Een elektrisch fiets is heel handig voor wanneer je lange afstanden moet afleggen. Je hoeft niet meer zo hard te trappen en wanneer je bij je bestemming aankomt voel je je niet zo moe als wanneer je een gewone fiets zou rijden. Maar een elektrische fiets is niet iets dat je vaak koopt, dus hier zijn er een aantal punten waar je op moet letten wanneer je een e-step gaat kopen.

  • Motorvermogen

Dit is een van de voornaamste redenen waarom je een elektrische fiets koopt. Natuurlijk wil je voldoende ondersteuning van je fiets krijgen, dus kijk liever uit naar een fiets die een hogere vermogen heeft. Het vermogen wordt meestal in Newton gemeten en dus moet je eentje kiezen die een hogere Newton meter heeft.

  • Actieradius

De actieradius is ook belangrijk. Vooral wanneer je weet dat je lange afstanden ermee gaat afleggen. Je moet je fiets namelijk opladen en het is niet de bedoeling dat de accu helemaal leeg raakt voordat je bij je bestemming aankomt. Zoek dus een fiets die een hoge actieradius heeft.

  • Soort accu

Wanneer je thuis bent, is het misschien niet moeilijk om een stopcontact te vinden wanneer je je fietsaccu moet opladen. Maar het kan zijn dat je op het werk of ergens anders niet zoveel geluk hebt. Het is dus handig wanneer de accu te verwijderen is zodat je het ergens naartoe kan brengen waar je het wel kunt opladen. De fiets blijft dus lekker buiten.

  • Remsysteem

Dist is natuurlijk een van de belangrijkste eigenschappen van elk vervoermiddel. Je moet op elk moment op tijd kunnen stoppen en daarvoor zijn goedwerkende remmen een must. Voor een elektrische fiets zijn rollerblades het beste remsysteem. Als het kan is het dus beter om voor de rollerblades te kiezen.

Ene elektrische fiets kost vanzelfsprekend duurder dan een normale fiets, dus als je wat centjes wilt besparen zou je misschien wel ervoor willen kiezen om een goedkope elektrische fietsen van Matrabike te kopen.