget

Zelfs wie al jaren aan het werk is, vindt het vaak fijn om zich te blijven bijscholen. Een opleidingsbudget als extralegaal voordeel stelt je in staat om je vaardigheden bij te schaven en te blijven groeien in je carrière.

9. Extra vakantiedagen 

Bovenop de 20 wettige vakantiedagen waarop iedereen recht heeft, geven veel werknemers ook extra vakantiedagen als extralegaal voordeel. En zeg nu zelf, die zijn hartstikke welkom, toch? Af een toe een dagje uitblazen en tot rust komen kan wonderen doen voor je gemoedstoestand tussen al dat werken door. 

10. Home office vergoeding

Thuiskantoren zijn de nieuwe norm geworden, en sommige werkgevers bieden daarom een home office-vergoeding als extralegaal voordeel. Hiermee kun je je thuiskantoor upgraden met ergonomisch meubilair of handige gadgets.