Waterontharder

Met een goede waterontharder haal je magnesium en kalk uit de waterleidingen. De beste waterontharder vind je hier.

Laatste update 3 juni 2020

 • Beste keuze

  Waterontharder-kopen.com

  Samenvatting

  Een waterontharder is maatwerk, daar weten ze bij waterontharder-kopen.com alles van. Het bedrijf biedt namelijk verschillende waterontharders uit deze top 10 aan. Afhankelijk van jouw huissituatie wordt er een vrijblijvend advies gegeven.

  Voordelen

  Het is compact

  Het is zuinig in gebruik

  Nadelen

  Het is best klein

 • Beste prijsklasse

  038 waterontharder compact 14

  Samenvatting

  De tweede ontharder heeft dezelfde bouw als de eerste ontharder. Maar het verschil is dat het meer gemaakt is voor een gezin van 5 tot 6 mensen. Deze is ook een Simplex waterontharder, dus het komt met 1 ionenwisselaar. Daarnaast is het ook een compacte model en dat betekent dus dat alles zich in 1 behuizing bevindt.

  Voordelen

  Ideaal voor een gezin van 5 of 6

  Er wordt geen chloor gebruikt

  Nadelen

  Het is niet veel groter dan de vorige

 • Favoriete keuze

  038 waterontharder compact 20

  Samenvatting

  De derde waterontharder is ook een compacte, Simplex model. Het heeft dus een geïntegreerde zoutvat.Dit model heeft een capaciteit van 5600 liter bij een hardheid van 10 dH. Het maximale doorstroomheid van water dat onthard moet worden is 45 liter per minuut.

  Voordelen

  Het is ideaal voor 7 of 8 mensen

  Er wordt geen chloor gebruikt

  Nadelen

  Onder de tafel plaatsen gaat moeilijk

Beste Waterontharder

Op zoek naar de beste waterontharder van dit moment? Bekijk dan eens onze top 10 beste waterontharders. Bij deze top 10 is rekening gehouden met klantervaringen, en is daarom eigenlijk een beste waterontharder review. Blijft er veel kalk hangen aan je douche of bad? Of heb je vaker je Nespresso apparaat moeten ontkalken? Dan heb je een waterontharder nodig. Voor degene die het nog niet weten: een waterontharder is een apparaat die kalk en magnesium uit je leidingwater verwijdert. Maar niet alleen om te schonen, water dat op deze manier gefilterd wordt is namelijk ook nog is veel beter voor je.

Maar dan kan je niet zomaar eentje aanschaffen. De capaciteit van de ontharder moet afgestemd zijn op de hardheid van je leidingwater en hoeveel water je per dag gebruikt. We zullen dus nagaan welke waterontharder geschikt is voor jou door je de nodige informatie te verschaffen over ze. Je vindt hier een lijst van de beste waterontharders uit 2019. De beste waterontharder kopen doe je eenvoudig met onze beste waterontharders te koop review.

 • 1. Waterontharder-kopen.com

  Een waterontharder is maatwerk, daar weten ze bij waterontharder-kopen.com alles van. Het bedrijf biedt namelijk verschillende waterontharders uit deze top 10 aan. Afhankelijk van jouw huissituatie wordt er een vrijblijvend advies gegeven. Op deze manier weet jij direct welke waterontharder het beste bij jou past. De waterontharder van Waterontharder-kopen.com is misschien wel de beste voor jou. Je vindt immers de beste waterontharders in deze top 10.

  De waterontharders zijn:

  – Compact
  – Zuinig in gebruik
  – Werken met reinigingszout
  – Enorm lange garantie

  Het aanvragen van een offerte kan eenvoudig, via een aantal korte vragen op de website word je snel en goed geïnformeerd over de waterontharders. Meer informatie op Waterontharder-kopen.com

  Voordelen

  Het is compact

  Het is zuinig in gebruik

  Nadelen

  Het is best klein

 • 2. 038 waterontharder 038 compact 14

  De tweede waterontharder 038 heeft dezelfde bouw als de eerste ontharder. Maar het verschil is dat het meer gemaakt is voor een gezin van 5 tot 6 mensen. Deze is ook een Simplex waterontharder, dus het komt met 1 ionenwisselaar. Daarnaast is het ook een compacte model en dat betekent dus dat alles zich in 1 behuizing bevindt. De capaciteit ervan is 3900 liter bij een hardheid van 10 dH. Ook deze werkt op 230 volt. De 038 waterontharder compact 14 is misschien wel de beste waterontharder voor jou.

  Doorstroomsnelheid van het water dat nog onthardt moet worden is 37 liter per minuut. Het waterverbruik per jaar is tussen de 200 en 300 m³. Zoals eerder aangegeven, is de inhoud van de ionenwisselaar 14 liter. Het hoeveelheid onthardingszout dat bij elke spoeling gebruikt wordt is 1,9 kg. Zoutverbruik per jaar gebaseerd op 3 personen bedraagt 77,2 kg. Bij deze ontharder wordt er ook geen chloor gebruikt. Een goede waterontharder, welke doet wat die moet doen.

  Een groter apparaat betekent natuurlijk ook dat je meer geld gaat moeten neertellen. Het is ook groter en zal sneller opvallen. De gegevens zullen misschien niet helemaal overeenkomen wanneer je de waterontharder gaat kopen, maar het is wel een goede indicatie. De afmetingen van deze ontharder bedragen (hoogte x breedte x diepte) 98 x 32 x 56 cm. De prijs inclusief BTW is 1095 Euro. Als je een ontharder gaat kopen is het mogelijk dat de prijs zal verschillen afhangend van de leverancier. Deze ontharder is niet enorm veel groter dan de vorige. Dus je kunt een ontharder krijgen van ongeveer dezelfde maat voor een groter gezin.

  Voordelen

  Ideaal voor een gezin van 5 of 6

  Er wordt geen chloor gebruikt

  Nadelen

  Het is niet veel groter dan de vorige

 • 3. 038 waterontharder compact 20

  De derde waterontharder is ook een compacte, Simplex model. Het heeft dus een geïntegreerde zoutvat.Dit model heeft een capaciteit van 5600 liter bij een hardheid van 10 dH. Het maximale doorstroomheid van water dat onthard moet worden is 45 liter per minuut. Het waterverbruik per jaar ligt tussen 300 en 400 m³.Deze werkt ook door gebruik te maken van 1 ionenwisselaar. De inhoud van de ionenwisselaar bedraagt 20 liter. 038 waterontharder compact 20 behoort tot de beste waterontharders van dit moment, en dat is ook niet zo gek, want wie wil nou niet deze waterontharder kopen?

  Het gebruikt 2,6 kg onthardingszout bij het regenereren. Het zout dat per jaar wordt gebruikt, per 3 personen, is 73,5 kg. Dus bij meerder mensen kan dit oplopen.Ook deze werkt 320 Volt. De waterontharders werken op elektriciteit, batterij of waterdruk.Hier wordt er ook geen chloor gebruikt bij het regenereren, dus er is niets dat de groei van bacteriën kan tegenwerken.

  Deze waterontharder is gemaakt voor een gezin van wel 7 tot 8 mensen. Het kost dus een beetje duurder dan de voorgaande ontharders, namelijk 1195 Euro (inclusief BTW). De prijs kan natuurlijk verschillen als je het gaat kopen. Misschien komen er dan andere kosten erbij kijken. De afmetingen zijn (hoogte x breedte x dikte) 113 x 32 x 56 cm. Dit is dus tot nu toe de grootste machine. Het wordt niet dikker, maar groeit in de hoogte. Dus als je het onder een tafel wilt plaatsen gaat dat een beetje moeilijk. Maar het is toch beter dan 2 apparaten te hebben.

  Voordelen

  Het is ideaal voor 7 of 8 mensen

  Er wordt geen chloor gebruikt

  Nadelen

  Onder de tafel plaatsen gaat moeilijk

 • 4. 038 waterontharder Separaat

  Deze waterontharder is de eerste duo model op de lijst. Dat wil zeggen dat het een apart zoutvat heeft. Het is een Simplex, dus het gebruikt maar 1 ionenwisselaar. Deze Separaten komen ook in 3 variaties: Separaat 10, 20 en 40 en ze hebben elk een capaciteit van 2800 liter, 3900 liter en 5600 liter per 10 dH. De maximale doorstroomheid van het water per Separaat is: 27 liter per minuut, 37 liter per minuut en 45 liter per minuut. 038 waterontharder Separaat is voordelig in de aanschaf. Bekijk alle aanbieders en vergelijk prijzen.

  Zoals eerder aangegeven werken alle drie met ionenwisselaars. De inhoud van de ionenwisselaars per Separaat: 10 liter, 14 liter en 20 liter. De zoutvat hoogte, diepte en breedte is:

  • Separaat 10: 43, 29 en 29 cm
  • Separaat 14: 43, 29 en 29 cm
  • Separaat 20: 90, 29 en 29cm

  Zout die per spoeling gebruikt wordt: 1.4 kg, 1.9 kg en 2.6 kg. Hun zoutverbruik kost 79.2 kg, 77.2 kg en 73,5 kg per jaar. Nij de Separaten wordt er niet gebruik gemaakt van chloor tijdens het regenereren. De afmetingen van de Separaat zelf (hxbxd):

  • Separaat 10: 65 x 32 x 56 cm
  • Separaat 14: 98 x 32 x 56 cm
  • Separaat 20: 113 x 32 x 56 cm

  De prijzen van ze zijn 895 Euro, 995 Euro en 1095 Euro. Ook bij de Separaten kunnen de gegevens en prijzen verschillen afhangend van de leverancier. Deze waterontharders worden ook steeds groter in de hoogte en niet in de breedte. Als we ze vergelijken met de 3 voorgaande, dan zul je zien dat ze precies dezelfde afmetingen hebben. Het waterverbruik is ook helemaal hetzelfde: 0 tot 200 m³, 200 tot 300 m³ en 300 tot 400 m³. Ook werken ze allemaal op 230 volt. Het verschil tussen ze, is dat de 038 waterontharder een ingebouwde zoutvat heeft en de Separaat een aparte zoutvat. De Separaat kan in een meterkast geplaatst worden en dat is heel uniek.

  Voordelen

  Het is voordelig in de aanschaf

  Het heeft een aparte zoutvat

  De Separaat kan in een meterkast geplaatst worden

  Nadelen

  Het heeft dezelfde afmetingen als de vorige

 • 5. Amysoft C-100

  De Amysoft c-100 is een Simplex waterontharder met een compacte model, dus alle onderdelen bevinden zich in 1 behuizing. Deze ontharder werkt op 230 volt en wel op waterdruk. Het heeft een capaciteit van 2800 liter bij een hardheid van 10 dH. De capaciteit tussen 2 generaties bij 10 dH is 2.8 m³. Bij een hogere of lagere capaciteit kan dat natuurlijk verschillen. Capaciteit per uur is 1.9 m³. De maximale doorstroomheid van het water bedraagt 32 liter per minuut. Het werkt met een ionenwisselaar en de inhoud ervan is 9.9 liter.

  De Amysoft heeft een zoutvat inhoud van 23 kg. Verbruik per jaar is niet aangegeven. Deze waterontharder maakt wel gebruik van chloor om te ontsmetten tijdens het regenereren. Dit wordt gedaan om eventuele bacteriegroei tegen te gaan. Deze waterontharder kan voorzien worden van een wifi module. Je kunt dit gebruiken door via een app de waterontharder op een afstand in de gaten te houden. Je kunt ook zien hoeveel water er nog onthard moet worden en als de zoutvoorraad bijgevuld moet worden. Amysoft C-100 is misschien wel de beste waterontharder. Waterontharders vergelijken doe je eenvoudig en snel met behulp van onze top 10.

  Je ziet dus dat deze ontharder meer opties heeft dan de voorgaande modellen. Deze waterontharder is bestemd voor een klein gezin van 1 tot 4 mensen. Het is de kleinste model, dus het zal niet veel plaats innemen. De afmetingen van de Amysoft zijn (hxbxd) 54.0 cm, 32 cm en 43 cm. De prijs is niet aangegeven. Als je het wilt weten zal je dan naar de website van Amysoft moeten gaan om een offerte aan te vragen.

  Voordelen

  Het kan voorzien worden van een wifi module

  Alle onderdelen bevinden zich in 1 behuizing

  Nadelen

  Verbruik per jaar is niet aangegeven

 • 6. Amysoft C-200

  De Amysoft c-200 is een Simplex waterontharder met een compacte model. Dat wil zeggen dat alle onderdelen zich in 1 behuizing bevinden. De c-200 heeft een capaciteit van 3000 liter bij een hardheid van 10 dH. De capaciteit tussen 2 generaties bij 10 dH is 23.0 m³. Capaciteit per uur is 1.9 m³. De maximale doorstroomheid van het water bedraagt, net als de c-100, 32 liter per minuut. Het heeft een 230 volt aansluiting en werkt op waterdruk. Een 230 volt aansluiting of batterijen zijn bij deze ontharder dus niet nodig.

  Het werkt met een ionenwisselaar en de inhoud van ervan is 10.5 liter. De Amysoft heeft een zoutvat inhoud van 35 kg. Dankzij de lage zoutverbruik gaat dit lang mee. Verbruik per jaar is hier ook niet aangegeven. Deze Amysoft maakt ook gebruik van chloor om bacteriegroei te voorkomen. Amysoft C-200 waterontharder kopen? Bekijk onze review waterontharders en bestel deze ontharder eenvoudig online.

  De afmetingen van de c-200 zijn (hxbxd) 66.8 cm, 32 cm en 43 cm. Het is dus ietsje groter dan de vorige. Ook deze heeft een wifi module waarmee je de ontharder vanuit een afstand in de gaten kunt houden. Jammer genoeg is de prijs van deze ontharder ook niet aangegeven, omdat de fabrikant dat niet bekend heeft gemaakt. Dat kom je te weten als je een offerte aanvraagt op de Amysoft website. Deze is gemaakt voor een gezin van 5 tot 6 mensen. Zoals bij de vorige waterontharders kan bij deze de gegevens ook verschillen.

  Voordelen

  Ideaal voor een gezin van 5 of 6 mensen

  Alles zit in 1 behuizing

  Nadelen

  Verbruik per jaar is niet aangegeven

 • 7. Apic Heracles

  De Heracles van de merk Apic is een Simplex waterontharder met een compacte bouw. Dit model heeft een capaciteit van 5495 liter bij een hardheid van 20 fH. Dit verschilt dus per hardheid. Dit waterontharder werkt ook op 23 volt. De wateraansluiting heeft een diameter van 3 tot 4 duim. De waterontharder heeft een upflow regeneratie en dat is beter dan downflow, omdat het efficiënter werkt om de kalk en magnesium te verwijderen. Het gebruikt dan ook minder zout.

  Het heeft een zoutvat inhoud van 75 kg. Dit heeft een droog zoutvat. Dat wil zeggen dat als er water in het zoutvat komt om de zout op te zuigen voor regeneratie, dat erna nog heel weinig water in het zoutvat aanwezig is. Het is een Simplex model, dus het maakt gebruik van een ionenwisselaar. De inhoud van de ionenwisselaar is 22 liter. Bij deze ontharder wordt er ook chloor gebruikt om bacteriegroei tegen te gaan. Verder heeft het een putwater instelling zodat je ook putwater kunt regenereren. Dat komt goed uit voor mensen met hun eigen water, want putwater is heel anders te ontharden dan leidingwater. Apic Heracles waterontharder bestellen? Bekijk de voordeligste aanbieder.

  De ontharder komt met een klok. Verder komt het met een data back-up. Dat is handig bij een stroomstoring. Ook heeft het een zout alarm om je te melden als er zout bijgevuld moet worden. De afmetingen van deze ontharder zijn (hxbxd) 111.8 cm, 33.4 cm en 55.7 cm. De prijs die ervoor wordt aangeboden is 1295 Euro. Als je het koopt kan de prijs natuurlijk verschillen. Als je het bij Apic koopt krijg je 10 jaar garantie erop.

  Voordelen

  Het maakt gebruik van een ionenwisselaar

  Het werkt efficiënter om de kalk en magnesium te verwijderen

  Je kunt ook putwater regenereren

  Nadelen

  Het gebruikt chloor

 • 8. Apic Nessos

  We hebben hier nog een waterontharder van Apic. Deze heet Nessos en is een Simplex waterontharder met een compacte design. Ook deze werkt op 230 volt. Bij een hardheid van 20 fH het 8495 liter regenereren. De ontharder begint vanaf 12 dH te regenereren. Minder dan dat is niet mogelijk. Deze heeft ook een upflow regeneratie en dat betekent minder zout verbruik en een efficiëntere werking. Ook heeft het een waterleidingaansluiting met een diameter van 3 tot 4 duim.

  De zoutvat heeft een inhoud van 75 kg en deze is ook een droge zoutvat. Er blijft dus weinig water zitten in de zoutvat na regeneratie. Omdat het een Simplex model is, heeft het maar 1 ionenwisselaar en deze heeft een inhoud van 34 liter. Ook bij deze Apic ontharder wordt er chloor gebruikt om te desinfecteren. De ontharder moet om de 2 jaren worden onderhouden. De Nessos komt met ongeveer dezelfde functies als de Heracles. Het heeft een klok en zorgt voor een volledige data back-up bij stroomverlies. Jammer genoeg krijg je geen melding als je zoutvat bijgevuld moet worden en kun je ook geen putwater regenereren. Apic Nessos kopen? Ga meteen door naar de voordeligste aanbieder.

  Maar de Nessos is wel duurder dan de Heracles, omdat het meer water onthardt. De Nessos kost 1450 Euro en de afmetingen zijn (hxbxd) 111.8 cm, 33.4 cm en 55.7 cm. Zoals je ziet heeft het dezelfde afmetingen als de Heracles. Het is dus best een duur product. Zeker wel als je het met de vorige vergelijkt die meer functies heeft, maar aan de andere kant kan het meer water regenereren.

  Voordelen

  Het heeft een compacte design

  Het zorgt voor een volledige data back-up bij stroomverlies

  Nadelen

  Het gebruikt chloor

 • 9. Aqua Combi Aquacell

  Nu gaan we kijken naar een waterontharder van Aqua Combi. Het heet Aquacell en is de eerste Duplex op de lijst. Dat wil zeggen dat het gebruik maakt van 2 ionenwisselaars. Dit type ontharder wordt echter duplex parallel genoemd, omdat ze tegelijk werken. Bij andere ontharders kost het ongeveer 15 tot 40 minuten om kalk, dat uit het water is weggehaald, weg te spoelen. In die tijd kan het water dan niet onthard worden. Bij deze stopt het niet, maar onthard het terwijl het regenereert. Het heeft een regeneratietijd van 11 minuten. Er wordt 17 liter spoelwater gebruikt bij het regenereren.

  Andere ontharders gebruiken zouttabletten, maar deze gebruikt zoutblokken. Dat is gemakkelijker om erin te plaatsen. De zoutvat heeft een doorzichtige klep zodat je kunt zien wanneer er zout bijgevuld moet worden. Bij een capaciteit van 10 dH wordt er 1400 liter water onthard. De maximale doorstroomsnelheid is 50 liter per minuut. Het heeft een minimale waterdruk van 1 bar en een maximale waterdruk van 8 bar. Aqua Combi Aquacell onthard water op een duurzame manier, waardoor voordelig in de aanschaf.

  Bij het regenereren wordt er 0.5 kg zout verbruikt. Het zoutvat heeft een inhoud van 8 kg en verbruikt 56.6 kg zout per jaar. Het heeft een droge zoutvat, dus weinig water blijft erin na het regenereren. De ionenwisselaar heeft een inhoud van 4.3 liter. Deze waterontharder kost 2099 Euro. De afmetingen zijn (hxbxd) 49.0 cm, 21 cm en 44 cm. Het is dus kleiner dan de vorige ontharders en kan gemakkelijk in een keukenkast passen. Het gewicht ervan is 20 kg en als het gebruikt wordt weegt het 30 kg. Deze waterontharder bespaart tijd en is handiger om mee te werken dan andere soorten ontharders. De Aquacell ervaringen van gebruikers is dan ook zeer positief te noemen.

  Voordelen

  Het onthard water op een duurzame manier

  Het is handig om mee om te gaan

  Nadelen

  Meer bedoeld voor een klein gezin

 • 10. Amysoft ESM15 CE+

  De laatste waterontharder op de lijst is weer afkomstig van Amysoft. Het is een Simplex model met een compacte design. Deze ontharder werkt met elektriciteit en wel op 230 volt. Het aantal liters zacht water tussen 2 regeneraties is 4200 liter bij een hardheid van 10 dH. Water dat per regeneratie gebruikt wordt is 52 liter. Het heeft een doorstroomsnelheid van maximaal 25 liter per minuut. De ionenwisselaar heeft een inhoud van 14.7 liter. De ontharder heeft een minimale waterdruk van 1.4 bar en een maximale waterdruk van 8.6 bar.

  Het zoutvat is een droge zoutvat, het heeft een inhoud van 41 kg en het verbruikt 94.3 kg per jaar. Onthardingszout dat per regeneratie gebruik wordt is 2.5 kg. Het duur van een regeneratiecyclus is 65 minuten. Het heeft een upflow regeneratie die, zoals we al eerder gezien hebben, beter is dan een downflow regeneratie. Bij deze ontharder wordt er ook chloor gebruikt om te ontsmetten. Amysoft ESM15 CE+ waterontharder bestellen? Wacht dan niet te lang en vergelijk de beste prijzen online.

  De ESM15 heeft een display die aangeeft hoeveel regeneratie zout er nog over is en voor hoeveel dagen. Het heeft knopjes waarmee je de hardheid van het leidingwater kunt stellen, wanneer het regeneratieproces start, enz. Verder komt het met 3 beveiligingen om eventuele overstromingen te kunnen voorkomen. Aan de zijkant heeft het een overstroom opening waarop je een slang kan sluiten die dan op het riool kan aansluiten. Ook heeft het 2 vlotters die onafhankelijk van elkaar zijn en de waterafvoer afsluiten tijdens het regenereren. De waterontharder kost 1650 Euro en weegt 19 kg. De afmetingen zijn (hxbxd) 83.8 cm, 32.4 cm en 43.2 cm.

  Voordelen

  Het heeft een upflow regeneratie

  Bevat 3 beveiligingen om eventuele overstromingen te kunnen voorkomen

  Nadelen

  Het gebruikt chloor

Best geteste waterontharder

Zoals we hebben gezien zijn er diverse soorten waterontharders. Ze zijn te verkrijgen in verschillende maten en soorten. Er zijn natuurlijk veel meer ontharders en van verschillende merken, maar deze zijn de 10 beste. Alle waterontharders op de lijst maakten gebruik van ionenwisselaars, de meeste waren simplex modellen en hadden een compacte bouw. De Separaten waren de enige die een duo model was. Maar het had dezelfde eigenschappen als de 038 waterontharders. Dus als deze passen bij je huishouden, dan kun je kiezen tussen een compacte model of een duo model. De Aquacombi was de enige waterontharder op de lijst die een duplex was en we hebben gezien dat het sneller werkt dat normale ontharders. Ook gebruikt het blokzout in plaats van zouttabletten, wat gemakkelijker zijn om bij te vullen. De Amysoft ontharders hadden de minste informatie. De beste waterontharders zijn opgenomen in onze top 10 en review. Het vergelijken van deze machines is hierdoor nog eenvoudiger geworden.

Dat komt omdat de fabrikant niet te veel informatie heeft vrijgegeven. Als je meer wilt weten zul je dan contact moeten opnemen met de fabrikant. De Apic waterontharders hebben zelfs een back-up in geval er een stroomstoring heeft plaatsgevonden.

Diverse merken met diverse eigenschappen dus. Er zal zeker wel ééntje bijzitten die ideaal is voor je woning. Je moet eerst nagaan welke hardheid je leiding water heeft zodat je de juiste ontharder kiest.

Zout voor de waterontharder

Zouttabletten, of regeneratiezout, worden gebruikt bij waterontharders om te regenereren. Het wordt gebruikt om kalk, dat in de ionenwisselaar is achtergebleven, uit het water te verwijderen. Het wordt dan naar het riool weggespoeld. Dit gebeurt meestal ’s avonds zodat het je overdag niet kan hinderen terwijl je bezig bent. Het zout wordt in 3 soorten samengesteld:

 • Ingedampt zout: dit bestaat uit zout dat afkomstig is van ondergrondse mijnen. Ze verdampen helemaal. Ze worden geperst totdat ze hun hardheid en vorm behouden. Hierdoor ontstaat er geen zoutpap en het water kan dan vrij circuleren.
 • Zeezout: dit ontstaat door zeewater te verdampen. Het wordt meestal in kristalvorm of kogelvorm gekocht.
 • Rotszout: het komt van nature als mineraal en wordt uit de bodem ontgonnen. Calcium sulfaat is het belangrijkste ingrediënt erin. Je kunt het ook als ontkalker gebruiken, maar je gaat sneller moeten reinigen omdat het snel gaat aankoeken.

Regeneratiezout is bijna net als keukenzout, maar je moet geen keukenzout gebruiken voor regeneratie. De fijne kristallen erin kunnen samenklonteren en een grote ‘koek’ vormen, waardoor de ontharder niet meer goed zal werken. De zout reservoir moet vaak bijgevuld worden en dat kan meestal best hinderlijk zijn.

Het zout kun je krijgen in 4 soorten: tabletten, blokken, kussentjes en grote korrels:

 • De korrels worden het meest gebruikt. Hier gaat het om zout dat druk is geperst zodat het niet uit elkaar valt in water en dus niet voor verstoppingen zorgt. De meeste hebben een grootte van 6 tot 15 millimeter.
 • Tabletten worden ook vaak gebruikt. Deze zijn onder hoge druk in een tablet vorm samengeperst. Ze zijn best groot en hebben een doorsnee van 2,5 cm.
 • Er zijn een paar waterontharders, zoals de Aquacell, die alleen zoutblokken gebruiken. deze zijn het makkelijkst te vervangen en wegen 4 kg. Er zijn ook blokken te verkrijgen die 2,5 kg wegen.

U heeft dus nu een idee van wat zo een waterontharder kan doen. Heeft u inmiddels eentje uitgekozen uit onze top 10 waterontharder review?

Interessant voor jou:

Wat is de beste waterontharder?

Om nou echt te zeggen Wat is de beste waterontharder, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een beste koop waterontharder terwijl andere gewoon de beste waterontkalker kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat is de waterontharder consumentenbond opinie?

De waterontharders consumentenbond opinie is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product. Naast de waterontharder test consumentenbond hebben wij ook de kieskeurig waterontharder opinie meegenomen in deze review.