Het is niet gemakkelijk om een onderneming te starten en deze ook boven water te houden. Je komt met diverse problemen te kampen. Je verliest meer geld dan je verdient, taken die je zelf wil doen moet je soms aan anderen overlaten, je klanten betalen je niet op tijd en nog veel meer. Met geldzaken moet er zeker geen grappen worden gemaakt omdat alle handelingen in je bedrijf moeten zo soepel mogelijk afgehandeld worden en daarvoor heb je geld nodig. Daarom richten vele ondernemers zich tot factoring. Factoring zorgt ervoor dat de cashflow van je bedrijf verbeterd wordt.

Je moet bijvoorbeeld geld ontvangen van een klant maar die laat op zich wachten. Door factoring krijg je dat geld alvast in handen en dan kun je dat gebruiken om je leveranciers te betalen of om gewoon nieuwe projecten te starten. Het is dus een grote hulp. Hier zijn er enkele tips voor wanneer je naar de ideale factormaatschappij zoekt.

  • Er zijn 2 soorten factoring: Traditionele en American factoring. Bij traditionele krijg je krediet op basis van een percentage van uw totale uitstaande debiteurenportefeuille. Bij American kun je gewoon losse factoren indienen. Dit is dus goed om te weten voordat je een factormaatschappij gaat uitkiezen.
  • Kijk of ze ook het debiteurenbeheer voor je kunnen overnemen. Jij hoeft dan niet zelf achter een klant aan te zitten wanneer ze je niet willen uitbetalen. Dit onprettige job nemen ze graag van je over zodat je je op andere dingen kunt concentreren.
  • Contracten kunnen verschillen per maatschappij dus als je een lang contract van eentje krijgt en liever een kortere zou willen is het misschien beter om voor een andere factormaatschappij te kiezen.
  • Naast het opvragen van offertes is het ook goed om meteen telefonisch contact met ze te hebben. Het bespaart tijd en je weet dan meteen hoe je je voelt over dit bedrijf. Je komt ook meteen te weten welke mogelijkheden ze aanbieden voor jouw onderneming.

Het kost je dus best wat tijd en moeite en je kunt sommige lastige taken aan hen overlaten.