Gordijnen hebben een groot effect op een ruime. Ze maken het kleiner en kunnen het ook een aantrekkelijke look geven. Maar je moet natuurlijk gordijnen kiezen die helemaal in de ruimte passen. Als de kamer voor het grootste deel uit grijze kleuren bestaat, dan kun je geen gordijnen nemen die felle kleuren hebben. En je moet ook gordijnen kiezen die passen bij de grootte en stijl van de ramen. Er zijn dus een aantal dingen waar je op moet letten bij het uitkiezen van je gordijnen.

 

  • De juiste kleur uitkiezen

Je moet niet alleen naar de kleur van de wand kijken om een passende gordijn uit te kiezen. Om de juiste patroon of kleur uit te kiezen, moet je naar de vloer-, wand- en raambekleding kijken. Een gordijn moet alle drie kunnen complementeren. Heb je een visgraatvloer? Dan is het beter om een effen gordijn te nemen. Hebben wand- en vloerbekleding ongeveer hetzelfde rustige kleur? Dan kun je de gordijnen gebruiken om wat kleur aan de ruimte te geven. Je kunt kleur- en stofstalen en proefplankjes aanvragen om thuis rustig de kleuren te vergelijken.

  • Lengte van de gordijnen

Als je gordijnen wilt kopen voor kleine ramen, dan is het niet zo moeilijk om te bepalen hoeveel stof je nodig hebt. Bij langere ramen is het altijd mooi wanneer de stof helemaal tot aan de grond komt. In beide gevallen moet je voor de zekerheid toch wat extra stof nemen dan je geplant hebt. Als de stof te lang is, dan kun je het altijd laten innemen. Maar liever doe je dat, dan dat het blijkt dat je stof te kort is. Er is ook kans dat je stof kan inkrimpen en je stof tekort komt.

 

  • Wel of geen voering kopen

Voering is altijd een goede keus. Als je kamer al vanzelf donker is, omdat het zich toevallig naast een ander gebouw bevindt, dan is voering niet echt nodig maar het is wel duurzaam. In andere ruimtes is het misschien beter omdat het isolerend werkt en zonlicht niet naar binnen kan komen. Gevoerde gordijnen geven je en comfortabel gevoel en verkleuren niet snel.

 

Het is ook handig wanneer je je laat adviseren wanneer je gordijnen gaat uitzoeken. Een professional kan je ook een hoop tijd besparen en je goede adviezen geven. Weet je niet precies waar je kunt beginnen? Een gordijn van Kwantum is misschien wel wat voor jou.