Een CNC is een Computer Numerical Control, het is kort gezegd een computergestuurde werktuigmachine. Met zo een machine kun je makkelijk en snel het bewerken van staal, kunststof en hout bereiken.

Wat betekent het precies?

CNC Verspannen betekent dat je middels een werktuigmachine materiaal gaat bewerken (metaal, kunststof of hout), waardoor de vorm van het materiaal blijvend veranderd. En in dit heel proces ontstaat er afval (spannen). Door het materiaal massa af te nemen ontstaat een gewenste permanente vorm.

CNC-werktuigmachines zijn geen machines van nu, dit is iets dat in de jaren 1950 is ontwikkeld. Eerst werd dat met analoge computers gedaan, nu wordt het met digitale computers. De militaire behoefte in die tijd heeft gemaakt dat deze technologie is ontwikkeld. De vraag naar zeer gedetailleerde onderdelen voor vliegtuigen en wapensystemen tijdens de Koreaanse Oorlog heeft de ontwikkeling een sterke boost gegeven.

 De CNC heeft gemaakt dat vonkspanen en lasersnijden vandaag de dag mogelijk is. Er zijn zaag- en boormachines die CNC gestuurd zijn, er zijn freesmachines en draaibanken. Je kan verschillende resultaten bereiken met deze machines. De CNC heeft gemaakt dat het bewerken van materiaal revolutionair is veranderd.

Een beginnende concurrent van de CNC is de metaal 3d printen, minder afval, productie-efficiëntie en functionele winst dankzij meer ontwerpvrijheid en flexibiliteit. Dit is een samenvatting van de voordelen van de steeds bekender wordende 3D-printen met metaal. Ondertussen blijven herhaalbaarheid van grote volumes, nauwkeurige oppervlakteafwerking, met name in verband met nauwe toleranties, kenmerken die nauwer verband houden met CNC-bewerking.

Omdat CNC-bewerking in wezen gaat over het gebruik van een bepaald snijgereedschap om het gewenste onderdeel te vormen, betekent dit ook dat het gereedschap moet bestaan – en als dat niet het geval is, moet er een ander proces beginnen om dat specifieke gereedschap te maken, bijvoorbeeld een ondersnijding. Het betekent ook dat de gereedschappen toegang moeten hebben tot alle oppervlakken met het onderdeel stevig op zijn plaats gehouden, wat zelfs bij 5-assige opstellingen sommige toepassingen onmogelijk kan maken. Het cilindrische karakter van de meeste snijgereedschappen betekent dat ‘echte hoeken’ problematisch zijn – interne verticale hoeken zullen altijd een curve hebben, tenzij een ondersnijding wordt gebruikt.

Als een toevoegend proces vereist 3DP echter geen specifieke tools dan ondersteuningen, dus randen vormen geen probleem. Het grotere aantal mogelijke geometrieën, inclusief interne kanalen, kan helpen het gewicht te verminderen, functionaliteit toe te voegen en meer. In wezen wordt het maken van fysieke tools vervangen door ontwerpen in software.